29.3.2020
Kategorie: Exklusivně pro PP, Politika

Jourová a její svatý boj proti fake news

Sdílejte článek:

RUDOLF MLÁDEK

MLADEKRKomisařka Evropské komise Jourová pošle miliony eur nezávislým médiím. „Bez nich se dezinformacím neubráníme“, říká Jourová. „Demokracie nemůže fungovat bez svobodných a nezávislých médií. Novináři by měli být schopní pracovat a psát beze strachu. Vyloučíme fake news ze strany Ruska a Číny, jejichž cílem je pomocí vedení informační války podkopávat evropskou demokracii. Jsme znepokojeni i tím, kolik dezinformací šíří i samotní Evropané. Někteří z nich to dělají kvůli zisku, další jsou jen užitečnými idioty,“ uzavřela Jourová (1). Inu zeptáme se, proč si asi ta „správná“ média na sebe svou „pravdou“ nevydělají, že? Ale k výrokům komisařky:

  • „Demokracie nemůže fungovat bez svobodných a nezávislých médií.“

Nejvíce a velmi tvrdě tuto pravdu prosazoval Lee Kuan Yew, který je právem nazýván „otcem Singapuru“. Lee Kuan Yew neváhal média usvědčené ze lži dokonce uzavírat. To, že by ale nějaká média Lee Kuan Yew platil nepřipadalo v úvahu. Nikdo tam nefinancoval ta “správná“ média. Tuto politiku dělal v minulosti Sovětský svaz se svým programem trvalého vývozu revoluce. Jourová pro změnu má asi trvalý vývoz EU-demokracie, která ale paradoxně sama přiznává svůj demokratický deficit, který Sovětský svaz měl nulový. A pak že se EU tomu SSSR nepodobá.

  • „Vyloučíme fake news ze strany Ruska a Číny“

Vojenský kontingent 122 ruských generálů, plukovníků, a dalších lékařů-důstojníků a specialistů na bakteriologické zbraně vedený generálmajorem Sergejem Kikotem, odborníkem na antrax a zástupcem štábu Radiační, chemické a bakteriologické obrany ruské armády na desítkách nákladních armádních vozidlech s ruskými vlajkami a s materiální pomocí uvítal po příletu ruského vojenského kontingentu do Itálie ministr zahraničí Luigi di Mayo. „Chci vám poděkovat jménem Italské republiky za to, že jste přijeli, a za vše, co jste dnes přinesli. Vždy budeme vděčni Rusku za solidaritu a přátelství, které se projevilo,“ řekl italský ministr. Tak tohle fake new ať si Jourová klidně řeší. (2)

  • „Další jsou jen užitečnými idioty“

Nelítostně platí, že i ve dnech krize se Evropská unie úkorně se drží svých dogmat a lží. Včera schválených 30 miliard pro Českou republiku navíc jako pomoc proti pandemii totiž vůbec není „navíc“, jak uvádí v médiích přímo citovaný premiér Babiš. Jsou to dávno připravené peníze, jenom se mohou čerpat za uvolněných pravidel a bez původně povinné spoluúčasti státu. To je sice také dobré, ale není to „navíc“(!). Takže ta správná, Jourovou resp. EU podporovaná placená média napsala „navíc, a ta „prolhaná“ to uvedla na pravou míru.

Zastaralost koloniálního a sovětského myšlení, jak je Jourová a partička v EU předvádí, není v dějinách lidí ničím novým. Co je novým poznáním je fakt, že v době, kdy se zoufale shání roušky respirátory, dezinfekce , plicní ventilátory a jiné pomůcky, tak Jourová řeší dezinformace a platí všelijaké plátky, ačkoliv největším výrobcem fake news je samotná EU. Pamatujete v roce 2015 ty EU vítající přicházející lékaře a fyziky? Pamatujete na EU propagaci náboženství lásky a míru? Pamatujete na ty betony oplocené vánoční trhy přejmenované na zimní a se zákazem koled? Propaganda je v EU „first“. To se pak té Jourové cizí peníze snadno utrácejí.

Musíme my Evropané nejen porazit pandemii, ale především získat zpět demokracii a novou vizi pro integraci Evropy. Jinak výrony sovětských komisařek z EU budeme mít na talíři každý den. A kdo to proboha má číst, natož podle toho žít.

 

 

Zdroj:
(1)https://hlidacipes.org/evropska-komise-posle-miliony-eur-nezavislym-mediim-bez-nich-se-dezinformacim-neubranime-rika-jourova/
(2)https://echo24.cz/a/SbcE9/z-ruska-s-laskou-putin-chytre-vysadil-v-italii-misto-civilistu-stovku-vysokych-dustojniku-a-armadnich-lekaru

Redakce
Sledujte PP

Sdílejte článek:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (35 votes, average: 4,63 out of 5)
Loading...