19.1.2023
Kategorie: Politika

Presidentské otázky

Sdílejte článek:

DORIAN MLÁDEK

Drazí přátelé, voliči a spoluobčané!

Napadá mě mnoho otázek a pár jich zde v souvislosti s prezidentskou volbou vznesu. Vzhledem k tomu, že já osobně na ně již odpovědi mám, půjde spíše o otázky řečnické. Řečnické otázky, jak jistě všichni víte, člověk pokládá nikoliv aby na ně dostal odpovědi, ale aby se tázaný zamyslel nad jejich obsahem a významem…

Když sleduji v posledních dnech, týdnech a letech mainstreamová média typu Seznam, Česká Televize, Novinky, Aktuálně a mnoho dalších podobných, napadá mě otázka první. Snad všichni, jen trochu vnímavější, vidí, jakým způsobem ovlivňují média, obzvláště v této turbulentní době, názory obrovské části lidí. Názory na společenská témata, kauzy, názory na politické strany i konkrétní politiky. Názory téméř na vše. Všichni to víme a vidíme. Ale opravdu si to všichni uvědomujeme?

Pana Andreje Babiše nemám rád od samého začátku jeho vstupu do politiky. Důvody zde rozepisovat nebudu, protože jde o věc názoru, který máme každý jiný a je to tak v pořádku. Nicméně jsem si pro něj ukrojil kus času a přečetl si o něm i knihu investigativního novináře Jaroslava Kmenty Boss Babiš. Už jen to, jakými způsoby a jakými cestičkami a oklikami se AB dostal ke svému startovnímu jmění je něco, co neznalého člověka ,,zvedne ze židle”. Ne všemu, co kde kdo napíše, se dá však bezmezně věřit. Já u toho nebyl a pan Kmenta také ne. A jednu věc Andreji Babišovi upřít nelze. Je šikovný obchodník a podnikatel, který postupně vybudoval své podnikání do současnosti, kdy jeho firmy zaměstnávají tisíce lidí a přináší tak lidem práci a státu nemalé zisky.

V roce 2015 bylo na AB podáno trestní oznámení ve věci Čapího hnízda. Stalo se tak na základě informací tydeníku Ekonom, který přišel se spornými konstrukcemi k Čapímu hnízdu již v roce 2010. Všemožná média se začala předhánět ve zveřejňování ,,důkazů” a zaručených zpráv usvědčujících AB z podvodu, krádeže a lží. To byl moment, kdy se má nelibost k jeho osobě změnila v čistou nesnášenlivost. Jistě i v mnohých z Vás. Někde v duchu jsem si sice uvědomoval, že člověk nikdy nesmí zapomínat na presumpci neviny, ale těch přesvědčivých indícií a důkazů bylo tolik, že mé pochybnosti o jeho nevině slábly.

Přidala se politická opozice, herci, celebrity, všemožné spolky typu Milion chvilek pro demokracii a každý, kdo měl příležitost, kopal do AB, co mu síly stačily. Kampaň antibabiš, masivně podporovaná médii, provázela naše životy dlouhých 7 let (!!!) a desítky politiků, stovky novinářů, reportérů, a tisíce zpovykaných aktivistů si na AB honilo své body. A v milionech občanů se, pomalu ale jistě, množila nenávist k čirému zlu, Andreji Babišovi.

Mezitím se stal AB premiérem a přišel covid. Způsob, jakým Babišova vláda covid řešila, byl chaotický, neprofesionální a trestuhodný, o tom žádná. A tato poslední kapka naší trpělivosti stála AB post premiéra i vládnutí ANO. To ještě mnoho voličů netušilo, co nás teprve čeká s vládou Petra Fialy…

Nicméně, epidemie covidu otřásala celým světem a Babišova vláda nebyla jedinou, která se k jejímu řešení postavila neadekvátně tvrdě.

Kdo ví, o co horší tlak by na nás byl vyvíjen, kdyby byl na pozici premiéra této země generál Pavel, který měl dokonce i dnes, během prezidentských debat, zapotřebí zmínit, že v případě nových mutací covidu si dovede představit zavedení povinného očkování…

Před pár dny padl po dlouhých sedmi letech šokující rozsudek – Andrej Babiš je ve věci Čapího hnízda NEVINEN!

  • A teď se Vás zeptám, přátelé, ve srovnání s komunistickou minulostí Andreje Babiše a generála Pavla, kdy Andrej Babiš je oproti generálovi ve věci angažovanosti v KSČ jen velmi chudým příbuzným, neměli bychom ze sebe ten krunýř kovaný z mediálních lží odhodit?
  • Nestali jsme se tak trochu produktem médií k dosažení úspěchu propagandy, pomstychtivých či senzachtivých novinářů a politiků?
  • Neměli bychom si uvědomit, že dlouhých 7 let jsme byli dennodenně obklopeni klamy, lží, neoprávněným obviňováním a trestuhodným tažením proti Andreji Babišovi?
  • Neměli bychom tu obrovskou část nevraživosti vůči AB, která má z velké části souvislost s Čapím hnízdem, oddělit od toho zbytku našich nesympatií vůči němu a odhodit ji?
  • A poté, co se nám to podaří, nebo se nám alespoň na chvíli podaří si tuto skutečnost uvědomit, neměli bychom ji promítnout i do hodnocení a porovnávání, kdo ze stávajících kandidátů do 2. kola prezidentských voleb je opravdu menším zlem?
  • Není nevraživost a nenávist vůči Andreji Babišovi z velké části jen dílem manipulativních a lživých médií?

Závěr ponechám samozřejmě na Vás. Jen si všichni položme tu zásadní otázku, prosím.

Joseph Paul Goebbels kdysí řekl: ,,Stokrát opakovaná lež se stává pravdou.”

Spočítáte někdo, kolikrát jsme ty vykonstruované lži o Andreji Babišovi slyšeli my? Tisíckrát?

  • A chceme se stát pouhými nástroji úplatných médií k šíření zla?

 

Dorian Mládek

Redakce

Sdílejte článek:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (26 votes, average: 4,58 out of 5)
Loading...
25 komentářů

Vložit komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

:bye:  :good:  :negative:  :scratch:  :wacko:  :yahoo:  B-)  :heart:  :rose:  :-)  :whistle:  :yes:  :cry:  :mail:  :-(  :unsure:  ;-)