8.6.2020
Kategorie: Společnost

Proč ma Bělorusko lepši vysledky jak my a kdo zakazal Slovincum otevřit hranice?

Sdílejte článek:

LADISLAV VĚTVIČKA

VETVICKAJa vim, že sudruh Lukašenko prohlasil, že u něho v Bělorusku žadna korona neni, bo přece žadna neni vidět. Ja vim, že na koronu doporučil jako prevenci flašku vodky a težku robotu na pozici traktoristy.

Přesto mi připadne zajimave, že se takych prohlašeni koronavirus zleknul a odešel do jinych zemi. A tak ma Bělorusko při stejnem počtu obyvatel sice štyrykrat vyšši nakaženost obyvatelstva, ale počet mrtvych maju o třetinu menši jak my (204 proti 317).

Přimy link na aktualni stavy
Přimy link na aktualni stavy

.

Ale třeba to enem blbě počitaju, znate ty postsovětske země. Vzhledem k temu, že “dyktator” Lukašenko nezastavil fotbalovu ani hokejovu ligu, nezrušil kulturu ani nezakazal lidem chodit do hospody, tak by se dalo přemyšlat o tym, jestli nezrobili naši sudruzi jakusik chybu a jestli ju nerobi aji nadale, když dusi a buzeruju lidi nesmyslnyma požadavkama, trvaju na tym, že korona přichaza do hospod po 23. hodině a zatimco v hytlermarketu možete byt namačkani vedle sebe ve frontě na maso, na koncertě musite stat na značkach.

Jestli by si neměl Drajfus s Červenačkem zrobit vylet do Minska a prostudovat, jak se taky virus zastavuje. Nevim, jestli by na cosik přišli, ale třeba by si je tam už nechali, což tež neni špatna varianta.

A ještě by mě zajimalo, kdo koordynoval vladni opatřeni po celem světě, že všecky vlady, ať už islamske, křesťanske, afrycke nebo ostrovni, zavedly naprosto stejna opatřeni a podřizly ekonomiku. U nas se v nestřežene chvili Červenaček proflaknul, že se jednalo o nejmenovaneho chytreho chlopa, kery se přihlasil u vlady, ukazal ji grafy, jak to bude pokračovat a zmizel. Tuž takych chytrych chlopu, doručujicich včas přikazy od Světove zdravotnicke organyzace sponzorovane vakcinovym pruzkumnikem Gatesem, byzme měli mět vic. Asi každa vlada ma takeho fajneho chlopa, když to koordynovali po celem světě od Burkina Faso až po Šalamunske ostrovy.

Ja, a ještě by mě zajimalo, jestli ma stejny chytry chlop v popisu prace vystrašit vladu, když nechce robit, co bylo doporučene.

Bo Slovinsko jako prvni vyhlasilo, že pandemyja neni a odevřelo hranice (přestože ma mrtvych v přepočtu na počet obyvatel skoro dva razy větši jak my). Kdosik je však vystrašil a tak se vlada sešla vyjimečně o vikendu a odvolali, co předtym schvalili. Vydali nove prohlašeni, posypali si popel na hlavu a omluvili se, že byli pomyleni jak pravicovi oportunysti v osumašedesatem a hranice zas zavřeli. (O tyden později zas změnili nazor a otevřeli Slovinsko pro turistu, kery si rezervoval nocleh, tajak Chorvati).

Musi to byt mocny chlop, možna ma koženu brašnu a v ni hrozne věci, když ovlada cely svět.

Tuž tak. Buďme radi, že nam povolil otevřit aspoň to Rakusko-Uhersko.

Redakce
Sledujte PP

Sdílejte článek:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (25 votes, average: 4,68 out of 5)
Loading...