7.4.2023
Kategorie: Ze světa

Silný kolektivní Západ? BRICS mění status quo, odchod od nekrytého dolaru je jen začátek

Sdílejte článek:

NESPOKOJENY

Zatímco bruselská führerka von der Leyenová dál poslušně plní zadání globalistů, aktivistických fanatiků a senilního taťky za vekou louží, rádoby západní ekonomika se viditelně a jen obtížně zadržitelně žene čím dál rychlejším tempem do mega průseru s těžko odhadnutelnými následky. Jisté je, že soudruzi už zase někde udělali chybu.

Proruské sankce úspěšně plní svůj cíl devastovat Evropu, především její střed a východ s lokajskými vládami, green deal a podobné nesmysly se potom postarají o likvidaci ekonomik v těch zemích, které nejsou tak silně závislé na ruské ropě a plynu. A mezitím téměř bez pozornosti ztrácí dolar svou pozici a chystá se „záchrana“ v podobě digitální měny (CBDC), která bude znamenat absolutní kontrolu a totální ztrátu finanční svobody.

Významnou roli v zavádění nového řádu hraje společenství států BRICS. Informace o ekonomické síle jednotlivých států a možnostech další expanze podrobně zde. Svojí velikostí se už vyrovnají skupině G20, a to bez kolektivního Západu. V případě přijetí nových navrhovaných členů BRICS by vznikla entita s HDP o 30% větším než Spojené státy, která by měla více než 50% světové populace a kontrolovala by 60% globálních dodávek plynu. Budeme izolovaní, to je výsledek naší politiky.

BRICS je označení společného hospodářského uskupení Brazílie, Ruska, Indie, Číny a Jižní Afriky. Do BRICS se už přihlásily Alžírsko, Argentina a Írán. Zájem mají Saúdská Arábie, Turecko, Egypt, Afghánistán a Indonésie. Mezi další pravděpodobné uchazeče o členství patří Kazachstán, Nikaragua, Nigérie, Senegal, Thajsko a Spojené arabské emiráty. Pokud budou kandidátské země přijaty, očekává se, že to nevyhnutelně povede k druhé vlně uchazečů o členství v BRICS+, do které se zcela jistě zařadí Ázerbájdžán, Mongolsko, další tři středoasijské země (Uzbekistán, Tádžikistán a plynová republika Turkmenistán), Pákistán, Vietnam a Srí Lanka a v Latinské Americe početný kontingent zahrnující Chile, Kubu, Ekvádor, Peru, Uruguay, Bolívii a Venezuelu.

Kopanec pro Spojené státy a celou euroatlantickou civilizaci.

USA a s nimi i celá euroatlantická civilizace dostaly od Číny pořádný kopanec, jenž bude mít dalekosáhlé následky na americkou a potažmo i evropskou ekonomiku.

A česká média samozřejmě mlčí. Respektive věnují svou pozornost zcela nepodstatným událostem.

Čína a Brazílie totiž ve středu oznámili uzavření dohody, na jejímž základě budou jejich vzájemné obchody vypořádány přímou směnou mezi jejich měnami (juan a real) a nikoliv prostřednictvím převodu jedné měny na dolar a směny dolaru na měnu druhého státu.

S ohledem na obří objemy obchodů mezi těmito dvěma zeměmi je to pro americkou měnu velmi tvrdý direkt, přičemž lze očekávat, že Čína začne podobné obchodní dohody uzavírat i s dalšími státy, zejména v rámci paktu BRICS.

Dolar bude tedy zcela vynechán jako zprostředkovací měna pro masivní objem obchodních vztahů, což jej zcela zákonitě velmi razantně zasáhne.

Americký komentátor Glenn Beck, jehož Tucker Carlson označil za „muže s nejpřesnějšími prognózami v historii televizního vysílání, dokonce prohlásil, že to „bude znamenat kolaps dolaru a že z USA se stane Venezuela.“

Těžko predikovat, zda propad bude až takto hluboký, nicméně je zcela zřejmé, že nás brzy čeká hodně divoká jízda na pořádně strmé horské dráze, která významně přerýsuje současnou mapu světa.

V těchto rozbouřených vodách bychom nutně potřebovali, aby u kormidla naší lodi stál velmi silný a odvážný kapitán.

A něco mi říká, že Petr Fiala to fakt není.

Pokud souhlasíte, tak mu přijďte dát 16.4. najevo, že jej na kapitánském můstku opravdu nechceme.

Je to v bytostném zájmu budoucnosti naší země. [Jindřich Rajchl]

US dolar na cestě ke ztrátě své světové dominance.

