22.12.2022
Kategorie: Politika

Podrazy na velké pražské radnici

Sdílejte článek:

PETR VLK

Tenhle  článek mi klouže mezi prsty  už nejméně měsíc. Ne a ne  se k němu dostat! Pořád mi na něj nezbývá  čas ….

Až tedy  dnes jsem se donutil  nějakým způsobem okomentovat  dění  na  velké  radnici města Prahy při skládání  nového vedení naší metropole po rozdání karet  v obecních volbách. Uplynuly  tři měsíce,  tedy  čtvrt roku a už  celých  6,25%  z funkční  doby.

 

A  velká Praha, na  rozdíl od  malých radnic,  stále nemá  ani radu, natož primátora. Pořád ouřaduje  Hřib a  ostatní lysohlávky,   muchomůrky zelené, fialové, závojenky olovnaté…

A  to přesto, že před  pár dny  to vypadlo, že  by snad  aspoň  ten Joe  Biden, opravuji  – Bohuslav Svoboda, zase  mohl navléci zlatý řetěz  nejvyššího pražské kápa.

Když se  nedohodlo Spolu opět s Piráty,  zdálo se, že  alespoň v tomto bodu  ten  nejvíce  symbolický  deal proběhne  s výpomocí ANOšéfe!  A že tedy  Svoboda  usedne  znovu na pražský stolec a bude  moudře a odpovědně  z něj kynout Pražákům, protože  bez svojí Rady ani nic jiného dělat nemůže a nesmí. A dohoda  právě o té  Radě se jako měla  dostavit později. Jenže  když došlo na lámání  chleba, ukázalo se, že SPOLU  nemá všechny svoje poslance pod kontrolou. Respektive  – poslankyně. Hana Kordová – Marvanová se v posledním okamžiku postavila na zadní a řekla  – s Babišem a babišáky  -NIKDY!  A bylo po žížalkách i  dohodách…..

A následné informace  praví, že  nyní se jaksi a hodně naprdnul  hlavní pražský  vyjednavač ANOšéfa – Patrik Nacher a prohlásil, že  tím pádem, už se Spolu nechce  mít nic SPOLUčného. Ačkoliv  jsou  na vlně programové  i  instrumentální shodě. Ani se mu nedivím.

Já se vlastně nedivím nikomu  kdo v těch pražských, ani tak jednáních  jako podrazech – jede.Tohle město je  jaksi úplně jiné než zbytek republiky. To konec konců  zjišťujeme  vždycky, když  se  v Česku něco semele. Praha  to vidí a hodnotí zpravidla jinak,  než  ostatek Česka. Snad  ještě  Brno se  tamnímu velkoměstskému folkloru blíží. Alespoň se o  to velmi snaží.  Důvody  jsou dva:

1-Praha  je  symbol

2-pražský  rozpočet  na  2023 obnáší  105 miliard korun. Což  je více, až na naprosté výjimky,  než budget  kteréhokoliv ministerstva. Ačkoliv  ta jsou tu pro  10,5 milionu obyvatel, zatímco pražská  radnice jen pro Pražáky.

Takovéhle  laskomině  žádný politikář a loupežnická jednotka, eufemisticky  zvaná politická strana pochopitelně  nemůže  odolat. To jeúplně  stejné, jako když  těžkého alkoholika na víkend někdo zamkne v bohatě zásobené hospodě.

Politika od politikářů  k lidu obecnému je o symbolech a  emocích. A získat je, resp. vybudit, nelze  bez peněz.

A dobře si pamatuji hlášku jednoho komunistického politického matadora, který  když jsme se  bavili o konci  jeho éry  v Listopadu, mi tenkrát sdělil – jo mladej, povedlo se  vám to, co nám v Únoru  – ovládnout Prahu. Kdo  má Prahu má  všechno!

Tenkrát jsem mu nevěřil. Dnes  už dlouho vím, že měl pravdu. A když  já, tak samozřejmě  i ti, kteří potřebují naše  daně, aby  se uživili, protože  jinak by  většina  z nich  držela  úplně jiný životní standard než  ten současný, postavený  na politické karieře a plácání hubou.

Opakuji  – je to samý podraz a intrika a proto Prágl ještě nemá  ani primátora  ani Radu a  bačuje pořád  Hřib.

