9.1.2023
Kategorie: Společnost

Babiš osvobozen …

Sdílejte článek:

PL

Dá se říci, že dneškem vyvrcholila nejsledovanější událost prezidentské volební kampaně. Navzdory snaze všech jejích účastníků se jí totiž stal soud s Andrejem Babišem a kauza Čapí hnízdo. Dnešní rozsudek, který byl vyhlášen krátce po deváté hodině ranní ale radost Babišovým protikandidátům neudělal. Pokud na něj spoléhali, musí své síly napnout jinam. Soud totiž Babiše nepravomocně zprostil obžaloby.

 

 

Všemi dlouho očekávaný rozsudek vyhlásil soudce Jan Šott ve druhé největší zasedací místnosti Městského soudu v Praze a to za přítomnosti veřejnosti. Samotný Andrej Babiš se jeho vyhlášení nezúčastnil, což ale avizoval již minulý týden.

Lze říci, že zproštění obžaloby může mít podstatný vliv na rozhodnutí některých voličů, kteří zvažovali podporu více kandidátům, nebo svoji účast u voleb.

Je třeba dodat, že rozsudek není pravomocný a po jeho přečtení, případně po seznámení se s rozsudkem soudce Šotta se proti němu může státní zástupce Šaroch odvolat.

 

PL

Redakce

Sdílejte článek:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (19 votes, average: 5,00 out of 5)
Loading...
82 komentářů

Vložit komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

:bye:  :good:  :negative:  :scratch:  :wacko:  :yahoo:  B-)  :heart:  :rose:  :-)  :whistle:  :yes:  :cry:  :mail:  :-(  :unsure:  ;-)