5.1.2023
Kategorie: Společnost

Depresivní „reality check“

Sdílejte článek:

NIKOLA BORNOVÁ

Skončily vánoční svátky i překvapivě bujaré oslavy přicházejícího roku 2023 a je čas začít nejen s dalšími neúspěšnými pokusy o dietu, ale i s trochou toho bilancování.

Svátky na konci roku nás vždy díkybohu trochu vytrhnou z každodenního stereotypu a z našich zajetých sociálních bublin. Většina lidí se v tomto období zvedne z gauče a konečně zajede za svými příbuznými a za rodiči a navštíví některé staré kamarády, které neviděli třeba celý rok. Dojde tím i k neodvratnému střetu dvou realit, které se od sebe čím dál tím více vzdalují – střetnou se názory víceméně realistické s fantaskními názory „mainstreamově realistickými“. V historii to vždy přinášelo určité rozpory a narušení sváteční pohody, ale v aktuální době intenzivní goebbelsovské propagandy je ten střet mnohem hmatatelnější, depresivnější a potenciálně destruktivnější.

Lidé se probouzejí

Lidé, kteří jsou schopní a ochotní sami hledat informace v tzv. „alternativních zdrojích“ (které by ve zdravé společnosti měly být mainstreamem!) vidí jeden velmi pozitivní a těžko vyvratitelný fakt – počet „probuzených“ roste. A poslední tři roky se to děje opravdu bezprecedentním tempem. Rychle přibývá lidí, kteří opouští mediální „Matrix“, pavučiny lží, mainstreamovou mlhu či temnou jeskyni. Je jedno, jak přesně si to nazveme, ale roste počet lidí, kteří se probírají z mediálního transu, který jimi na popud globálních parazitů dosud nemilosrdně manipuloval tak, aby byli poslušnými otroky, vděčně žrali pomeje a ještě za to posílali svým drábům většinu své pracovní energie a času (v podobě peněz). Rychle roste počet probuzených lidí, což je velmi, velmi pozitivní trend.

Podotýkám, že té diskuzi o „probouzení“ z falešné reality a o „shazování okovů lží“ se věnovala i spousta velmi moudrých lidí v minulosti. Není to nic nového a rozhodně to není nějaká směšná hloupost pro dezoláty, jak se nás snaží přesvědčit současné falešné elity. Tématu falešné reality a probuzení se věnoval už Platón ve svém podobenství o jeskyni před dvěma a půl tisíci lety (!!!), stejně jako mnoho geniálních filozofů po něm. A to tak, že myšlenky o „chlebu a hrách“ a podobných tématech, které byly řečené před stovkami či tisíci lety, se dají poměrně snadno aplikovat i na dnešek. Ale samozřejmě – pokud považujete Platóna za nějakého blbečka a pravou autoritou pro vás je mrazáková škrkavka Flégr, patolízalský zadlužovač Fiala nebo mluvící hlava Jákoba Železného, je to vaše věc – ale nedivte se pak tomu, co se v důsledku vaší naivity děje a bude dít.

Takže – jak roste snaha arogantních globálních parazitů dostat nás do nové verze feudalismu, tedy do digitálního otroctví, tak zároveň roste počet probuzených lidí, kteří jim vidí do karet. Tento proces je velmi pozitivní a stejně jako už několikrát v minulosti zachrání lidstvo. Pokud se pohybujete mezi narůstajícím počtem „našich“, tak skoro hmatatelně cítíte, jak se blíží nějaký velký zlom a nová renesance. Jenže…

Většina lidí ale dál ochotně podléhá manipulaci a spinká

V komunitě nezmanipulovaných to vypadá nadějně, jenže pak právě přijdou ty sváteční cesty mimo naše sociální bubliny a vy najednou zjistíte, že ten pozitivní trend je i přes svůj rychlý růst jen bouří ve sklenici vody. Navštívíte svoje příbuzné a známé, kteří jsou třeba i poměrně inteligentní lidé, někdy i značně úspěšní ve společnosti, pracovití a dokonce i milí a přátelští. Normální, fajn lidé. Dříve nebo později se s nimi diskuze samozřejmě stočí k tématům politickým – je těžké se tomu vyhnout, když se teď děje tolik věcí, které čím dál tím brutálněji zasahují do našich životů.

