30.1.2023
Kategorie: Ze světa

Směřuje tiše situace v Rusku k vojenskému převratu?

Sdílejte článek:

SM

Abbás Galiamov, bývalý poradce a autor projevů Vladimira Putina, se domnívá, že zatímco Moskva slepě prosazuje své krvavé dobývání na Ukrajině, situace v Rusku tiše směřuje k vojenskému převratu.

,,Čím déle válka trvá, tím jasnější je její marnost,” napsal Abbás Galiamov pro opoziční web “Možem objasnit” .

Ruská veřejnost si do značné míry začala uvědomovat, že kremelský sen o svržení kyjevského režimu je nesplnitelný, poznamenává Galiamov, a cena útěchy, tedy zisk nových „ruských“ území, nikoho nepřesvědčuje.

Zhroutila se také image mazaného „macho“ Putina. “Jak se v zemi a armádě hromadí problémy, které úřady nejsou schopny vyřešit, Putin se v očích lidí stále více mění z velkého stratéga v pouhého druhořadého diktátora, ” napsal Galiamov.

Po měsících zpráv o ruských vojácích, kteří se vzbouřili proti svým velitelům, veřejně si stěžovali na nejvyšší vojenské představitele nebo úplně opustili frontu, je Galiamov přesvědčen, že k rozpoutání plného vojenského převratu stačí trochu více organizace. ,,Mělo by být jasné, že drtivá většina velitelů v armádě autoritářského státu nejsou zarytí zastánci moci, ale prostí oportunisté,” řekl Putinův bývalý důvěrník.

tvp.info

Redakce

Sdílejte článek:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (29 votes, average: 1,76 out of 5)
Loading...
61 komentářů

Vložit komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

:bye:  :good:  :negative:  :scratch:  :wacko:  :yahoo:  B-)  :heart:  :rose:  :-)  :whistle:  :yes:  :cry:  :mail:  :-(  :unsure:  ;-)