2.6.2023
Kategorie: Politika

Honem si něco přejte

Sdílejte článek:

VIDLÁK

Tak jsme se dozvěděli, jak se nám vyvinul státní rozpočet za květen… A je mi strašně líto, že jsem se nezmýlil, když jsem minulý týden tvrdil, že nás čeká další rekordní deficit od roku 89. Stalo se. Rozpočet je už dvě stě sedmdesát miliard korun v mínusu. Celkový schodek za celý rok byl stanoven na dvě stě devadesát miliard a ve chvíli kdy čtete tento článek, tak už ho v podstatě bylo dosaženo. Teď se jen ještě chvíli budou shromažďovat faktury a výpisy z účtu, takže ve výkazech se to objeví až o pár dní později.

Stanjuro, jsi borec… Za leden nic… ale pak už to byla zhruba sedmdesát miliard sekera každý měsíc…

Tak mě napadá… loňský rozpočet ještě sestavoval Babiš, že? Sice nevěděl o válce, ale sestavil plán, který naposled měl nějakou tu logiku. Letošní rozpočet už dělala Pětikolka celý od začátku sama. Pusťte k něčemu libtardy, výsledek se brzy dostaví… Navíc není vidět žádné zpomalení tohoto šíleného pádu. Naposled se takhle hodně v odhadu sekl Kalousek… A vůbec… kdykoliv tu bačovala ODS, vždycky to vypadalo takhle. To bude nějaká zákonitost…

Nejsou léky, nejsou školy, nejsou přiznané důchody, nejsou prachy… hele, my ty válečné hračky kupujeme pro budoucí warlordy, kteří to tady budou ovládat. Vždyť sledujeme rozpad státu v přímém přenosu. Jak dlouho to ještě může vydržet pohromadě? Dovedete si představit ten libtardí řev, kdyby takhle hospodařil Babiš? Alespoň vidíte, co bylo na Andrejovi dobré – novináři mu nic neodpustili a tak se musel snažit. Ale příliš mnoha lidem to bylo málo… Jeho hříchy se zdály velké, ale díky nové Stanjurově perspektivě se rapidně zmenšují den za dnem.

Jasně, Babiš nás zavíral za covidu, to se mu nedá odpustit… Tahle vláda je proti němu skvělá, že? Všem nám sebrala dvacet procent úspor, zdražila nám živobytí, zvedla daně, bude dělat další konsolidační balíčky podle už naznačeného schématu obírání… zadlužuje nás na tři životy… Myslím, že názornější příklad rozdílu mezi větším a menším zlem už být nemůže. A ve volbách zase nezapomeňte volit nějaké půlprocentní dobro. Fiala děkuje a posílá klíčenku.

Jindro Rajchle, prosím prosím… já vím, že se to nedá urychlit a vím, že je zapotřebí nejdřív dobře vyjednávat, aby pak mohla následovat účinná akce. Ale každý den otálení stojí dvě miliardy. Každou rodinu v této zemi tahle vláda stojí denně tisíc korun. Třicet tisíc měsíčně. To leckterá rodina ani nevydělá. S trochou nadsázky se dá říci, že statisíce lidí už vydělávají jen na státní dluh a sami by vlastně ani neměli jíst.

Do konce roku je daleko a do voleb ještě víc. Při tomhle tempu budeme do voleb v mínusu o další dva biliony korun. Každá česká rodina bude dlužit o milion víc!

Nemohu si pomoci, ale když vidím neúprosnou realitu, tak nás prostě připravují na jadernou válku. Teď ještě obírají a obírají a atomovky pak celý dlužní úpis smažou. V atomové zimě bude jedno, kolik jste měli v bance potištěných papírků s Palackým.

Kdyby každý z nás vzal setinu toho, o co v posledním roce přišel a dal to na alternativní média a alternativní politiky, tak se nic z toho nemuselo stát. Takže to řeknu jednoduše… když denně přicházíte o tisícovku, kolik jste ochotni dát, abyste o to nepřicházeli? Kdy vám peníze dojdou? Kdy vám dojde, že evropské hodnoty s vámi nepočítají? Kdy vám dojde, že pro ojropapaláše jsou cennější otevřené hranice a hraní na vojáčky, než vlastní obyvatelstvo?

Slyšeli jste, jak henten rekordní schodek okomentovalo naše nejmenované veřejnoprávní médium? Stát hospodařil hůře, než vláda předpokládala. Libtard libtardovi oči nevyklove. (Ale vlastenec vlastenci kdykoliv…) K čemu jsou nám takoví novináři? K čemu je nám takový Radiožurnál? K čemu jsou nám všechny ty politické neziskovky? K čemu je nám občanská společnost, když jen rabuje? Tohle jsme dopustili… vláda háže prachy do černé válečné díry a miliardový mediální byznys dělá propagandu, že je to tak správně. Vyhoďte televizi z okna a přestaňte to platit. Přestaňte koukat na Novu i Primu, přestaňte klikat na Seznam. Ať si to platí Lukačovič ze svého. Vy plaťte Alternativu.

Jak dlouho ještě, než to celé půjde do háje? Jak dlouho si každá rodina může dovolit, splachovat tisícovku denně do hajzlu? Všichni vědí, že za ty peníze nic nevznikne. Nic se za ně nepostaví, maximálně se koupí něco, co bude rozstříleno. Před dvěma měsíci jsem říkal, že se tahle vláda chová, jako by už nikdy neměly být volby. Teď si začínám myslet, že se tahle vláda chová, jako by nikdy neměla být žádná Česká republika. Dokonce i hentu korespondenční volbu odpískali… najednou jí asi nepotřebují.

Řehka chtěl podat rezignaci… sakra, jakou kulišárnu na nás chystají? Jestli za tím nic není a Zbyněček s Péťou jsou prostě jen trotlové, tak jsme všichni ještě větší kreténi než oni, protože jim to tak dlouho trpíme. Jak se říká národu, který si v čele ponechá nekompetentní idioty, aniž by je bránily bodáky zvenčí? Blbý národ…

Jindro, moje podpora Tvému počínání je den ode dne bezpodmínečnější. Vždycky jsem lidem říkal, že mají na výběr… buď podpoří to, co tady je a nebo se počkají na lepšího lídra. Dnes k tomu dodám jen tolik, že každý den čekání na někoho lepšího, stojí tuto republiku dvě miliardy korun. A nejspíš se stejně nikdo nenajde, protože politický talent od Boha, to je vzácné zboží.

Honem si něco přejte, padá stát. To neuvidíte každý den…

 

Redakce

Sdílejte článek:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (35 votes, average: 4,66 out of 5)
Loading...
40 komentářů

Vložit komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

:bye:  :good:  :negative:  :scratch:  :wacko:  :yahoo:  B-)  :heart:  :rose:  :-)  :whistle:  :yes:  :cry:  :mail:  :-(  :unsure:  ;-)