Vraťme  se do  časů  před  volebním víkendem. Tehdy průzkumy  a především ambice  SPOLUnatěšených ukazovaly, že  v Praze  jasně  vyhrají a  že minimum je někde na 35% hlasů. Jenže  volič nakonec  byl daleko méně  štědrý a oslněný silnými signály jistého  Fialy, než se předpokládalo. Takhle:

Výstřižek

Řečeno s klasikem, jednalo se  to naprosté nevítězství…. Ani ne  25%  místo jasných 35.  Když se to přepočítalo na mandáty pak  koalice Spolu, získala v 65členném zastupitelstvu 19 mandátů, což  znamená  skoro  30%  zastupitelů na  pouhých  25%  hlasů….. Druhé skončilo ANO se 14 mandáty. Třetí Piráti mají 13 zastupitelů a Praha Sobě 11 mandátů. Pět zastupitelů má STAN, šestá SPD získala tři mandáty.

Už  při komentářích  před  volbami i po nich jsem upozorňoval, že  uvidíme  kejkle a machle, že nikoho nesmí překvapit  zdánlivé mesaliance mezi  nepřáteli na život a na  smrt  -SPOLU a  ANO, že  ve městech to bude nakonec  jinak, než slibují v rámci předvolebního vymezování. Přesto jsem vyzýval k podpoře  NAOšéfe s  tím , že  je  zejména ODS, ale  především Petihlavé  sani, potřeba  odebrat co nejvíce  radnic a primátorských řetězů. Protože  to se počítá a  vytvoří napětí v ve  fialové blábolici. A také jste  v závěrečné analýze  komunálních voleb  četli,  že  Pětiblábolice  komunálky  drtivě prohrála!  Tehdy ovšem  jednání  o složení radnic  teprve  startovala. Dnes  už  jsou  nově  všude, až na  velkou Prahu, ustavené a  ta porážka  těch  vždycky a jedině správných je  dnes, vyjádřena v číslech a grafech naprosto drtivá, ba až zničující. Viz dvě  všeříkající   grafiky  z Hospodářských novin

Výstřižek

 

Výstřižek1

Slavné a  ještě slavnější Fialovo Obludárium se  BEZ  BABIŠE a  babišáků obešla  jen  v  8 !!!!, slovy  OSMI, z  PADESÁTI NEJVĚTŠÍCH MĚST republiky!!! Tedy pouze  16% z nich!!!! Komu to nepřijde jako naprostý debakl???? A  primátory a  starosty  mají SPOLU blábolící  také jen v 8 největších městech. Babiš  má  3,5x  více  primátorských  křesel!!!! Takhle  vypadá debakl!!!!

Tohle  je třetí velký důvod, proč  to v Práglu vypadá s rekonstrukcí  magistrátní radnice  jak to vypadá!!!

Oni prostě  tu Prahu na  tzv. vládním půdorysu, jak vznešeně  říkají, zoufale potřebují!  Protože  když se na  tom nedohodnou, pak začnou problémy  i  ve  vládním slepenci! Ty přijdou  stejně, ale takhle  rychleji!  Jen jen třeba  dát  jednotlivým hlavám Pětihlavé saně  příležitost, aby se do sebe  pustily.

Letmý a nikoliv pozorný pohled  by  sdělil – a to jako je problém, když  ze  65 zastupičů  drží  SPOLU  19,  Pirátsvo 14 a  loupežníci ze  STAN 5????? Vždyť už jen součet  mandátů  SPOLU a Hřibolysohlávek dává  33, což je potřebná minimální většina a když k tomu přiberou, pro jistotu  i lupiče od Rakušana, tak no problem!  Pak si prohlasují a odhlasují, co  je napadne.

Jo- povrchní  pohled  říkám! Těžce povrchní!

Už jsme si řekli, že  politika  je

-o symbolech a

-o spravovaných prachách.

Problém je  v Pirátech a v ÓDěS.. Dredaři jsou ve vládě  za příprtek. Naprosto  marginální a s výjimkou zešílevšího bakaláře zcela  neviditelní,Jako by nebyli. Nikdo je nebere  vážně.  A ejhle  – přes to všechno pro mne zcela nepochopitelně, téměř  každá  pátý pražský volič  usoudil, že  Hřibova  zmatkovláda nad  městem vlastně představovala  zhmotnění jeho snů. Nebo alespoň, že  ti ostatní jsou ještě horší  než  on….. Nehodlám tenhle….. no blud, nesmysl, úlet a kdo ví co jiného, Pražákům rozmlouvat. Konec konců – po všelijakých Kondrech, Bémech a tak podobně,  to  tedy  zas  až tak velký blud, úlet a nesmysl být  až tak nemusí… Ale zpět  k hřibovitým bukanýrům.

