8.8.2020
Kategorie: Společnost

Z blogu Vox Populi: Firmy Ikea, Coca cola i Vodafone podpořily LGBTQI, pokud to však kritizujete, jste prý troll

Sdílejte článek:

SLOVANKA

Chcete se velmi dobře pobavit a zasmát? Pak doporučuji navštívit Facebookové stránky IKEA. Tak, jako nad čtením diskuze pod informací o podpoře LGBTQI ze strany této švédské nábytkářské firmy, jsem se už dlouho nepobavila. Na stránky dvou zbývajících firem jsem už nekoukala, nicméně předpokládám, že tam bude diskuze v podobném módu.

Odpůrci LGBTQI propagandy v diskuzi naráží mimo jiné i na multikulturní obohacování Švédska, neboť – jak se vyjádřili zástupci IKEA – jsou na to, že je jejich firma právě z této islamizované země, hrdí.

Pracovnice obchodního domu IKEA umisťují před supermarket duhovou vlajku

Pokud se podíváte na komentáře, tak spousta lidí píše, že si již v obchodě nic nekoupí. Po pravdě, příliš nevěřím, že skutečně do puntíku všichni podobné sliby splní. I když je fakt, že nábytek si dnes můžete koupit v mnoha různých obchodech, vynechat Ikeu by tedy problém být neměl.

Jenže podobných firem, které podporují BLM, LGBTQI a další atributy současné ideologie, je přespříliš. Jen velmi obtížně dnes najdete firmu, která se do něčeho podobného nenamočí. Bojkot je tedy možný jen v některých, těch nejkřiklavějších případech.

Co mne však zaujalo k tomuto tématu především byl tento článek, který se proti těm, jimž se podpora LGBTQI propagandy nelíbí vyhrazuje a autorka dokonce tyto diskutující – často zákazníky oněch firem – nazývá na konci článku trolly. Ano, nesouhlasíte-li s tím, aby firma, jíž necháváte vydělávat, podporovala třeba LGBTQI nebo BLM a nestydíte se to vyjádřit veřejně, pak jste troll. 

Autorka článku pak radí, jak mají firmy na podobné trolly reagovat. Dokonce se v článku píše, že na komunikaci s těmito “trolly” mají firmy speciálně školené pracovníky. V článku se také vyjadřuje údajná marketingová odbornice, která říká k LGBTQI propagandě Vodafonu toto:

“Mně se to líbí a opravdu nevěřím tomu, že by je kvůli tomu jediný zákazník z těch, co tam píšou “jsem u vás 10 let a tohle je poslední kapka”, opustil. Tihle lidi možná umí psát ujetý komentáře na sítě, a to je tak všechno, hezky týhle kampani zvyšují dosah.”

Ano, zvyšují dosah, takže o to víc lidí, kteří s kampaní nesouhlasí, bude vědět, že tyto firmy už finančně podporovat nebudou. Zřejmě mladá, nezkušená podporovatelka LGBTQI propagandy žije jen ve své vlastní bublině a neuvědomuje si, že ti tzv “trollové” vyjadřují názory mnoha konzervativně založených obyvatel naší země.

Nevím, jak vy, ale já už takto pár firem, kde jsem třeba dřív nakupovala, právě pro jejich aktivismus často i roky ignoruji. Netýká se to samozřejmě jen obchodů, ale i výrobků některých aktivistických firem. A nemyslím, že bych byla sama, jistě i někteří z vás narazili na firmy či výrobky, které pro jejich “angažovanost” ignorují. Konkurence je dostatečná, mohu nakoupit i jinde.

Můj bojkot se ostatně týká také zmíněné Ikey, po multikulti a proislámské propagandě pak roky nenakupuji třeba v Lidlu a sluníčkář Mádl mi na další roky znechutil výrobky firmy Bohemia. A našly by se i další firmy či výrobky, které při nákupech vynechávám. Firem, které se do podobného aktivismu zapojují je spousta, takže jistě nelze ignorovat všechny, ale lze to tak dělat třeba u těch, co jsou svým aktivismem nejkřiklavější.

Možná si celou dobu říkáte, že stránky, které podobné názory zveřejňují, jsou nejspíš nějakým webem LGBTQI komunity, Pirátů či jiných podporovatelů podobného aktivismu. Jenže jde o stránky, které mají radit podnikatelům. Já bych tedy předně poradila všem firmám, aby se jakéhokoli podobného aktivismu vyvarovaly a nenálepkovala bych jejich (možná bývalé) zákazníky za trolly.

Mimochodem, byli by tito aktivisté stejně nadšeni, kdyby nějaká velká firma takto veřejně podpořila třeba tradiční evropskou bílou rodinu??? To by bylo nálepkování za rasisty, xenofoby a homofoby!!!

Redakce
Sledujte PP

Sdílejte článek:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (36 votes, average: 4,61 out of 5)
Loading...