9.1.2023
Kategorie: Politika

Má nás zastupovat tohle?

Sdílejte článek:

JANA MARKOVÁ

Tak jsem tak přemýšlela, jestli se k té včerejší “Superdebatě” ještě vracet. Ono to jelo na sítích celou noc, noviny jsou toho plné, lidi toho mají už asi taky plné zuby, faktické věci, co se řeklo nebo neřeklo, co se říct mělo nebo nemělo, asi nemá smysl dál moc rozebírat. 

Nicméně zanechalo to ve mne tak silný emoční zážitek, že jsem se rozhodla, že to vezmu jednoho po druhém z téhle stránky. Takže to tak prosím berte, je to ryze můj osobní pocit. Asi i víc jen pocit, než názor. 

Marek Hilšer. Nuda. Dokonce taková nuda, že jsem chvílemi přemýšlela, jestli tím chce nějak vyvážit ta svoje adrenalinová vystoupení do půl těla, nebo proč se tak krotí. Máro, to ti stejně nikdo neodpáře a takhle se tak maximálně zakonzervuješ ve své pidistraně na čerpání peněz ze senátorského místa. O což možná asi jde, ale mě to nebavilo a i moje kočka začala zívat. Jediný okamžik, kdy mě pan bývalý rebel probral z letargie bylo, když řekl, že českou vlajku nevěší, ale zato umí zpívat a klidně to předvede. No ty kráso……

Jaroslav Bašta. Trval si na svém odvolání vlády, vlastně si trval na svém úplně ve všem, i když to nebylo součástí otázky. Pan Bašta otázky nepotřebovat, jel si zkrátka svou linii a obávám se, že byla dlouhá a „červená“. Já celkem chápu strategii „je jedno na co se vás ptají, hlavně si řekněte svoje“, ale tady toho bylo moc. I na mě. A to se mi jinde celkem líbil. Vadilo mi to a štvalo mě to. A to jak pořád koukal dolů bylo taky divný, skoro jako by měl tahák od Danuše.

Pavel Fischer. On tam byl? Ne vážně. Mluvil jako diplomat, ne špatně, ale kdyby tam nebyl, asi by se nic zásadního nestalo. Ve chvilce napětí se nám přiznal, že volil vládní koalici. Zajímavý byl snad jen závěr, kdy se nám svěřil s tím, že nikdy vlastně normálně nepracoval, celý život je ve státní službě a považoval to za svou velkou devízu. Co nám to jeho působení přineslo jsme se už ovšem nedozvěděli a jestli mě to mělo oslnit, tak teda to mělo spíš efekt opačný. Říkala jsem si něco ve stylu „ty se upíchneš jinde, tobě to může být fuk, ale do životopisu si můžeš napsat, byl jsem kandidát“.

Josef Středula. Podařilo se mu mě sem tam probrat z nudy po Fischerovi, protože jsem čekala, že to bude hrozné, a ono to tak hrozné nebylo. Teda místy nebylo, a alespoň se netvářil jako uspavač hadů. Nenávidí komunisty a všechny rozvědčíky a zřejmě i pracující lid, když v závěru odstoupil ve jménu rádoby intelektuálky Danuše Nerudové, která má s lidmi z odborů společného asi tolik, jako Andy s čistou minulostí. To by mě zajímalo, cos jsi za to dostal…….napadlo mě.

Andrej Babiš. Nevyužil trapárny s třiceti vteřinami na závěr a já si říkala, že udělal dobře, že tam nebyl. Co by tam taky dělal. Lidi ho znají v dobrém i ve zlém, a tady fakt nemohl nic získat.

Danuše Nerudová. Sem tam plácla takovou kravinu, že mě až rozesmála. Za to ji patří body hore, protože položit ekonomicky Čínu na kolena tím, že jim nedodáme naše technologie asi dokáže jen Danča. Bylo strašně vidět, jak je našrocená od svého týmu, čeho se má držet. Ne že by neodpovídala na otázky, ale odpovídala asi jako já v dějepise, když jsem si nepamatovala fakta a letopočty a potřebovala to nějak okecat. Ona do toho vrazila ještě ideologickou linku, nakonec se snažila to hrát na city, ale celkově podle mne absolutně nejslabší účastník. Václav Klaus starší by ji zápočet nedal a já taky ne. Nula, děs, běs.

Petr Pavel. Nečekala jsem, že bude jiný, než byl. Důstojný, věcný, moc toho nenakecal, ale řekl, co chtěl. To oceňuju to a líbí se mi to. Mluvil rozumně, a kdyby nebyl co byl a je, asi by to pouze z této debaty u mě vyhrál. Zvláště v duelu s Danuší ji mentálně a psychicky převyšoval natolik, že jsem čekala, kdy se ona rozbrečí a řekne, že půjde žalovat tatínkovi, a ten mu vyhlásí válku.

Tomáš Zima. Nezajímavá nuda v Brně, kromě toho, že napomenul Baštu ohledně pravomocí prezidenta. Dál nevím, šla jsem si uvařit čaj, přišlo mi to smysluplnější.

Karel Diviš. Ten mě bavil od začátku do konce a sakra dobře vypadá. Jediné, co mi vadilo bylo to, jak dokola opakoval o tom svém slovním vynálezu e-armáda a zakázala bych mu slovo dron. Předpokládám, že on samozřejmě ví, že nemá šanci být zvolen, ale mluvil dobře, věcně a nebál se toho. I když někdy byl zbytečně útočný tam, kde to nebylo potřeba. A jinde zase bylo, takže jak by asi řekl sportovní Karel, bylo to fifty fifty. Rozhodně se o něm bude mluvit a já si myslím, že o něm ještě uslyšíme.

Moderátor. Hnus. Nevyvážený, zaujatý, prostě ČT, víc dodat netřeba.

Celkový dojem jednou větou. No ty kráso, máme tu tolik chytrých vzdělaných lidí, co opravdu něco dokázali, a má nás zastupovat tohle?

 

Jana Marková

Redakce

Sdílejte článek:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (41 votes, average: 4,54 out of 5)
Loading...
51 komentářů

Vložit komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

:bye:  :good:  :negative:  :scratch:  :wacko:  :yahoo:  B-)  :heart:  :rose:  :-)  :whistle:  :yes:  :cry:  :mail:  :-(  :unsure:  ;-)