11.4.2020
Kategorie: Společnost

Kdepak je ten zakopaný pes … ?!

Sdílejte článek:

STANIK

Tady někde bude zakopaný pes.

Je to již měsíc, co zde máme výjimečný stav, tedy stav ohrožení. A tak by to chtělo malé ohlédnutí.

Nebudu to brát moc ze široka, podívám se na to úzce a prakticky.

Pokud by čtenáře napadlo, tak jako mě, zajít do některé z lékáren a koupit si pár roušek, odejde zřejmě s nepořízenou.

Nemám tu možnost zeptat se odpovědných osob na tiskovce, nejsem novinář. Tak tedy jen imaginárně.

Jak je možné, ministře zdravotnictví, ministře hospodářství, ministře vnitra, předsedo vlády, že ani po měsíci nefunguje zásobování něčím tak primitivním, jako je ústní rouška? Ústní roušku by snad dokázal vyrobit i orangutan. Ostatně, pokud to dokážou komunisté v Číně?

Jak je možné, že stát, který má k dispozici statisíce úředníků, středoškolsky a vysokoškolsky vzdělaných, není schopen zařídit jednoduchou, byť i garážovou výrobu ?

Viděli jste někdy, jak taková výroba probíhá? Automatický stroj na nekonečný pás materiálu přižehlí dvě šňůrky, tento kus následně oddělí nůž a rouška je hotová. Každou vteřinu jedna, soudruzi. 3600 za hodinu, 86 400 za den, na jedné mašině.

Pokud bych takových mašin dal deset, do některé dnes zavřené tělocvičny, mám jich skoro milion denně. Ale i kdyby polovinu.

To opravdu nejsou ty statísíce úředníků schopny zajistit něco tak primitivního?

Já myslím, že by to ouřadové za měsíc dohromady dali, tedy pokud by mohli. Navíc když jsou dnes bez práce zástupy zaměstnanců na nucené dovolené, kterým může stát díky stavu ohrožení z hodiny na hodinu nařídit nástup do takové výroby. A to si dovolím v této otázce zcela ignorovat soukromý sektor, který učinil již stovky nabídek státu na produkci ochranných pomůcek.

V čem je, soudruzi, problém?  Že by nebyly ony stroje? Ale máte přece k dispozici stovky fabrik, které jsou takové stroje schopny vyrobit, a máte za sebou vědeckotechnickou základnu výzkumných ústavů i vysokých škol s jejich studenty a profesory.

Jak jste si mohli v minulých dnech všimnout, pustili se do práce bez příkazu státu, stejně jako občané s výrobou roušek. I Vám samotným, páni ministři a soudruhu předsedo, už to musí být přece divné, když už je to divné i lidem dole.

Opravdu nás stále chcete přesvědčovat o tom, že stát vedou až takoví imbecilové, kteří nejsou schopni s celou svou agendou a mimořádným stavem zorganizovat to, co by dal dohromady trochu schopnější živnostník ?

Navíc, ty nejlepší materiály pro výrobu roušek, z nanovláken, jsou české patenty a přízi z nich vyrábí české firmy. A protože se to Číňanům zatím nepodařilo ukrást ani zkopírovat, musí onen materiál kupovat u nás. Doma to spíchnou – a za draho nám hotový výrobek pošlou zpátky.

Proto je nutné se podivovat nad tím, že když je Babiš schopen postavit za dotace fabriku na zpracování řepky, postavit za dotace fabriku na pečivo, tak že by nebyl schopen postavit do nějaké haly dvacet mašin na výrobu roušek, nebo primitivních respirátorů.

Tak to rozhodně ne. Tady musí být nějaký zádrhel. Tady někdo nechce, aby to právě tak fungovalo.

Takže se podíváme na systém, v kterém se právě pohybujeme.

Vyhlášený krizový stav umožňuje státu dovoz a nákup bez výběrového řízení. Tedy, dovoz takřka jakéhokoli zboží, za takřka jakékoli ceny.

