6.5.2020
Kategorie: Společnost

Uhlíková neutralita nám problém sucha nevyřeší, a co tedy?

Sdílejte článek:

PAVEL DUDR

DUDRDnešní věda došla už tak daleko, že je schopna nám tvrdit, že hlavní příčinou dnešního sucha jsou člověkem vyprodukované emise CO2 a dalších skleníkových plynů, viz např.(1)

Nyní ale už nemá smysl polemizovat, zda jsou tyto teorie pravdivé, protože na jejich straně stojí fakt velké peníze, ale úplně postačí všimnout si, že hlavní emitenti CO2 je naprosto ignorují a rozhodně se nebudou podle nich řídit.

Zatímco slavná Gréta sice ještě nemá maturitu, ale už vydělává tolik miliónů, že je může i rozdávat (2). To je názorná ukázka, jak takový obchod s emisemi funguje.

Již před 20 lety zavedly některé země uhlíkovou daň, jako např. Kanada, USA, UK, Francie a dalších asi 10 zemí v Evropě, v Číně se zatím testuje v některých velkoměstech, v Česku máme emisní povolenky, a jaký je výsledek? Nulový, koncentrace CO2 v atmosféře roste lineárně 2,2 ppm ročně (3). Zato obchodníci s emisemi a klimatickými odpustky hodně vydělali, takže si mohou dovolit i financovat takové „vědecké“ studie, jako je např. (1). A financovat i média, která v tom jedou také.

Zde je graf (4), který ukazuje, jak se vyvíjejí produkce emisí CO2 u největších emitentů. Můžeme si všimnout, jak rostou emise u „Ostatních zemí“ a Číny: je to 200 Megatun za rok, zatímco u Indie je to pouze 100 Mt/rok. Takže to máme celkem 500 Mt ročně, což činí 1,3 % z celosvětové produkce emisí dle tohoto diagramu.

Emise2018

Jenže nárůst koncentrace CO2 v atmosféře ( 2,2 ppm), činí pouze 0,55 % ročně (3), takže EU může klidně zlikvidovat všechna svá auta, automobilky, uhelné elektrárny, železárny, ocelárny i cementárny a na světových emisích se to vůbec neprojeví, protože ostatní země naše „chybějící“ emise i produkty v pohodě nahradí.

Z toho ovšem vyplývá, že celý Green New Deal ( Zelený nový úděl) nebo Zelená dohoda pro Evropu je kolosální podvod obchodníků s emisemi, jehož hlavním cílem je připravit nás o stovky miliard Kč, protože klimatická či uhlíková rovnováha se tím nemůže vyřešit, tedy je pouze kamufláží, která to má přikrýt.

Proto je třeba tuto Dohodu tvrdě odmítnout a ušetřené prostředky použít na opatření, která řeší skutečné příčiny sucha, tedy na udržení vody v krajině a obnovu malého vodního cyklu, který je dlouhodobě a postupně likvidován.

 

Prameny :
(1) https://www.klimatickazmena.cz/cs/vse-o-klimaticke-zmene/pruvodce-zmenou-klimatu/
(2) https://www.evropa2.cz/clanky/zivot/greta-thunberg-chce-ochranit-deti-pred-nakazou-koronaviru-venovala-5-milionu-fondu-osn
(3) https://pravyprostor.net/eu-se-rozhodla-ozebracit-nejchudsi-obcany/
(4) https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/1/15/World_fossil_carbon_dioxide_emissions_six_top_countries_and_confederations.png

Redakce
Sledujte PP

Sdílejte článek:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (18 votes, average: 5,00 out of 5)
Loading...