Rozhovor s bývalou náměstkyní ministra financí Monikou Crowley. „V tomto klíčovém okamžiku by stačilo, aby Saúdská Arábie začala obchodovat ropu v jiné měně. Pokud by se tak stalo, došlo by k úplné implozi globálního ekonomického systému. Bude to znamenat prudkou inflaci, o tolik horší než cokoli, co jsme kdy zažili. Nastavují to tak, aby pak mohli přijít se záchranou v podobě zavedení digitálních měn centrální banky – totální ztráta vaší osobní finanční svobody!“

Je pravda to, co tvrdíme?

Je pravda, že Západ je na sestupné trajektorii, kterou ještě urychluje zaváděním nesmyslných grýndýlů? Je pravda, že USA vedené senilním staříkem (a kdovíjakou kamarilou) už ztratily všechnu soudnost a Ukrajina je jen další mnohem větší Afghanistán? Je pravda, že odchod Asie od dolaru je na spadnutí? Je pravda, že Saúdská Arábie prodává Číně ropu za juany? Je pravda, že Čína s Brazílií začíná účtovat své vzájemné obchody v národních měnách? Je pravda, že Sitting Ping a Putin jsou přátelé a ruku v ruce budují henten nový multipolární svět, ve kterém nebudou žádnému státu kecat do jeho vnitřního uspořádání a půjde jen o kšeft ýbr ales?

Je pravda, že riziko bankovní krize v USA i v Evropě značně vzrostlo, protože nekrytý dolar dostává ťafku za ťafkou? Je pravda, že banka Credit Suisse byla převzata dost divoce a především na úkor saúdských a katarských investorů? Je pravda, že Ukrajina ztrácí dech, přišla o desetitisíce mužů a Spojené státy ztrácejí víru, že by mohla zvítězit? Je pravda, že Černochová řekla, že jí nevadí čínské zprostředkování míru a že mluvila o použití atomovek a obojí v jeden den? Je pravda, že generál prezident řekl, že Ukrajina má jeden poslední pokus na ofenzívu?

Je pravda, že se naše ekonomika dostala do recese? Je pravda, že schodek státního rozpočtu je nejhorší v historii? Je pravda, že inflace neklesá a že se ropa zdraží, protože se Rusko se Saúdy dohodlo na snížení těžby, aby Evropě řádně dali zabrat? Je pravda že Trumpovi roste podpora a proto se ho bidenova klika snaží dostat za mříže za každou cenu? Je pravda, že automobilový průmysl jde v Evropě do kytek? Je pravda, že si Poláci brousí zuby na kus Ukrajiny? Je pravda, že Nordstrýmy zničili Američani? Je pravda, že sankce fungují především na nás a na Rusko moc ne? [Vidlák]

Země BRICS budou páteří nově vznikajícího světového řádu.

Společenství států BRICS přináší rovnoprávnost v jednání a zachování národních států. Není tam ekonomická integrace, ale ekonomická spolupráce. Ať už se to západu líbí nebo ne, tak Čína se již stala světovým hegemonem. BRICS v současné době představuje 42% světové populace a 25% nominálního HDP. BRICS je považován za takovou novou G7. Všechny snahy o sankce na ruskou ropu ze strany G7 vyšly úplně tragikomicky.

Amerika a západní Evropa jsou odepisovány a centrum řízení se přesouvá do Číny a do Íránu. Dobrovolně jsme se stali součástí světa, který je na odpis. Celá západní ekonomika je de facto hra letadlo. Do skupiny BRICS podalo přihlášku dalších 12 zemí a má již také 23 čekatelů.

Probuzených je tak 15-20%. Lidé, kteří nesledují alternativní scénu, tak nemají tyto informace. Většina Čechů jde za krysařem, za píšťalkou a spadne do propasti. Slovo BRICS neslyšíte nikde v médiích, protože se o něm nesmí mluvit. Otrokářský systém byla superdemokracie oproti tomu, co se na nás teď chystá. Naděje umírá naposledy, zato však navždy.

Zdroje a další informace:
The New Candidate Countries For BRICS Expansion
Stále více zemí má zájem o členství v BRICS
Corbettův report: Konference uskupení BRICS („opozice globální agendě”?)
Globálně jsou země G7 menšinou
Superdebata na téma BRICS
Země BRICS nabízejí nový světový řád jako alternativu k Západu
Také Indie končí s dolarem a přechází na platbu rupiemi + seznam dalších zemí, které se odklání od dolaru
US dolar na cestě ke ztrátě své světové dominance

Redakce

Sdílejte článek:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (12 votes, average: 5,00 out of 5)
Loading...
4 komentářů

Vložit komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

:bye:  :good:  :negative:  :scratch:  :wacko:  :yahoo:  B-)  :heart:  :rose:  :-)  :whistle:  :yes:  :cry:  :mail:  :-(  :unsure:  ;-)