23.6.2020
Kategorie: Ekonomika

“Proinvestujeme” se k blahobytu zvýšením mezd státních zaměstnanců?

Sdílejte článek:

FRANTIŠEK TOMÁŠEK

Schillerová: “Nejsme jako Kalousek, abychom šetřením udusili rozvoj.”

Investovat znamená ušetřit zdroje na mzdách, na dividendách, celkově omezit spotřebu ve prospěch kumulace kapitálu. A v první řadě použít všechny rezervy shromážděné z let bohatých.

Zvyšovat mzdy, odměny, preferovat spotřebu na úkor investic , a to vše z vypůjčených peněz není investice. Zvýšit počet zaměstnanců státu o 60000, zvýšit jim průměrné mzdy nad úroveň zaměstnanců ve výrobní sféře je trestuhodné vyhazování zdrojů bez ekonomické návratnosti. Stavění “hladových zdí” je zvyšování fiktivní zaměstnanosti.

Není pochyb o tom, že jsme svědky bezprecedentního rabování státu. Poté, co Babiš za svoji účast ve vládě spotřeboval vše, co minulé vlády nashromáždily ve výši 120 miliard, téměř zarazil veškeré investice státu a tvrdil, že cit.: “Rvu masivně stamiliardy do mezd stáních zaměstnanců, důchodcům, učitelům, policistům” a vydával to za investice i Schillerová tvrdí, že tím, že zaplatí mzdy státním zaměstnancům. a oni zaplatí daně, se tím vytvoří zdroje na důchody ! A to je i princip využití současného zadlužování ve výši půl bilionu korun.

Nedá se to vydržet, když mám denně poslouchat, jak jako porouchaný gramofon tvrdí nesmysly, a nejhorší, že bez jakékoliv oponentury. Nesouhlas ekonomické rady státu Schillerová vysvětlí – “k tomu se nebudu vyjadřovat!” Nikdo se neodváží cokoliv namítat, natož protestovat. To jsme skutečně přijali za svoji oficiální ekonomickou politiku státu, která spočívá na pokusu prokázat existenci finančního perpetuum mobile? Na co opozice, veřejnoprávní média, ekonomičtí profesoři čekají? Žádný zázrak, pomoc zvenčí nepřijde čeká Evropa bude přihlížet, jak se propadneme do chudoby a zachrání nás jedině tak, že nás převezmou jako kolonii do federální Evropy.

Redakce
Sledujte PP

Sdílejte článek:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (20 votes, average: 4,60 out of 5)
Loading...