10.12.2022
Kategorie: Ekonomika

Americký novinář cestoval do Moskvy, aby zdokumentoval, jak „fungují“ sankce (video)

Sdílejte článek:

SLOVANKA

Evropou a několika málo dalšími zeměmi zaváděné sankce lze od samého počátku nazvat sankcemi protievropskými. Je to totiž zejména Evropa, kdo na tyto sankce nejvíc doplácí. Zde se jasně ukazuje, jaká je podřízenost této části světa hegemonovi, který již náš kontinent plně ovládl a na všech myslitelných postech si usadil vlastní loutky.

Krize, která má zničit evropský průmysl a výrazně snížit životní úroveň Evropanů (jak to ostatně požaduje i Agenda 2030), je iniciována z mnoha stran. Jde o zavádění tzv. „zeleného údělu“ pod záminkou „boje proti dusíku a uhlíku“ a další cestou jsou před časem zavedené a nadále upevňované protievropské sankce, které někdo zcela mylně nazývá sankcemi protiruskými.

O tom, že skutečně nejde o sankce protiruské, ale protievropské, se můžeme přesvědčit nejen na základě rostoucí síly rublu, způsobené mimo jiné i vysokými cenami plynu a ropy, pro něž si již Rusko našlo nová odbytiště, ale i tím, že v ruských obchodech není tak prázdno, jak nám tvrdí propagandisté…

Investigativní novinář Rebel News Jeremy Loffredo odcestoval do Moskvy . Podle západních mainstreamových médií mají sankce zničující dopad na ruskou ekonomiku.

PBS NewsHour uvedla, že sankce Rusko tvrdě zasahují. The New York Times uvedl, že Rusko se potýká s nedostatkem potravin. Washington Post dokonce přirovnal sankce k sovětským dobám.

Loffredo to otestoval a navštívil supermarket v srdci Moskvy. Regály se zbožím byly dobře zásobené. Novinář mimo jiné koupil litr mléka za 89 rublů (asi 32 Kč), balík toustového chleba za 60 rublů (asi 22 Kč), půl kila mletého hovězího masa za 175 rublů (asi 63 Kč), 10 vajec za 99 rublů (35 Kč) a krabičku žampionů za 79 rublů (29 Kč). Za košík s potravinami zaplatil 799 rublů (asi 181 Kč).

„Média neříkají pravdu o vlivu sankcí na ceny potravin v Rusku,“ poznamenává Loffredo.

Mluvil s prodejci na trhu kousek od Moskvy. Žena mu řekla, že cena některých produktů se zvýšila, ale většina cen zůstala stejná. Muž, který prodává brusinky, řekl, že cena se téměř nezměnila.

Mladá žena novináři řekla, že není pravda, že Rusové trpí sankcemi. Počítají s tím, že probíhá ekonomická válka, tak více šetří, protože mohou očekávat cokoli. Ale sankcemi nyní netrpí.

Ceny benzínu v Evropě údajně „kvůli válce na Ukrajině“ výrazně vyskočily. Loffredo zaplatil u pumpy v Rusku za litr benzínu  47 rublů (asi 17Kč). Mluvil s profesionálním řidičem, který řekl, že cena se za poslední rok prakticky nezměnila.

K uvedenému jen dodávám, že ceny potravin jsou v některých případech srovnatelné s našimi, v některých jsou levnější, pohonné hmoty jsou u nás velmi výrazně dražší. Bylo by ale mnohem zajímavější srovnat i ceny energií, zde by zřejmě Evropa značně propadla.

Lze předpokládat, že rozdíl mezi cenami energií by byl podobně propastný jako je tomu v případě pohonných hmot.

Pokud tedy bylo cílem sankcí zlikvidovat evropské hospodářství a způsobit v rekordní inflaci, pak lze zkonstatovat, že protievropské sankce fungují…

 

Redakce
Latest posts by Redakce (see all)

Sdílejte článek:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (43 votes, average: 4,88 out of 5)
Loading...
57 komentářů

Vložit komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

:bye:  :good:  :negative:  :scratch:  :wacko:  :yahoo:  B-)  :heart:  :rose:  :-)  :whistle:  :yes:  :cry:  :mail:  :-(  :unsure:  ;-)