18.3.2020
Kategorie: Ekonomika

Okamžitě zavřít “šmejdy” a odstíhat i odpovědné osoby

Sdílejte článek:

PAVEL OPL

pavel-oplJde o životy. Je vyhlášena celosvětová pandemie a jsou celostátně nařízena mimořádná opatření a přesto zcela beztrestně řada lidských hyen vydělává na oprávněných obavách o životy a zdraví 10,5 milionu obyvatel naší země.


Všichni už měli být dávno za mřížemi.

V dobách minulých se za obdobné prohřešky i veřejně popravovalo, aby si každý darebák něco podobného rozmyslel. Dnes popravy, tím méně veřejné, nejsou reálné, ale vyjímečný trest bez možnosti předčasného propuštění by praktikovat šel.

V naší zemi chybí miliony roušek a obdobných zdravotních pomůcek a médii opakovaně proběhly informace, jak se tento materiál prodává za 50 násobek běžné ceny. V situaci, která panuje v Evropě i v naší zemi je evidentní, že toto jednání je ze stran podnikavců tím nejhorším možným hyenismem zasluhující okamžité exemplární potrestání.

Zjevně chybí ochota ze strany státního aparátu se razantně s těmito lidmi vypořádat. Otázka zní : “Proč ?”

A tady se ukazují i další zcela zásadní problémy, které by se měly po odeznění pandemie důkladně prošetřit a hnát k zodpovědnosti odpovědné osoby.

Kde jsou sklady civilní obrany, ve kterých v minulosti v místě blízkém bydlišti obyvatel měl každý člověk uloženy prostředky ochrany – minimálně plynové masky s filtry a další materiál ? Jak je možné, že byly zrušeny bez náhrady a obdobný materiál není ani ve skladech např. státních hmotných rezerv ?

Jak je možné, že ministr zdravotnictví v lednu celou situaci veřejně bagatelizoval a mluvil o milionech roušek a respirátorů ve skladech a po 6 týdnech dochází k přiznání, že ničím z toho stát nedisponuje ? Co dělal premiér v této době 6 týdnů ?

Jak je možné že si ředitelka Ústavu pro kontrolu léčiv vezme dovolenou a kdo jí tu dovolenou podepsal ?

A těch zcela trestuhodných věcí bude definováno ještě daleko více a jde o věci velmi vážné a není možno je “zamést pod koberec”. Životy a zdraví obyvatel jsou to hlavní, co musí stát chránit a bránit a je povinen k tomu vytvářet odpovídající opatření. Pokud to odpovědné osoby nezvládají, nemají na svých postech co dělat.

Nyní je nutno řešit věci aktuálně se zaměřením na ochranu obyvatel a zvládnutí celé věci. Podnikavé šmejdy ihned zavřít a na ty ostatní musí také dojít, i když později.

Redakce
Sledujte PP

Sdílejte článek:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (22 votes, average: 4,82 out of 5)
Loading...