Ti do tohodle  pětihlavého chomoutu  ani trochu nechtějí. A já se jim ani trochu nedivím. Na jejich  místě  bych jednal stejně. Ve  vládě jsou za kašpary. A ten kašpar nejkašparovatěšjí   z nich,  co cinká  rolničkami tak, že  se opravdu nedá ani přeslechnout  ani přehlédnout, vlastně odvádí  tu  nejprovalenější  část práce  a nejhloupější  část propagandy  za  celou pětihlavou saň.   Což jim určitě  dlouhodobě  body nepřinese.

Praha  představovala pro Bartoše  a lysohlávky zcela ojedinělou mocenskou  základnu už před komunálkami. Ve zbytku republiky v podstatě propadli. V podstatě  ztratili, oproti volbám z roku 2018 asi celou  1/3  zastupitelů!!!! Tedy jestli si to dobře pamatuji…

Jedině v hlavním mstě  uspěli. Nejspíše proto, že  Hřib primátoroval. I když dle mého názoru děsně.  Samozřejmě, že  by  ho  v téhle velmi viditelné funkci rádi udrželi – pamatujete ještě ta slova  toho mého známého,  bolševika ohledně Listopadu  – kdo drží Prahu, drží všechno? U nich je to v rovině, když udržíme Prahu, politicky přežijeme….

Navíc  už  před  začátkem hlasování  vytvořili  volební alianci s Čižinského hnutím Praha sobě! Podívejte  se na volební zisky Pirátů a  Prahy  sobě – 14+11 křesel v zastupitelstvu!  To je sakra víc než nějakých umouněných  19 u SPOLU.  A Piráti trvají na  tom, že pokud  půjdou do nějakého holportu se Spolu, případně ještě se  STAN,  tak pouze a výhradně, když členem takové koalice  bude i Praha  sobě!!!!   Za mne jasné a politcko vyjednavačsky naprosto logické a správné. Postupoval bych úplně stejně.

SPOLU  dobře  ví,  že 19 je méně  než  25   a dokonce, že  ani  5 Rakoušových loupežníků nestačí na vyrovnání počtů. Což, ergo kladívko znamená,  že  SPOLU může, jestliže Piráty nezlomí, zapomenout na post primátora a  na  ty nejlukrativnější  funkce, spojené s městskou kasou. Nebo alespoň na podstatnou část  z nich.Proto ta nekonečná  řada jednání, k ničemu nevedoucích!  Proto všechny ty kecy o vládním půdorysu, který se  tak osvědčil….. Zkrátka ÓDěS  se ze  své  kmotrovské minulosti nijak nepoučila a nic nenaučila – chce  všechno, zejména  to, co jí nepatří. Protože  kdo má Prahu…  ale  to už  víte.

Na  grafikách z HN  o složení radnic  50 největších českých měst  jsme  si ukázali,  že nikde  jinde  to žádný axiom nebyl a  s nepřítelem největším,  se  klidně kohabitovalo  o sto šest…. Jen v Práglu to drhne. Na ten je jednak moc  vidět a pak – popsal jsem proč to nejde.

Na poslední chvilku, se ještě Piráty  snažilo zlomit  nejvyšší  pětihlavé trio  – ukrajinský místodržící ze Strakovky, Svetrová -Dvousvetrová  a věřící traktorista. Leč nepochodili.

Takže měl nastoupit  plán nikoliv  B, ale  řekl bych  snad  až nějaké N. Vlastně double N! NN. Jako Nouze Nejvyšší. S tím navolením Svobody jako primášem a dohodnutím toho ostatního, když  Hřibstvo nezměkne a neopustí, v zájmu trafik Čižinstva. Hřib pro takový případ  hrozil, že  nebude li s primátorem zvolena i celá Rada, soudy.

Všechno rozsekla  Hana  Kordová – Marvanová. Tím  že  tomuto projektu odepřela  svůj hlas,  ho potopila. Osobně se skláním před  zásadovostí  té dámy. U ní to není póza. U ní je  tohle  pravidlo.  Nyní, stejně jako za komoušů. Opakuji skláním se před její zásadovostí. A neochotě  dělat kompromisy, zejména ty špinavé.  Ale  současně konstatuji, že pro praktickou denní politiku je prostě nepoužitelná.  V politice jen výjimečně  nastane situace, kdy se  volí  v režimu  černá/bílá. Jak ona  vidí  život.