A pak se od těch chytrých, hodných lidí dozvíte, že…

Třeba že byli na třetí dávce toho super léku z Ameriky. Jo, měli už dvakrát kovida, ale bez toho zázračného utrejchu by to bylo určitě horší! Jo, teď je strašně bolí celé tělo a mají problém se srdíčkem a znovu se jim rozjely dávno vyřešené zdravotní problémy…ale to samozřejmě s ničím nesouvisí!!! Ty jehly si se zdravotními problémy spojujou jen dezoláti a ruský trollové…a vůbec, o tomhle se s tebou prostě nebudu bavit! Jak můžeš věřit těm tupym dezinformátorům, grrrr! Já dávám přednost skutečnym odborníkům a vědě! Jo a hlavně bacha na ty hnusný Rusáky! Ještě že teď dostávaj tak hrozně na prdel na tom Dombasu, potřebujou fakt pořádnou lekci, ty hnusný krvelačný sráči! Dobře, že je Ukrajinci tak drtí a že nás NATO před nima ochrání! Přinejhoršim na ně naházíme atomovky!!! Jo a teď mi přišly nový platby za plyn, je to osminásobek toho co sme doteď platili, Rusáci zasraný, ty za to můžou!

A tak dále a tak podobně. Bavíte se s normálními, zdánlivě rozumnými lidmi, smějete se, sdílíte historky a pak se otevře určité téma a najednou jak kdyby je posedl démon. Takřka vidíte, jak se jim přes oči přetáhne mázdra, roztřepou se nenávistí/strachem a najednou jak kdyby proti vám stál někdo úplně jiný. Krvelačný magor, se kterým nechcete mít nic společného. Blázen, který není schopný jakékoli diskuze ani přijetí té nejzákladnější logické úvahy. Biorobot, kterému naskočil pečlivě naprogramovaný algoritmus a úplně ho ovládl.

Mimochodem, skoro všichni mají jedno společné – od rána do noci jim hraje TV Goebbels (dříve „Česká televize“) a poslouchají Protičeský rozhlas (dříve „Český“). Pořád.  Ten kanál jim nepřetržitě buší do hlav nesmysly a programuje je k nenávisti k jakékoli opozici. Spousta z nich vám pak ještě řekne, že oni jsou v pohodě, protože si zprávy z ČT ověřují na Seznam Zprávách a případně na iDnesu. Je to jak kdyby říkali: „Poslechnu si zprávy od Jana Nováka, pak si to jdu ověřit k Honzovi Novákovi a nakonec si to potvrdím u Jendy Nováka.“ Bohužel diskuze o tom, že všechno je to součást stejného propagandistického proudu, je prakticky nemožná. Oni jsou každý den nemilosrdně programováni, aby nepochybovali.

Je to hrůza. Deprese. Beznaděj. Takových lidí je totiž pořád většina. My se tu můžeme na alternativě bavit o tom, co se skutečně děje. Můžeme se vášnivě, ale zároveň s otevřenou hlavou dohadovat o tom, co kdo provedl, proč a čeho tím chce dosáhnout . Můžeme vymýšlet plány, jak ten civilizační kolaps zmírnit a jak připravit půdu pro následnou obnovu. Ale vždycky nakonec narazíme na zásadní problém – pořád nás je menšina. A to zoufale malá menšina. Při velmi optimistickém odhadu je to možná třetina lidí, ale i v té třetině je většina „ideologicky labilních“ a když přijde další psychologická operace, tak zase na čas spadnou zpět mezi snadno ovladatelné bioroboty. Stačí k tomu dostatečná šoková operace a oni na čas upadnou zpět do transu a připojí se k davu loutek.

Nekonečný kolotoč zmaru

Tady jsem si dokonce dovolila pro pobavení udělat takový legrační grafíček, jak to asi přibližně funguje.

Když se nad událostmi posledních let zamyslíte, tak to probíhá vždy stejně – lidé se pomalu probírají z mediální hypnózy a tak globální parazité vždy včas přijdou s nějakou obrovskou manipulativní peckou, která většinu dezorientuje, vystraší a vrátí je zpět do kolejí pro otroky. Po čase se část lidí zase začne z brutální (dez)informační kampaně a z mediálního šoku vzpamatovávat a rozhlížet se kolem sebe trochu racionálnějším pohledem a LUP HO TAM!, další psychologická operace, brutální mediální masáž, zastrašování, manipulace, propaganda, rozdělení populace a poštvání uměle vytvořených skupin proti sobě. Pořád do kola. Uroboros, had hryzající se do vlastního ocasu.

Každá nová událost musí být o něco brutálnější než ta předchozí, protože lidé jsou čím dál tím otrlejší, ale to je fuk – pořád to funguje! Počet probuzených roste příliš pomalu.

