26.5.2020
Kategorie: Politika

Z blogu Vox Populi: “Je třeba zaútočit na Salviniho, i když nejedná protiprávně” prohlásili ti, kdo ho žalují

Sdílejte článek:

SLOVANKA

Jak jistě víte, tak v období, kdy vládl Salvini  na italském ministerstvu vnitra, došlo k velmi výraznému poklesu přílivu invazistů z Afriky právě přes Itálii, dokonce i neziskovky musely hledat náhradní přístavy. Nicméně mnozí zkorumpovaní představitelé italské politiky, včetně premiéra Conteho, nepatřili právě k zastáncům uzavřených přístavů. Samozřejmě se Salvini na postu ministra vnitra nelíbil ani Bruselu, Berlínu a všem parazitním promigračním neziskovkám i s jejich sponzory.

Proto bylo od začátku jasné, že zde bude snaha Salviniho za každou cenu odstranit.  Už na summitu v Davosu slíbil Conte Merkelové, že se o likvidaci Salviniho Ligy z vládních postů co nejdřív postará. Situace v zcela nestabilní koalici nakonec vyústila v rozpad italské vlády a místo Ligy nastoupila do vlády PD, což jsou italští socialisté. A okamžitě poté se přístavy k radosti Berlína i Bruselu opět otevřely.

Tím ovšem útoky na Salviniho neskončily, naopak. Na Salviniho byla podána žaloba a letos v lednu schválil italský senát žádost soudu o zahájení vyšetřování předsedy Ligy, jenž čelí obvinění ze zneužití pravomoci v souvislosti s blokádou lodí pašeráků migrantů, které loví vetřelce u břehů Libye. V případě, že by jej soud seznal vinným, mohl by dostat trest odnětí svobody až na 15 let. Zároveň by mu tak samozřejmě zabránili ucházet se nadále o jakékoli politické funkce, tedy i o funkci premiéra.

Nyní ovšem unikl soukromý rozhovor dvou iniciátorů žaloby na Salviniho, v němž přiznávají, že Salvini v žádném případě nejednal protiprávně. Prostě jen potřebovali Salviniho politicky zlikvidovat. Přesně tak jednají zkorumpovaní politici a stejně zkorumpovaná justice. 

Italský deník La Veridad prozrazuje to, jak v chatu na Whatsappu právě jedni z iniciátorů kauzy sesazení Salviniho a žaloby na něj  přiznali, že Salvini nedělal nic špatného, ale zároveň přiznali, že musí být bez milosti napaden. Jednalo se o soukromý hovor mezi Paolem Auriemmou,  generálním prokurátorem ve Viterbo a Lucou Palamarou, bývalým předsedou magistrátu.

Je mi líto, že nevidím, kde se Salvini mýlí,“ napsal Paolo Auriemma, vrchní prokurátor pro Viterbo, v chatu s Lucou Palamarou, bývalým předsedou magistrátu. „Oni vstupují do Itálie nelegálně a ministr vnitra zasahuje, aby se tak nestalo.“ „Máte pravdu,” odpověděl Palamara. „Ale přesto teď musíme na Salviniho zaútočit“.  Oba se také shodli na tom, že je důležité, aby obsah jejich chatu nebyl zveřejněn.

Jinde v chatu Auriemma vyjádřil obavu, že snaha zaútočit na Salviniho by se mohla vymstít, protože, jak říká, „každý myslí jako on.“ Upozornil také na to, že italská veřejnost má pocit, že „odvedl dobrou práci při blokování migrantů.“ Také uvedl, že sicilští prokurátoři, kteří se zaměřovali na Salviniho, byli neobhajitelní, protože on pouze blokoval nelegální migranty před vstupem do země.

Sám Palamara byl nedávno vyšetřován kvůli tomu, že údajně přijímal úplatky od právníků, kteří se podíleli na jiném vyšetřování korupce. Toto je zřejmě jen jedním z mnoha příkladů v uniklých rozhovorech, v nichž diskutovali o nutnosti zaútočit na Salviniho, přestože věděli, že působí v mezích zákona.

Salvini a další poslanci ze strany Lega nyní žádají vyšetřování s odůvodněním, že zprávy naznačují, že byla porušena nezávislost justice na politice. To je nyní obzvlášť důležité v situaci, kdy má Salvini stanout před  soudem právě za tyto údajné trestné činy. Činy, které – jak sami protagonisté přiznávají – de facto žádnými trestnými činy nejsou.

Nakonec se opět potvrzuje to, co zde tvrdím už dlouho –  organizátoři i podporovatelé invaze za ní stojí jen proto, že z invaze často až pohádkově profitují. A je celkem jedno, zda se jedná o zkorumpované  politiky (a to nejen italské), velmi štědře dotované promigrační neziskovky či štědře dotovaná média, která mají současnou muslimskou invazi představovat výhradně v pozitivním světle.

Nakonec je jen dobře, že došlo k tomuto skandálu. Salvini, který ze všeho vyšel jako jediná charakterní osobnost, tak jedině posílí a je jisté, že všichni, kdo se nechali ve věci podpory invaze jakkoli zkorumpovat, skončí coby politické mrtvoly.

Pro osvěžení paměti ještě rozhovor Conteho s Merkelovou, dokazující, že Salvini musel být sesazen na objednávku Berlína, který de facto ovládá celou politiku v rámci zemí EU: (titulky v AJ):

Redakce
Sledujte PP

Sdílejte článek:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (28 votes, average: 4,14 out of 5)
Loading...