5.7.2020
Kategorie: Doporučujeme, Politika

Trump se ve svém projevu postavil za Bílou Ameriku a odsoudil levicový fašismus

Sdílejte článek:

FILIP VÁVRA

Ať si kdo chce co chce říká, americký prezident Trump je možná posledním prezidentem patriotem. Po něm přijde buď rozvrat a konec Spojených států, nebo renesance. Obě možnosti doprovázené nějakou formou ozbrojeného konfliktu. Ačkoliv Amerika Donalda Trumpa dávno není Amerikou třeba Woodrowa Wilsona, o kterém jsem psal nedávno, stále zastává pozice, které jsou podobné ideálům Otců zakladatelů, a jsou zdravé, a které pochází z Ameriky před rokem 1965.

Trump měl projev na Mount Rushmore k příležitosti amerického Dne nezávislosti a jeho obsahová i obrazová podoba musela zahřát u srdce každého skutečného Američana. Zde je výběr toho nejzajímavějšího, co Trump řekl:

“Rok 1776 (vznik Spojených států) byl vyvrcholením tisíce let západní civilizace. Existuje rostoucí nebezpečí, které ohrožuje vše, pro co naši předci tak tvrdě bojovali. Náš národ sleduje nelítostnou kampaň, která chce vymazat naši historii, zostudit naše hrdiny, a indoktrinovat naše děti. Zuřivý dav se snaží strhnout sochy našich zakladatelů, potřísnit naše nejposvátnější memoriály, a rozpoutat vlnu násilného zločinu v našich městech. Většina z nich neví, co dělá, ale někteří z nich to vědí moc dobře. Myslí si, že Američané jsou měkcí a poddajní, ale americký lid nedovolí, aby jim jejich historie a kultura byla ukradena.”

Trump odsoudil současnou “cancel culture” (stav, který se děje na Západě, kdy masy lidí odmítají vše, co západní civilizace dosáhla, a chtějí to zničit a nahradit, včetně populace západu, i kdyby to mělo znamenat spáchat jako běloch sebevraždu) a označil ji za totalitu. Útok na svobody musí být zastaven, a nebezpečné hnutí, které jej vede, musí být odhaleno. Ve školách, redakcích a korporacích podle něj probíhá nový “krajně levicový fašismus”. Pokud se nepodílíte na “levicové kulturní revoluci”, budete cenzurováni, vyhozeni, umístěni na černou listinu a potrestáni. Potrestáni, pokud “nemluvíte jejich řečí, neprovozujete jejich rituály, neodříkáváte jejich mantry, nebo nenásledujete jejich přikázání”.

Americké děti jsou podle Trumpa ve školách vedeny k tomu, aby nenáviděly svou zemi, a její zakladatele.

V projevu mluvil jednotlivě o každém z prezidentů, který je na Mount Rushmore zvěčněn, a vyzdvihl jejich zásluhy pro Ameriku.

Levice se podle něj snaží Američany umlčet, ale nepodaří se jí to. Američané se nebudou omlouvat za to, že jsou “nejspravedlivější a nejvýjimečnější národ, který kdy existoval”, a který je dle Trumpa založen na “judeo-křesťanských principech”. Americká rodina je podle něj páteří amerického života (představa americké rodiny je muž, žena a děti).

Bojovníci za sociální spravedlnost, jak se komunisté sami nazývají, podle něj spravedlnost používají jen k rozdělování společnosti, a k pomstě. Ale americký lid jim podle Trumpa bude stát v cestě, a zvítězí.

Američané také nikdy nezruší policii, nebo Druhý dodatek Ústavy (právo na držení zbraně). Děti se budou učit ctít americkou historii a respektovat americkou vlajku. Klečet budou jen “před Bohem”. “To jsme my. To je to, v co věříme.”

Nakonec Trump oznámil svůj úmysl vybudovat “Národní zahradu amerických hrdinů”, kde budou sochy největších Američanů, kteří kdy žili, a bude to prý nový monument “velikánům minulosti”. Zde je již vytvořená stránka na Wikipedii, která zahrnuje i návrh soch, které by zde mohly být. Chybí všichni představitelé Jihu, včetně jeho vojenských hrdinů. Naopak zde jsou tři černoši (Frederick Douglas, MLK a první černý hráč baseballu Jackie Robinson). Absence Jižanů a přítomnost několika černošských postav americké historie lze brát jako určitý kompromis. Naopak umístění sochy Daniela Boona, objevitele Kentucky pro bílé osadníky a známého bojovníka s Indiány, je rozhodnutí, které všem aktivistům levicové kulturní revoluce vžene slzy do očí.

Redakce
Sledujte PP

Sdílejte článek:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (25 votes, average: 4,68 out of 5)
Loading...