V posledních letech míjíme jeden socioekonomický milník za druhým, při každém z nich ještě šlo relativně civilizovaně přehodit výhybku a vrátit se na cestu svobody, lidství, spolupráce, přirozenosti a pudu sebezáchovy. My alternativci si u těch výhybek vždycky říkáme: „Tak a teď už to musí prasknout, tohle už si přece nenechají líbit. Přece si nenechají mrzačit vlastní děti!“…ale oni se nechají. Protože se je zase povedlo ZNOVU dostatečně vyděsit nebo v nich vyvolat dostatečnou nenávist k jiné, pečlivě nachystané skupině. Dokolečka dokola.

Nevím, jak vám, ale mě to přijde hrozně depresivní. Míříme přímo do nového feudalismu a následného civilizačního kolapsu, na své cestě míjíme jednu záchrannou výhybku za druhou a loutkovodiči ovládaný dav ji vždycky dokáže nějak minout a nepoužít.

Alternativa se spolu navíc pořád dohaduje či dokonce hádá – nedokáže se spojit a táhnout za jeden provaz. Ego často vyhrává nad dobrými úmysly. On je i tohle takový trochu bludný kruh – čím větší je člověk individualita a čím méně se nechává strhnout nebezpečným skupinovým myšlením, tím větší šance je, že se „probudí“ a uvidí všechny ty mediální lži a manipulaci v plné nahotě. Jenže tyhle povahové rysy zároveň komplikují vytvoření jednolité „hordy“, která by smetla ty novodobé psychopatické otrokáře i jejich lokální poskoky. Bohužel.

Co dál?

Já sama přemýšlím, co dělat dál. Má vlastně cenu se o něco snažit, když všechnu snahu nezávislých bloggerů, skutečných novinářů a investigativců i odvážných občanských aktivistů vždycky znova kompletně smete nová mediální hysterie? Proč vlastně plýtváme časem v téhle sisyfovské práci? Já mám šílené množství práce na projektu, který mě živí. Snaha pro ostatní hledat objektivní informace a pak je v co nejstravitelnější podobě předat dál mi bere hrozně moc času a energie…

Takže…co dál? Můj aktuální plán je dodělat několik článků, které mám rozepsané a pak se na čas uklidím a promyslím si, jak pokračovat. Poslední výhybky na odvrácení kolapsu jsme už asi bohužel minuli a já teď cítím jen nekonečnou marnost. Globalistická rakovina už zarostla příliš hluboko, organismus umírá. Rok 2023 bude tuhý, připravte se. Na podzim se pravděpodobně stane velká, zlomová událost, která totálně zamíchá kartami. V šoku bude nejen zmanipulovaný dav lidských ovcí, ale dokonce i část alternativy. Zbytek jen pokrčí rameny: „Vždyť to k tomu přece celou dobu směřovalo. Buďte rádi aspoň za tohle, přežijete.“ A my to stejně přímo neovlivníme. Do té doby vám přeji hodně sil.

Držte se, snažte se chovat k ostatním laskavě a myslete na to, jak se ještě lépe zabezpečit na tuhou dobu a dočasnou „ukrajinizaci“ naší země. Spousta lidí kolem vás bude někoho racionálního a laskavého ve svém okolí potřebovat. Vlastně už vás často potřebují teď. S vděkem za vaši pomoc ale moc nepočítejte – oni jsou opravdu v transu, jsou ve stavu vyšinutosti díky novodobým psychologickým zbraním hromadného ničení. To není sranda. Jsou to oběti a ani o tom neví. Bez silné skály vedle sebe se neobejdou. Vy máte štěstí, že máte ty podivuhodné vnitřní štíty proti manipulaci – využijte je. Většina populace je postrádá.

V budoucnu, až se systém zhroutí, se mnozí proberou a částečně jim dojde, co se dělo a čeho se účastnili. Podobně, jako se to stalo třeba běžným „náckům“ v Německu v roce 1945. Ale aktuálně je marné od nich cokoli čekat. Bohužel.

Nechci to ale zakončit tak beznadějně – ono to nakonec dopadne dobře! Ale bohužel bude ještě víc mrtvých, víc krachů, víc kolapsů a potrvá to déle, než bylo nutné. Nedokázali jsme přehodit výhybku sami a teď si to zaslouženě slízneme. Je čas „udělat želvičku“ a hlavně to ve zdraví přežít.

 

bornova.pub

Redakce

Sdílejte článek:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (40 votes, average: 4,93 out of 5)
Loading...
75 komentářů

Vložit komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

:bye:  :good:  :negative:  :scratch:  :wacko:  :yahoo:  B-)  :heart:  :rose:  :-)  :whistle:  :yes:  :cry:  :mail:  :-(  :unsure:  ;-)