Škoda lásky

V roce 2020 se předseda českého senátu při legendární návštěvě na Tchaj-wanu prohlásil velice originálně Tchajwancem. Tipuju, že se přitom zloprcek už viděl, jak přebírá nobelovku. Taky tehdy, mimo jiné, padlo i mnoho slov o ekonomické supervýhodnosti jeho dětinského trucpodniku. Trucpodnik proto, že poměrně dost poměrně inteligentních lidí mu tehdy říkalo, ať se uklidní, vezme si prášek a jede radši do Chuchle, protože jediným trvalým efektem cesty na Tchaj-wan bude, že se Čína fakt nasere.  No, a na konci roku 2022 čtu, že Číňani najednou záhadně přestali kupovat škodovky, Volkswagen se drbe na hlavě a nahlas přemítá, že značka Čínu nejspíš brzy se staženým ocasem úplně opustí. A přestože v článku o nepochopitelné  záhadě nečekané proměny čínského vkusu není pochopitelně o geniálním Tchajwanci ani slovo, my ostatní přesto dobře víme, komu má Škodovka a vzhledem k jejímu ekonomickému významu potažmo celá republika za to, že ztratila svůj největší trh, poděkovat: Miloši, děkujem! À propos, druhý největší trh, Rusko, je taky a z podobně geniálních důvodů, v hajzlu. Není mi teda úplně jasný, komu vlastně chtěj Němci ty báječný, nový, úplně ekologický a ideologicky nezávadný český auta prodávat. Nám určitě ne.

Zima jako v Rusku

Tak zima prý nahrává Ukrajincům. Protože Rusové, kteří jsou, jak známo, mnohem blbější než Ukrajinci, s ní určitě nepočítali. A proto teď jejich hladoví vojáci bez munice a v khaki sandálech zmrznou, západní Ukrajinci vyhřívaní německými jégrovkami konečně ve jménu evropských hodnot vyhladí Ukrajince východní bez jégrovek, a pak už bude v Evropě konečně všechno v pořádku.

Raketou na Mars

Druhým českým kosmonautem bude po vojenském letci a komunistovi Remkovi černý umělec a homosexuál Yemi. Že jsme ale mezi těmi dvěma historickými milníky urazili pořádný kus cesty.

Poslední bitva vzplála

Jedním ze základních lidských práv je právo vlastnit majetek. Trhací kalendář z něj udělali až bolševici se zdůvodněním, že pro třídního nepřítele to neplatí. Pak nám tady všichni dlouho přednášeli o jeho posvátnosti a o tom, jaký byli bolševici strašný svině, když to nerespektovali, aby teď, držíce se v modrých košilích se žlutými šátky kolem ramen za znění velebných tónů ukrajinské hymny prohlásili, že pro třídního nepřítele to fakt neplatí.

Široká česká náruč

Po ukrajinských mafiánech, prostitutkách, zednících, uprchlících a vojácích míří nyní do Čech i ukrajinští zbrojní experti. Abychom tak nějak společně vyráběli ukrajinské tanky. Aha. No, tak ještě úředníci, policajti, novináři, politici, mentálně retardovaní, neonacisti a nakonec, poté co Ukrajina slavně zvítězí po obsazení Kyjeva Ruskem, i sám Voloďa s chotí, a budou tu už asi všichni. Sláva Ukrajině!

Nas mnogo

Je potřeba Putina vyhladovět,“ říká, kromě mnoha jiných mouder, český velvyslanec Ukrajiny v EU v souvislosti se sankcemi. A že sankce jsou nastaveny tak geniálně, že ačkoliv drtí daleko víc Západ než Rusko, jednou si Rusové určitě všimnou, že jogurty Danone nejsou a tehdy se to vlastní zbídačení Západu konečně vyplatí.

Poslední raketa

12. prosince jsme se opět dozvěděli z momentálně nejdůvěryhodnějšího a nejcitovanějšího informačního zdroje na světě, že Rusku zbývají rakety na tři až pět náletů a pak šlus, zbydou už jen katapulty a koktejly jednoho sovětského ministra zahraničí. Samozřejmě nechci nijak zpochybňovat  obsah ukrajinské válečné propagandy, v tom jsem se západními novináři zajedno, ale červík kacířských pochybností přece jen trochu zahlodal. Tři až pět náletů proběhlo a ruské rakety stále přilétají. Asi nějaká chybka ve výpočtu. Taky se mi v této souvislosti líbí, že když máte podle nepřítele posledních pár raket, tak přece má logiku, že je vyplejtváte výhradně na porodnice či další, vojensky zcela bezvýznamné cíle. Místo abyste se s nima nelogicky snažil trefit něco, co bude mít z vojenského hlediska smysl. Z historického hlediska bych pak rád podotkl, že Hitler se taky tak dlouho utěšoval tím, co všechno už Rusům určitě došlo, až mu zazvonili na zvonek u Reichstagu.

Rozcvička k volbám

Studentské volby by jasně vyhrála Tetuše Nerudová. Mám k tomu dvě poznámky. Zaprvé, pokud stále platí, že děti jsou budoucnost, tak z hlediska téhle země jde o  poměrně neradostnou zprávu. Zadruhé, o něco radostnější zprávou je, že doposud žádný vítěz studentských voleb se na Hrad neprobojoval.