Taková příležitost nevydrží dlouho a nebude se zas tak rychle opakovat.

Jistě se tedy najde dost všehoschopných, kteří se na takové situaci budou chtít přiživit a napakovat. I se samozřejmou ignorací toho, jaké to bude mít škody celospolečenské. Ukazují na to různé zákazy prodejů, testů, výrob, jež omezují služby a pomoc obyvatelům a společnosti.

No, a když navíc doplnil krizový štáb milý Jarda Tvrdík, tak se krásně poodhalí vztahy a vazby, které zde panují.

Ostatně i soudruh Bureš se párkrát ukec, že jsou věci trošku jinak, než jak bychom si měli myslet. Ukázalo se, že obchody se zdravotním materiálem neuzavírá Česká republika či Ministerstvo zdravotnictví s výrobci v Číně, ale dovoz probíhá přes zprostředkovatelské firmy.

Položil bych tedy další otázku ministryni financí Schillerové.

Jakým firmám proplácí ministerstva faktury, kolik jich je a jaké jsou to částky?

A vůbec nejdůležitější otázka : Víte, paní ministryně, komu ty firmy patří? Jste na ně také navázána? Nebo Váš stranický šéf, nebo šéf krizového štábu ?

Vyvstává tu velmi nepříjemné podezření, že je to právě stát a jeho čelní představitelé, kteří brání našemu národnímu průmyslu zabezpečovat zásobování ochrannými pomůckami.

Že jsou to čelní představitelé státu s jejich podivnými vazbami, kteří tyjí ze současné situace a přiživují se na neštěstí českých obyvatel.

Lidově se tomu říká hyenismus. Řečí práva pak zneužití pravomoci, nadržování, sabotáž, to vše v organizované skupině.

A na závěr perlička. Mám informace, že čínské firmy, od kterých dovážíme, zase nejsou až tak úplně čínské. Ony tedy v Číně jsou, to jo, ale vlastníci nejsou až tak šikmoocí, jak by se dalo očekávat.

Tady bychom mohli hledat vysvětlení, proč někteří vysoce postavení činitelé státu a jejich poradci létají v době koronavirové do krizové oblasti. Ono postavit firmu na výrobu roušek v Číně trochu starostí přeci jen dá.

Ale to si nechte pro sebe a nikde to moc nerozšiřujte, abyste neměli autonehodu, nebo se neutopili, nebo popřípadě nemuseli utíkat. Třeba jako jeden naivní právník, co se spolehl na čestné slovo naší levice a soudruha z Hradu.

Ten kdysi dávno vymohl socialistům barák, a naivně si za svou práci nenechal předem zaplatit. A když se pak ozval, tak se mu nejdříve vysmáli.

Když je zažaloval, tak ho kriminalizovali, takže před nimi musel utéct na Slovensko. Na Slovensku se naši sociální demokraté obrátili na kapo di tuti Fica a jeho spolusoudruhy ze Smeru, aby jim pomohli s řešením. A Fico jim slíbil, že to s právníkem skončí, tak nějak jako s Kuciakem.

Naštěstí měl právník ještě dobré přátele, kteří ho včas varovali, a tak vzal rychle kramle a ve Švýcarsku požádal o politický azyl.

Když se tamní vyšetřovatelé seznámili, co že je na území Česko Slovenska možné, tak mu ten azyl rychle dali.

No a zatím co na Slovensku se do levičácké mafie už malinko řízlo, v Čechách si navlékla rudé svetry a začala se těšit mimořádné oblibě.

Tak si to, soudruzi, ještě užijte, ono totiž nic netrvá věčně.

Oni jsou totiž lidé už dost nasraní, jen zatím neví, co s tím. Ale už to bublá. Už to bublá.

Redakce
Sledujte PP

Sdílejte článek:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (27 votes, average: 4,59 out of 5)
Loading...