29.3.2020
Kategorie: Exklusivně pro PP, Společnost

Pandemie přejde, nevíme kdy, ale přejde

Sdílejte článek:

MILAN RADEK

milan-radekJe to živel přírodní, nekomunikuje, neposlouchá nařízeni strany a vlády, natož rozhodnutí z Bruselu. Ba ani Gretu nevnímá. Průser teprve přijde.

Naše západní pohodlnictví, sebestřednost, rozmazlenost,  hedonismus, prostě já si budu užívat i kdyby celý svět byl v plamenech.  Ukázaly to nejen celebrity, ale i obyčejní lyžaři, mládež na plážích, koncertech, karnevalu, na náměstích, v parku, mejdanech, a to jak v Česku tak jinde, já chci na dovolenou a ty svině ve vládě mi nechtějí udělat radost.  V Česku dokonce o to hůř že herci žijí i ze státních peněz, a pokud bude podpora v nouzi, první po ní sáhnou. Plebs ať počká, zatímco mu zazpíváme “Nemít prachy – nevadí”.  Pak za to dostaneme tučné tandiémy. 

Povýšenost je další věc na kterou dojedeme, fuj práce je pro ty z východu, co se zamazat, u nás to například udělají Ukrajinci, až ta pandemie skončí, přijde nedostatek, leckde hlad, dokonce možná i před tím, nikdo netuší jak dlouho to bude trvat. Sice zaměstnanci nejsou všichni v karanténě, možná se budou střídat tam kde jsou, ale ukázalo se na jeden velký nešvar. Spoustě Evropanů se nevyplatí dělat, když dávky a podpory jsou skoro stejné jako některé platy. 

Jak jsme to řešili dodnes? Dovezeme levnou pracovní sílu, po válce z Turecka, první gnererace makala, dnes nemusí. Nanejvýš mají kebabárny a různé služby, ale toho se nenajíte, maso na kebab musí odněkud přijít. A k tomu přičtěte že se berou, a to už pár let, migranti kteří prostě pracovat nebudou, chodí do Evropy žít pohodlně a nedělat nic. Doma se makat musí, těm kterým to nevoní, těch se v jejich domovech rádí zbaví. Ano holenkové, i v Africe se maká, moc za to není, ale je to tak, netáhla táhnou teda do EU. 

To už začínal být problém dříve, no, natiskneme pár eur navíc, moc se to nepozná. Ale karanténa ukázala další problém, není kdo by oral a sklízel. Dokonce teď hrozí že ta úroda leckde shnije. 

Té verbeže z východu, které se obávalo Německo před pár lety, po vstupu do EU, kde dokonce zabránili aby jim tam chodili pracovat, krátce poté začali brát ty co tam pracovat nešli, pracují na ně oni, tak tato verbež, z Rumunska, Polska, nebo Ukrajiny díky karanténě tam už moc nepůjde. A teď co? To jejich obohacení to dělat nebude, ti nebudou pomahat ani při pandemii, jak si to pře pár dny malovali, že třeba stačí i nedokončené studie, asi na šamana, a že nemocnice berou. Nic. Tak prosím nechte pendlery z Česka pendlovat, dupla si Merkel.   

Tudíž nás to dožene, bude nedostatek všeho, jídlo se musí rozvážet, a hlavně produkovat. A jsme zvyklí na toto: není?  Nevadí. Dovezeme.  Jenže pandemie je všude. Teď babo raď. 

Redakce
Sledujte PP

Sdílejte článek:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (31 votes, average: 4,61 out of 5)
Loading...