A ještě jednou umělohmotná Tetuše:“Hlavním úkolem prezidenta bude zabránit radikalizaci.“ Advocatus diaboli mi našeptává, že radikalizací soudružka Tetuše myslí hlásání jiných politických názorů než má ona, respektive její stvořitelé, protože jsem si nevšiml, že by sama nějaké měla. Zatím působí jako generátor náhodných frází. Jsem mladá a pohledná asi úplně nelze označit za politický program. Taky mám dojem, že radikalizaciby mohla krásně zabránit už tím, že odstoupí a zase zmizí ze scény. Ti, kteří by se po jejím zvolení a zahájení očekávatelného masivního kobercového bombardování dobrem nepochybně radikalizovali a byli by příčinnou jejích bezesných nocí plných obav o demokracii, by tak zůstali neradikalizovaní.  A taky se mi moc líbí, jak se v tom studiu hezky směje. Ty mladé a pohledné zuby stály asi pěkný majlant.

A do třetice Tetuše, protože mládí, krásy a pronikavé inteligence není nikdy dost. V televizi se onehdy prezentovala jako jakási ideální bytost, která miluje úplně všechny lidičky bez rozdílu, přičemž se postupně svěřila, že: jako prezidentka by naslouchala politickým stranám a moderovala jejich diskusi, nikdy nenálepkuje, s radostí naslouchá jiným názorům a je vždy ochotna podávat ruku na druhou stranu. Ovšem potom došlo na lámání chleba a padla otázka, zda by jako prezidentka jmenovala premiérem předsedu SPD. Ideální bytost radostně naslouchající jiným názorům aniž by nálepkovala se zachmuřila a pak, ochotně podávajíce ruku na druhou stranu, bojovně prohlásila: „Nikdy!“ Protože jde přece o extrémistickou stranu. Asi tušíte, že na tenhle obří smeč vycepovaná moderátorka vůbec nereagovala. Jasně, jsou to extrémisti, jdeme dál. Aha. Takhle jednoduchý to je. Asi na to má jako Ideální Bytost patent, nebo co. Ta nám bude slušet. A až pojede na Slovensko, budeme to mít dokonce stereo.

Šípy založit!

Musím si posypat hlavu popelem. Když v Německu na poslední chvíli zabránili pokusu o pravicový puč, dělal jsem si z toho jako všichni ostatní neinformovaní kozy a ke zprávám o odhalených skladech zbraní jsem poznamenal něco o pár malorážkách. Mýlil jsem se. Emeritní aktéři „chodítkového“ puče chtěli táhnout na Bundestag ne s chodítky a malorážkami, ale s chodítky a meči, kušemi a halapartnami. Ten kuchař pak asi s chodítkem a velkorážnou pánví. Ovšem západní demokracie se naštěstí vyznačují tím, že dokáží bleskově a logicky reagovat na každou hrozbu. Povolení k civilnímu držení mečů, kuší, bambitek, nožů na chleba a chodítek bude nyní vydáváno jen přísně prověřeným straníkům a všem levicovým extrémistům.

Jaký má asi pohon?

Co pohání Putina v jeho mocenských choutkách? Aneb co z toho vzejde, když se sejdou dvě správně ideologicky vyladěné mluvící hlavy a pohovoří na dané téma. Takový krásný, revolučně radikální titulek jak z padesátých let, až mi srdce zaplesalo. A protože já zatím správně vyladěný nejsem, tak si o tématu můžu myslet, co chci. A já si teda myslím, školy ovšem nemaje, že Putina pohání především idiocie Západu. A taky si myslím, že zeměpisná realita se nedá přetlačit politikou i kdyby jste se třeba na hlavu stavěli. Rusko je moc velký a moc důležitý na to, aby se Evropa chovala, jakoby zmizelo z povrchu země. Pokud teda nemá za cíl vlastní úpadek.

Mučíren není nikdy dost

Ukrajinci objevili ruské mučírny pro děti. Ano, na Ukrajině lze nyní objevit prakticky cokoliv. Napadají mne například mučírny pro LGBTQ+. Nebo mučírny pro kojence. Kde z nich vytloukali, kde sídlí ukrajinský generální štáb. A stále taky nedočkavě čekám na chemické zbraně či nějaký malý jaderný výbuch. Zajímavé na tom je pouze to, že chybí obligátní „údaje nelze nezávisle ověřit.“ Takže je to ověřená tutovka? Bože můj. Upozorňuji autora „jhr,“ že na první pohled imbecilní propaganda je silně kontraproduktivní.

Svoboda projevu je posvátná

Tohle je zábavné. Twitter na chvíli zablokoval účty z hlediska progresivistů „nesprávným“ lidem a všichni od Brusele po Aljašku se mohli posrat. Jakože svoboda projevu a tak. Zajímavé. A ještě zajímavější je, že si nevzpomínám, že by  Jourová stejně rozhořčeně bojovala za svobodu projevu Trumpa, Wilderse, kardinála Duky, maďarské vlády nebo statisíců obyčejných lidí, kterým všem někdy předtím Twitter taky zablokoval účty… Budu se smát až do dalšího vyjádření Jourové ke svobodě projevu.

Dragan je buržoazní nacionalista

Chorvatský parlament neschválil výcvik Ukrajinců. A Chorvatsko se kupodivu okamžitě nepropadlo do hlubin země. Asi tam pobyt v cizích řitích nebude národním sportem. I fotbal jim jde o poznání líp než nám. Inu, jiný kraj, jiný mrav. Už aby byla Evropa jednotná, takhle to fakt nejde.

Do ráje se prostě chodí přes očistec

Brusel zpřísní parametry emisní povolenek. Správně. Tenhle geniální vynález je  sice jednou z příčin evropské energetické krize, která v kombinaci s vystěhováním Ruska z Evropy způsobuje zbídačení Evropanů, ale to není důvod sejít z jednou vytyčené cesty ke světlým zítřkům. Když nějaká teoreticky úžasná ekonomická fičůra zjevně nefunguje, přidají se k ní další nefungující fičůry, negativní důsledky všech nefungujících fičůr a navrch se přidá kontinuální politická idiocie, pak jediným správným řešením pochopitelně je – utáhnout u fičůr šrouby.