6.2.2023
Kategorie: Společnost

Babišovi lidé by dělali i pro Hitlera?

Sdílejte článek:

JAN BARTOŇ

Upoutal mě nadpis článku s lidmi, kteří připravovali a realizovali kampaň pro Petra Pavla. Vůbec jim nevadí, že byl Pavel komunista, zato marketéry, co pracují pro Babiše obvinili, že by dělali i pro Hitlera.

Zdá se, že nově zvolený prezident Petr Pavel nebude žádným svorníkem v rozhádané společnosti. Pavel sice nabídl voličům Andreje Babiše ruku k smíru, ale jeho aktivita (jak tomu říká) či aktivismus – jak tomu říkají někteří komentátoři – se nedá přehlédnout. A doslova „šokující“ je hodnocení z úst marketingových specialistů pracujících pro Pavla. Bezpochyby, Pavel dosáhl velkého volebního výsledku. Ale i tvůrci tohoto výsledku, kteří pro Pavla pracovali, by měli šetřit slovy a výrazy.

Začetl jsem se do článku na CNN Prima News , který pod nadutým titulkem Pavlův tým: Generál si získal mladé i u stíhaček. Babišovi lidé by dělali i pro Hitlera přilákal mou pozornost. Jde o významné osobnosti svého oboru. Jsou to Martin Klčo – šéf týmu marketérů, Richard Kolbe – kreativní ředitel – a kreativci Martin Přikryl s Martynem Starým. V rozhovoru mluví o zákulisí vítězné prezidentské kampaně, ale hodnotí také kampaň soupeře Petra Pavla – expremiéra Andreje Babiše (ANO).

Je dobré si přečíst celý dlouhý článek, v němž ony „významné osobnosti“ pějí na Pavla a práci pro něho jen samou chválu. Ale věc má jeden háček, možná hák. A pouze na ten chci upozornit.

Nejprve ke členství Pavla v KSČ.

Klčo: Celou dobu jsme čekali, jaké dezinfo přijde. Už na konci října, kdy vybouchla kauza s Pavlovým spolužákem, která byla postavená na nesmyslné výpovědi jednoho člověka, jehož ve třídě vůbec nerespektovali. Ten chlap se prostě jen snažil mstít, evidentně za ním někdo byl. V říjnu jsme si každopádně říkali: „Hm, jestli teď vytahují tohle, co bude za pár měsíců?“ No a dva dny před volbou přišla zpráva, že generál zemřel. To nás definitivně uklidnilo, že jestli jsou schopní přijít pouze s tímto, tak máme vyhráno.

Ona „nesmyslná výpověď“ byla vytažená zcela jistě záměrně, ale byla od A až do Z pravdivá. Pavel byl za mlada komunistický kádr, napsal svůj životopis tak jak ho napsal a byl možná dokonce přesvědčený o tom, že socialismus je budoucnost lidstva. A jak reagoval Pavlův tým, když se na Pavla a Babiše podle průzkumů dotáhla Danuše Nerudová. Poradili Pavlovi, aby z Nerudové udělal „účetní“, co by mu mohla na Hradě pomoci a že by jí nepovažoval jako vhodnou osobu zastávající prezidentský úřad. To, když na Nerudovou vyplavala rovněž špína z jejího působení včele Mendelelovy univerzity. Z toho lze jednoznačně odvodit, že „svatí“ marketingoví odborníci Pavla se také neštítili přiživit se na „nesmyslných výpovědích“ o Nerudové. Takže pánové – první mínus.

A korunu tomu nasadil tento tým „spravedlivých“ a „čestných“ tímto názorem:

Přikryl: Z Babišova týmu znám celou řadu lidí, ale nikoho z nich jsem už dlouho nepotkal. A asi už ani nepotkám. Kdyby ano, spíš se s nimi nebudu bavit. Vlastně nevím, co bych si s nimi měl říkat. Z leknutí jsem se stal aktivistou, na svou práci zjevně zastávám úplně jiný pohled, než jaký oni prezentují v médiích. Vždyť v podstatě tvrdí, že jde jen o práci. O takovou, kterou můžete dělat klidně i pro Hitlera. Já to takhle necítím. Pro lidi, se kterými nemám hodnotovou shodu, bych nebyl schopen pracovat. Kdybych jako politický marketér hypoteticky pracoval pro Babiše, asi bych dokázal přehlédnout některé věci, které se dějí v Agrofertu. Ale chtěl bych s ním mít hodnotovou shodu minimálně na výstupech naší spolupráce. A to oni nemají.

To je tak „pravdoláskové“, že více k tomu snad není třeba ani dodávat. Takže pracovat pro Babiše je jako pracovat pro Hitlera, pánové? To se považujete za takové „osobnosti“, že si dovolíte takovou podlou poznámku?

Je docela možné, že ten titulek „vymyslela“ nějaká hlava v CNN Prima News, ale Přikryl mu nádherně „nahrál“, že ano. Takže pánové marketingoví specialisté, před každým pádem předchází pýcha. Na to prosím nezapomínejte. A raději jste měli zůstat dál v pozadí. Ale i to má své výhody – víme, co od vás můžeme očekávat v budoucnosti. A zdá se, že jsem velmi korektně popsal onu „volbu mezi dvěma komunisty“ jako „Sophiinu volbu“ po česku.

Závěr: Kdybych se chtěl snížit na úroveň pana Přikryla, mohl bych ho napadnout, že by klidně pracoval i pro …………… Výběr jmen nechávám na posouzení čtenáři.

Redakce

Sdílejte článek:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (25 votes, average: 4,84 out of 5)
Loading...
29 komentářů

Vložit komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

:bye:  :good:  :negative:  :scratch:  :wacko:  :yahoo:  B-)  :heart:  :rose:  :-)  :whistle:  :yes:  :cry:  :mail:  :-(  :unsure:  ;-)