25.3.2020
Kategorie: Ekonomika

EET: To v Kocourkově proti nám měli systém

Sdílejte článek:

OTO KADĚRKA

kaderkaJeště se mi klepou ruce od toho jak jsem si na stránkách Vlády přečetl Usnesení ze včerejší seance. Zasedání vypadá jinak, protože to má jistě nějaký předem daný řád. No ale když to řídí neřád, tak se není co divit.

O co jde ? Jde o tři roky starý instrument zvaný EET, který je propírán zleva zprava. Už druhý týden si čteme, že jeho třetí vlna , která má být od května zřejmě bude odložena. Pro mne jako živnostníka v branži servisu kol špatná správa, protože jestli ten zákon pozastaví, tak již schválená změna sazby na činnost servisu kol ve výši 10% bude nadále 21% a tedy s každé stokoruny odvedu nadále 19 Kč a nikoliv 9 Kč jak očekávám. Ano chápu, že v dané situaci ne asi všichni jsou dnes připraveni na tuto alternativu a vše „honí“ na poslední chvíli a ta se díky situaci ve státě jistě a prokazatelně zkrátila. Tedy dobré politické rozhodnutí.

Ovšem to co vymysleli včera, tedy že mi všichni, kteří jsme to do dnes nakoupili a pro stát za svoje peníze provozujem, že to můžeme od 12.března do konce vyhlášení nuceného stavu plus další tři měsíce vypnout zcela, je dilentantismus a poškození nás všech: Ne všech co to máme a se zákona provozujeme, ale všech, protože Ti co systém zneužívali dostali avízo k tomu, aby spustili naplno stavidla šedé ekonomiky. To je v jakékoliv společnosti a za jakéhokoliv stavu zcela nepřípustné a nemorální.

Ne nejsem příznivcem EET, ale jsem příznivcem fungující ekonomiky, která spočívá v tom, že jsou postiženi zloději a chráněni před nimi ostatní. Ostatně jsem opakovaně různě a doložitelně uváděl, že kdo má nějakou firmu se zaměstnanci, jistě má svůj systém kontroly. Navrhoval jsem i několika politikům i z pravého spektra, že pokud již je EET uzákoněn a chtějí lidi motivovat k jeho využívání, tak ať jdou cestou tou, že kdo EET provozuje, tak má mít nějakou daňovou výhodou – říkám tomu positivní motivace. No a ti, kteří tuto daňovou výhodu nechtějí, tak ať EET nemají a na ty se pak může zaměřit kontrolní činnost, jestli opravdu nemají opravdu jen blízko k elektronickým „udělátkům“ nebo jsou to opravdu fiškusové, obcházející systém.

Vláda včera svým usnesením jednoznačně ukázala, že je Vládou neschopnou, která ani za mák není schopna pochopit proč zde je. Jen naplnila touhu se líbit tu té tu oné části národa,kterou právě něčím podpoří. Vláda státu není od toho aby podporovala některé skupiny , ale ona je tu od toho aby spravovala stát pro všechny bez rozdílu.

Já osobně se od EET odpojovat nebudu, protože celý systém stál nějaké peníze a tedy že bych začal po večerech přepisovat doklady na to opravdu čas nemám. Raději budu sledovat jak budou hlasovat opoziční poslanci, protože jestli tuto – odpusťte mi – s….u podpoří, tak žijeme opravdu v zemi populistů a je jedno na které jsou straně.

Buď to funguje a není třeba nic měnit. A nebo je to celý k prdu a má se to zrušit . Ale pozastavit ? To je stejné jako kdyby se na nějakou dobu zase vypnuli filtry nad komíny elektráren a nebo povolilo pálení kořalky doma.

Jinak přeji prima den a děsme se co vymyslí dnes …

Redakce
Sledujte PP

Sdílejte článek:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (16 votes, average: 2,94 out of 5)
Loading...