28.11.2022
Kategorie: Politika

Na debatu s protivníky nepřijdu

Sdílejte článek:

OTO KADĚRKA

Pravda to jsme ani nečekali, že by snad Andrej Babiš někam přišel, když ho někdo vyzve. On to má naopak on určuje zbraně a když to protějšek nepřijme je dehonestován.

Dehonestován zejména v mediich, které svěřil nesvému svěřeneckému fondu. Ony tady ty volby presidenta budou cobydup. V nastávajícím týdnu si počteme jak ministr Rakušan dal zadání počítačům hlasů aby těch kandidátů nebylo moc. To bude takový týden přestřelek, kde počítači budou napadány vyřazenými s nedemokratického počítání. No a pak to začne.

Za mne největší naději má Andrej Babiš. Nepíše se mi to lehce, ale on má zas sebou hodně protřelý tým. Už to, že se na cestě nechal „políbit“ dobrozdáním Zemana je známkou, že ví kde kde má základnu. To, že to je polibek nepodobný tomu Jelcina Putinovi na konci Sovětského svazu je jen dokladem toho, že jak Zeman tak Babiš mají společnou stranu rodnou – komunistickou. A je zajímavé, že ani jeden nikdy moc nikde nevykládal , že by z té stranické knížky byly kdy nešťastni. Takže Babiš jistě převezme voličskou základnu Zemana a podle mne bude do prvního kola hodný jak beránek a bude polehounku ubírat všem ostatním, kdy začne hned v pondělí, kdy bude komentovat EET a jeho zrušení jako největší rozkrádačku po kuponové privatizaci. No a jistě najde posluchače. Do Vánoc bude objíždět republiku a bude chodit kolem rozsvícených městských stromků a jeho tým bude pozorně sledovat co dělají protivníci aby měl nabito do kola druhého, kde půjde o všechno. Mu taky o všechno jde, jelikož je trestně stíhaný a Sněmovnou vydaný. Podle mne i jak bude probíhat soud se bude on chovat.

Po prvním kole a pokud se dostane do druhého tak teprve nastane tanec, který ostatní už budou mít odtančený v prvním kole. On bude rozdávat ty karty. Pokud se tam nedostane, tak zajede ještě na Hrad a Zeman mu udělí abolici – jednoduše jej zprostí trestního stíhání. To se stane i v případě, že by ve druhém kole zvolen nebyl.

No a v tom druhém ho už před ty kamery dostanou a bude náramně připraven tak jak byl Zeman připraven na Drahoše, který „chudák“ z akademického prostředí nečekal ,ty podpásovky, které mu tam „uličník“ Zeman nandal. A nesmí se zapomínat na ty jeho media , které mu nepatří.

A co ostatní jak to vidím já z dnešního pohledu.

Danuše Nerudová se v týdnu vyrovná s těmi napadeními ohledně doktorandských titulů a další pondělí už to bude zapomenuto. Pojede si to svoje nekomunistické bílé holubice a bude si dávat pozor aby nebyla na Mikuláše v nějakém průvodu s někým kdo ho pořádá. Bude se schovávat před tím aby mohla být nějak pošpiněna.

Pavel Fischer, jako již protřelý kandidát bude vyčkávat jestli se nedostane do druhého kola, protože až to rozhoduje. On má co dělat a nehledá uplatnění jak bývalá rektorka, která má ještě 20 let aktivního života před sebou.

Zajímavou postavou v tomto bude generál Pavel. Ten do toho dává hodně. Svým způsobem vévodí průzkumům a media ho berou jako měřítko. Zatím nikoliv jako favorita, protože to by mu stranily více. V jistém úhlu pohledu možná lidé kolem něj chtějí aby byl viděn víc něž on sám nyní by chtěl. Ostatně stojí za ním parta, která už v tom boji je potřetí a ne a ne se prosadit a jak se říká třikrát a dost. Já bych mu poradil ať se vrátí ve svém chování tak o tři měsíce zpět, kdy byl více autentický, teď mi připadne už marketingově oplácaný vším možným.

Nedávno jsem měl možnost vidět prezentaci „Magic“ Johnsona. Byl tázán co on a marketing. Sdělil, že marketing je každá činnost, kterou vykonává a proto je u ní vždy autentický a dbá na to co mu říkal jako náctiletému otec. Ať jakoukoliv činnost, kterou načal dokončí podle svého nejlepšího vědomí a svědomí a odměna přijde. To bych poradil já všem a nejvíce Petrovi a Pavlovi, které bych svým hlasem rád ve druhém kole soudil. Ale mám dojem, že se tak nestane, protože ono je to dnes hodně a zejména o těch lidech okolo kandidátů a ty už měnit nejde, protože jsou v tom zainteresování mnohde víc jak kandidáti samotní.

Prima neděli a nemějte z toho hlavu v kumštech, protože on ten náš president s tím jak ho zákonodárný sbor obdařil pravomocemi je vlastně takový zvolený kladeč věnců.

Oto Kaděrka

Redakce

Sdílejte článek:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (25 votes, average: 2,08 out of 5)
Loading...
31 komentářů

Vložit komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

:bye:  :good:  :negative:  :scratch:  :wacko:  :yahoo:  B-)  :heart:  :rose:  :-)  :whistle:  :yes:  :cry:  :mail:  :-(  :unsure:  ;-)