22.1.2023
Kategorie: Historie

A kdy už budeme v tom komunismu?

Sdílejte článek:

PAKO

Tuto otázku jsem opravdu jako šestileté dítko položil mamince. Nejspíš nebyla ráda.

Do školy jsem nastoupil v době nejtužší normalizace, kdy lidi byli vyjukaní, báli se o práci, přidělený byt, i o holou existenci: Od komunistických monstrprocesů a popravy Slánského to něco málo přes dvacet let. A my prvňáčci jsme nafasovali kovanou komunistku, která po osmašedesátém rozkvetla a prý se jí bál i ředitel školy. Naštěstí brzo zasáhla vyšší moc v podobě mrtvičky, soudružka odkvačila kamsi do invalidního důchodu a my nafasovali jinou soudružku učitelku, která už ale netlačila na pilu a zase nás učila jen číst, psát a počítat.

Od té doby proteklo řekami už spousta vody a já si díky tomu uzurpuji právo porovnat, co má společného husákovská éra s tou dnešní. No, posuďte sami:

  1. Musíte si dávat pozor na hubu, jinak přijdete o postavení, o práci, o pověst a jste společensky mrtví.

  2. O tom, co se bude v našich končinách vyrábět, chovat a pěstovat, rozhoduje tupá banda zpovykaných ignorantů, kteří nemají k naší zemi žádný vztah a mnohdy v Čechách ani nebyli.

  3. Ve sdělovacích prostředcích obecně převládá jeden názor určený stejnou bandou zmrdů jako v bodě dva.

  4. Cenzura už se neskrývá, je zcela otevřená, argumentuje se ochranou demokracie(/socialismu). Nositel odlišné myšlenky je zcela určitě agentem cizí mocnosti, je to zaprodanec a je třeba ho umlčet.

  5. Občas chybí hajzlpapír, paralen, vajíčka či další zboží denní potřeby.

  6. Odstraňujeme památníky doby minulé a nahrazujeme je památníky vyfabulovaných hrdinů.

  7. Původ všeho, co odporuje morálce či neodpovídá hlavnímu proudu správných názorů, je přisuzován dědictví těch, kteří tu vládli dříve.

  8. Bonzování se stává morálně přijatelným v boji proti vnitřnímu nepříteli.

  9. Lidé si v hospodách rozbíjejí hlavy kvůli zmrdům, kteří nestojí ani za odplivnutí.

  10. Prezident je komunista.

Zvlášť bod číslo deset má svůj neodolatelný půvab, ze kterého předseda komunistické partaje Vojtěch Filip uchcává smíchy. Možná jsem jen paranoidní, ale těch podobností s komunistickými léty už je nějak podezřele moc. Ano, zarytí voliči žoldáka či kradáka budou argumentovat, že tehdy byli kluci mladí, plní elánu a chtěli v životě něčeho dosáhnout, a k tomu potřebovali být členy KSČ. Budiž. Ale slovní spojení Bejvalej komunista je úplně stejně pitomé jako Bejvalá lesba. A proto jsem se rozhodl, že do druhého kola prezidentských kandidátů nejdu. Ne proto, že generál je prostě zelenej mozek a o tom druhým mluvit netřeba, ale hlavně proto, že po 33 letech bych měl hodit lístek komunistovi. No to ani náhodou, soudruzi. A také – čím méně hlasů vítěz dostane, tím menší mandát bude mít od národa.

Ať volba dopadne jakkoli, směřování naší země do komunistické prdele, tentokrát řízené bruselskými byrokraty, to nijak neovlivní. Možná ten fousatej komunista bude vypadat na známkách a nad katedrami líp, u těch kladení věnců a předávání vyznamenání to bude mít fazónu. Prostě taková PíČaputová v kalhotách. Ale to je asi tak všechno.

Ale do volební mistnosti mě, soudruzi nedostanete. Musel bych se sám ze sebe pozvracet. A až někdy v budoucnosti budete chtít začít nadávat, co je to na Hradě za hovado, nejdřív si usekněte tu ruku, kterou jste mu dávali hlas.

 

Redakce

Sdílejte článek:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (18 votes, average: 3,72 out of 5)
Loading...
61 komentářů

Vložit komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

:bye:  :good:  :negative:  :scratch:  :wacko:  :yahoo:  B-)  :heart:  :rose:  :-)  :whistle:  :yes:  :cry:  :mail:  :-(  :unsure:  ;-)