29.1.2023
Kategorie: Politika

Lid promluvil

Sdílejte článek:

PETR HAMPL

Takže je vymalováno. Lid promluvil. Fialova vláda dosáhla drtivého vítězství. Její dosavadní kurz byl potvrzen a dostala jednoznačný mandát pro pokračování, včetně zavedení eura, akceptování migračních kvót, LGBT programů na základních školách, dalších asociálních opatřeních, zvyšování daní pro nejchudší vrstvy a především nedobrovolné nasazení českých kluků na ukrajinské bojiště. A zavedení represe blízké úrovni z padesátých let, zmírněné ovšem tím, že zůstanou otevřené hranice, takže odpůrci režimu budou mít možnost se odstěhovat.

To neznamená, že všechny ty věci odehrají během příštího týdne. Ale vláda k nim dostala jednoznačný mandát, a může s tím pracovat.

Můžeme s tím nesouhlasit, můžeme se vztekat, ale tak prostě věci jsou. Samozřejmě je za tím spousta chyb opozice, ale nebudu je vypisovat. Ti lidé stejně neuznají, že se nějaké chyby dopustili.

Opakuji, co jsem napsal už před dvěma týdny. Především se to snažme nějak přežít. Pokud chce někdo přemýšlet o změně, tak v delším horizontu. V nejbližších letech na ni nebude pomyšlení.

 

FB

 

Jak jste spokojeni se zvolením Petra Pavla presidentem?

View Results

Nahrávání ... Nahrávání ...
Redakce

Sdílejte článek:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (35 votes, average: 4,63 out of 5)
Loading...
42 komentářů

Vložit komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

:bye:  :good:  :negative:  :scratch:  :wacko:  :yahoo:  B-)  :heart:  :rose:  :-)  :whistle:  :yes:  :cry:  :mail:  :-(  :unsure:  ;-)