4.5.2023
Kategorie: Společnost

Tak víc pracujte!

Sdílejte článek:

JINDŘICH RAJCHL

Včera jsem ve Stromovce dostal otázku, jestli bych dokázal jedním slovem charakterizovat to, proč česká smetánka stále odmítá vidět, co se v naší zemi skutečně děje a tvrdošíjně hájí současnou vládu národní katastrofy.

Odpověď je jednoduchá – tím důvodem je sobeckost.

Třetina lidí v naší zemi už žije na hranici bídy. To znamená, že jim z výplaty nezbývá ani koruna. Jakýkoliv mimořádný výdaj je pro tyto domácnosti obrovským problémem a není tajemstvím, že řada z nich se propadá do exekučních pastí.

Více než polovina seniorů pak uvádí, že zdražování má na kvalitu jejich života zásadní vliv.

Na to vše má naše milá kavárna jednu jednoduchou odpověď, která zní “já jsem v pohodě”. Případně to doplní o výzvu “tak víc pracujte”, což je zejména u seniorů opravdu rada nad zlato.

Jejich povrchnost jim brání vidět svět očima těch, kteří se ocitli na hraně či dokonce za hranou chudoby. Výraz “empatie” zcela chybí v jejich slovníků.

Odmítají vidět, že při tom neustálém poklonkování Bruselu a lokajském plnění všech požadavků Západu vláda fialové bídy naprosto zapomněla na svoje vlastní občany, jejichž kvalita života se horší každým dnem.

A do toho přichází vláda s “úsporným balíčkem”, který není ničím jiným než vytáhnutím dalších 70 miliard z jejich kapes.

Pro všechny tyto lidi jsme tu my.

Denně mi píší zprávy, denně se s nimi potkávám. A jsem nesmírně rád, že na naše spanilé jízdy i na námi pořádané demonstrace jezdí i velmi bohatí a úspěšní lidé, kteří jsou připraveni pomoci.

Až skončí čas těch sobeckých farizejů, tak jsem přesvědčen, že ve spolupráci s těmito lidmi všem strádajícím spoluobčanům velmi rychle pomůžeme.

Začneme tím, že začneme šetřit na státu, ne na lidech. Přednost budou mít vždy naši občané, nikoliv zahraniční zájmy – ať už ty západní nebo východní.

Za sebe dělám a ještě udělám vše pro to, aby se tak stalo co nejdřív.

Pevně doufám, že ti, kteří už vidí, do jaké propasti naše vláda tuhle zemi žene, se konečně přestanou bát a postaví se za své občany.

Čím dřív to udělají, tím dřív tahle fialová hrůzovláda skončí.

Přestaňme se už bát té uřvané sobecké menšiny léčící si svoje mindráky na twitteru a pojďme konečně tenhle “čas dluhů” ukončit.

Je to naše povinnost.

 

fb

Redakce

Sdílejte článek:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (39 votes, average: 5,00 out of 5)
Loading...
59 komentářů

Vložit komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

:bye:  :good:  :negative:  :scratch:  :wacko:  :yahoo:  B-)  :heart:  :rose:  :-)  :whistle:  :yes:  :cry:  :mail:  :-(  :unsure:  ;-)