Téměř  ve  100%  případů je  to více či méně  šedá, přesněji  více či  méně  špinavá! Bez kompromisů se nedá v politice obejít.  Aby  se mohlo popojít  vpřed. Protože  téměř každý má nějaký, pro něj legitimní, ale pro ostatní  zapáchající  zájem. A takhle  je to dnes nastaveno i na velké pražské scéně. Volby  totiž, jak se ukazuje, ani náhodou nevyhrálo SPOLU. Nýbrž  dvojblok Hřib, Čižinský!  A byli by naprostí blázni, kdyby  se  své výhry  vzdali. Jistě, mohou o ni být, v podstatě podvodem,  ze  strany  vládních „partnerů“  připraveni, ale  to nebude  bez vážných důsledků.  Pak budou moci  říkat  – tady  vidíte, jak to je s tím jejich vymezováním vůči zkorumpovanému Babišovi a jeho politickým zaměstnancům! Když  jde o kšefty a koryta, tak tak jejich  předstíraná  morálka  zhasne  rychleji než  svíčka  v průvanu. Protože prostě  nehodlají respektovat  výsledky voleb, které v Praze  nevyhráli.

No a  SPOLU, které si to v Praze  tak pěkně naplánovalo je přirozeně  úplně bez sebe, že jim kořist a hlavní město  není pro ně není nic jiného než kořist /a vždycky  byla/, stále  a stále  uniká. Všechno by šlo vyřešit  rychle  a hladce, buď  tím, že  udělají  totéž, co v 50ti největších českých městech a kolaborovalis  ANO  nebo   kdyby  prostě pravý  uznali stav  věcí  a  Hřiba  dál nechali šéfovat.  Pak by  to bylo  o vládním půdorysu….  Ale  těch 105 miliard  příštího pražského rozpočtu…… To je  tedy nezkousnutelný  malér!!! To chce modrá  chamtivá  galérka pro sebe.  Takhle  to v Praze  je. Proto tam není  funkční radnice. A Nacher, pokud  opravdu dodrží, co prohlásil, že po extempore  Kordové- Marvanové se  SPOLU končí /a já se mu vůbec nedivím/ a při zcela  zásadním hřibovitém  – s Babišem a babišáky zásadně nejednáme,  se máme my, političtí pozorovatelé, ale zejména  Pražáci, na  co těšit! Je to hodně dobré kino už  teď.  Ale  věřím a doufám, že  ty nejlepší gagy  nás  teprve  čekají!!!  Jestli se nepletu, pak si je opravdu s gustem vychutnám.  A budu s úsměvem pozorovat, jak trhají  ten opěvovaný vládní půdorys!

Fiala  si také užije.  U něj mne  ty  řeči  o vládním půdorysů  baví dvojnásobně!   Protože  i Brně, kde je doma, musel akceptovat babišovskou koalu…..

Ne  vážení  kosíři, komunální  volby jsme  v žádném případě neprohráli  my. Nýbrž oni.  My je jen nechali  uniknout  z pasti  v druhém kole  senátních  voleb! Které jejich naprostý debakl překryly množstvím senátorských  mandátů.  Naše  totální hloupost! Naše, nikoliv jejich  chytrost a práce!

Pamatujme  si to u prezidentských  voleb.  Respektive, vzpomeňte  si na  to, až budete  číst na Kose články  k prvnímu  a druhému kolu prezidentek a   bude se vám vařit  krev nad  tím, co zase od vlka čtete. Jako že bude! Ale já  vím  a to velmi dobře. co píši a proč  tak, jak vám to konkrétně podávám.  Ale zároveň je mi jasné, a  dávno známé, že nejsem nejchytřejší na světě. Proto  všechno velmi a  velmi zvažuji a promýšlím. Rychlé závěry a dojmologii  přenechávám jiným. V těchto oborech povolanějším.

 

 

Redakce

Sdílejte článek:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (16 votes, average: 4,56 out of 5)
Loading...
5 komentářů

Vložit komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

:bye:  :good:  :negative:  :scratch:  :wacko:  :yahoo:  B-)  :heart:  :rose:  :-)  :whistle:  :yes:  :cry:  :mail:  :-(  :unsure:  ;-)