30.1.2023
Kategorie: Exklusivně pro PP, Společnost

Volební aritmetika

Sdílejte článek:

PETR ZDOBINSKÝ

Tak máme sečteno. Různí žvanilové (politologové) zveřejňují různé analýzy. Dezinformační server Seznam nám sdělil, že komunistický jenerál odlákal 400 tis. hlasů Babišovi. Kde to vzal tento server, se již nedozvíme – patrně vidí do hlavy tolika lidem.

Já myslím, že matematika nelže, je to velmi exaktní disciplína. Chobotnice s několika chapadly – soudruh Pavel, Fischer, hloupá blondýna z divné univerzity a Hilšer měla takřka stejně hlasů ve 2. kole, jako v prvním. Babiš ovšem dokázal přitáhnout dost hlasů navíc – nejméně 200 tis. + hlasy pro Baštu. To ovšem nestačilo a bylo to zřejmé již po prvním kole. Babiš bojoval proti všem a byl to velmi nerovný souboj.

Myslím, že brilantní analýzu nabídl Vidlák na rozdíl od různých žvanilů z televizí. Dospělo půl miliónu mladých lidí. Ty nezajímá pravda, ty nezajímá historie – těm stačí nějaký dobře zabalený a vypadající symbol, který má lepší rétorické schopnosti než nějaká huhňavá českoslovenština a dále jim stačí lži a pomluvy „demobloku“ o Čapím hnízdě a STB. Oni nezažili reálný socialismus, oni nezažili vojnu, oni neví, co byl zač ve skutečnosti Václav Havel, oni neví, jaká byla báječná svoboda v 90-tých letech. Oni neví, jak se nám báječně a svobodně žilo i bez EU a NATO. Bylo to opravdu krásných 10 až 15 let. Oni netuší, že svobodu nám daroval Rus Michail Gorbačov na svých jednáních s Reaganem.

Obávám se, že nás čeká čaputizace naší země a to není dobrá zpráva. Je možné, že soudruh jenerál a Čaputová již mají stejného řídícího důstojníka na americké ambasádě. Znám mnoho Slováků, kteří nenáviděli „ficismus“, ale zjistili, že může být ještě hůř. Sousloví „americká bábka“ slyším na Slovensku čím dám častěji. Téma čaputismu by sneslo dlouhý článek.

Být členy ODS nebo Pekarovou raději mlčím. Nevím jaké troje volby prohrál Babiš, jak blábolí, ale vím, že v posledních komunálních volbách ztratila ODS dost měst. V některých dřívějších baštách jako je třeba Chomutov ani nejsou v zastupitelstvu. To drzé chvástání nejprolhanější Čecha od listopadu 89, Petra Fialy, že nyní začal konec Babiše – nevím, nevím. Hnutí ANO stvořila zlodějská a tunelářská ODS. Ještě si pamatuji na první komunální volby, kde ANO zcela propadlo a nakonec mělo 2 krát vládu a 1 krát premiéra. Také si pamatuji, že ODS, když byla ještě pravicová, demokratická a vlastenecká dokázala oslovit 35 % voličů, i přes všechny své skandály. Ale, kde ty časy jsou. I proto si umím představit, že ANO neřeklo své poslední slovo na politické scéně.

Drzá členka zločinecké organizace STAN jistá Pecková z Mnichovic lezla v době covidového teroru Babišovi do zadku, žádala ho v předklonu o protiústavní nouzový stav a teď se neštítí žádat voliče ANO o jakousi sebereflexi. Voliči Babiše a voliči ANO, to ovšem není 100 % průnik množin. Tato nevychovaná Pecková mně kdysi napsala email, že mohu být rád, že mi věnuje 3 minuty svého času. To pane sebereflexe, od někoho kdo má sloužit občanům za našich peněz, z našich daní.

Redakce

Sdílejte článek:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (30 votes, average: 4,63 out of 5)
Loading...
20 komentářů

Vložit komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

:bye:  :good:  :negative:  :scratch:  :wacko:  :yahoo:  B-)  :heart:  :rose:  :-)  :whistle:  :yes:  :cry:  :mail:  :-(  :unsure:  ;-)