1.11.2022
Kategorie: Společnost

Pozor, přichází covid, ne vlastně CHŘIPKA!

Sdílejte článek:

JOSEF VOHNOUT

Podle posledního objevu pokročilé vědy na podzim a v zimě bude chřipková epidemie. Kdo by to byl čekal? Chřipka a v zimě? Ne, to by mě nenapadlo. Ještěže máme soudruha Chlíbka, který nám tento pracně vydobytý objev pokrokové medicíny zprostředkoval. Ale všechno zlé je k něčemu dobré. Nemusíme se bát, protože máme nejmodernější a plně schválené vakcíny. Zrovinka přesně tak účinné, vyzkoušené, bezpečné a kvalitní, jako máme proti covidu. Netřeba mít strach, protože vláda má vše pod kontrolou jako vždy.

Chřipka skáče z dětí na seniory

Myslím, že to je další pěkný příspěvek k festivalu debility. Mimochodem, když se psalo, že evropské elity naprosto zdebilněly, byla to taková inu dezinformace. Líbí se mi moc načrtnutý děsivý scénář, jak chřipka skočí tuhle na děti, támhle na seniora. Chřipka se šíří rychle, číhá za každým rohem a jen hrdina s injekční stříkačkou to dokáže zastavit. To tu ještě ani trochu nebylo, kdepak. Chřipka? V životě jsem takovou věc neslyšel a zejména jsem o ní neslyšel poslední dva roky. Rozhodně by mne ani nenapadlo se tehdy zeptat, kam se poděla chřipka? Chřipce prý podlehne 1 500 Čechů za rok a to zcela určitě vyřeší očkování. Sice očkovaní i v přepočtu plní JIPky, které jsou už zase plné, ostatně jako vždycky bývaly, ale to nic neznamená. Protože co? Protože očkování zachraňuje životy.

Znova na očkování? Ne, to je dezinformace, teda byla

Propagační video v článku tentokrát již nemluví o tečce, ale rovnou o tom, že je to tu zas. Takže musíme rovnou na včeličku a pak pořád znova, znova a znova. Mimochodem, to svého času také byla dezinformace. Tak musí přijít nezbytně čtvrtá dávka, abychom nebyli nemocní. Mám krátkou paměť, ale ne zas tak moc. Tuhle soudruh Prymula v roce 2021 tvrdil, že onemocnění po třetí dávce je naprosto raritní. Soudruhu Prymulovi věřím na slovo, protože má hodně akademických titulů a tím pádem je bezpochyby odborník na slovo vzatý. Všechno si poctivě ověřil z několika pramenů, protože není jako my dezinformátoři, co podléháme dojmům a neověřujeme si informace z důvěryhodných zdrojů. Páč jsem jenom nevzdělaný vohnout, tak jsem se podíval do slovníku cizích slov, co znamená slovo raritní. Našel jsem tam významy „zvláštní, vzácný, překvapivý“. Teď mi ale naprosto důvěryhodní odborníci radí, abych si zašel na další v pořadí čtvrtou včeličku, která mne zachrání před tou raritní vlnou covidu. Tak nevím, soudruhu Válku, kdo teda kecá – Prymula nebo ti další fachidioti? Kdo ještě proboha těmhle prolhaným a profláknutým existencím může věřit?

Chřipka a covid v jedné včelce

Očkování proběhne do jednoho ramene na chřipku a do druhého na covid. Ještěže má člověk ramena dvě. Ale co počít, až se k tomu přidá rýma nebo opičí neštovice? Kampak se nám ale zatoulaly? To je mi kapku líto, taková nadějná epidemie z toho mohla být. Takové pěkné očkování a nějak se to vytratilo. Naštěstí moderní medicína má řešení na vše a skloubí očkování na chřipku a covid do jedné včeličky. Stojí to jenom miliardu korunek, úplné nic, prakticky zadarmo. Tvrzení, že jde pořád o ten samý utrejch, který nefungoval proti covidu, je naprostá dezinformace. Použiji metody datové vědy a snadno namodeluji, že se tímto tempem již brzy dočkáme jedné včelky proti všem nemocem. Tak vám nevím, ale asi dám přednost smrti přirozenou cestou. Očkování na nesmrtelnost se ale určitě kvapem blíží. Proč se zabývat naprostými pitomostmi, jako je nedostatek léků? Všechno vyřeší očkování, lidi tak jako tak umírají akorát na covid. Prioritou vlády nejsou drahé energie, které naprosto nesouvisí s emisními povolenkami, nebo nedostatek surovin, či ty léky, dokonce ani ta chřipka ne, ale je jí naprosto stěžejní záležitost, a to rychlé schválení jednopohlavního manželství. Doslova plesám nadšením nad tím, jak úžasnou máme vládu. Jak se systematicky zabývá klíčovými problémy. Není čas vyjít do ulic a děkovat vládě za nový a šťastnější život? Za sladké plody, které rodí Zelený úděl a promyšlená strategická politika Evropské unie?

Je to už trochu nuda, zatlačte na pilu, soudruzi

Ale to strašení je už takové nemastné, neslané soudruzi. Jsme zvyklí na lepší kalibr. Chtělo by to zase nějaké pouliční mrazáky, přeplněná krematoria, covidové herce litující své neočkovanosti, zoufalé lékaře jak zapřísahají nezodpovědné osoby, aby se šly očkovat. Docela mi chybí apokalyptická dvojka animátorů Kubek a Flégr, ti by skomírající scénu mohli trochu oživit. Prymula by mohl zase vytáhnout nějakou historku a soudruh datový vědec Kulveit by k tomu mohl přispívat grafy načrtnutými v Excelu. Chybí mi údernost hesel – na rozvolnění je brzy, mrtví v ulicích, drcení a kosení. Navíc si soudruh Kulveit našel nového strašáka. Po dlouhém a náročném bádání přišel na to, že umělá inteligence udělá čáry máry fuk a najednou budeme všichni mrtví, aniž budeme vědět proč. Ta hloubka analýzy, ten vybraný vědecký styl a co teprve ta globální rizika, kterými se systematicky zabývá. To je něco jiného než mazat škvarkovou pomazánku na chleba. Líbí se mi tento citát: „Dost se bráním popsat jeden nějaký konkrétní scénář.“ Ta síla přesvědčení o tom, co říká, z něj jenom sálá. Neříkám ani tak a ani proti tomu, protože k tomu je potřeba vědět, co nevíme a víme, že to musíme vědět. Ale pamatujte si, že na jeho slova dojde. A za tohle ho někdo platí? Asi jsem při volbě svého povolání udělal kariérní chybu.

Soudruh Šonka podlehl dezinformační propagandě

Ale do tenat propasti dezinformační propagandy zabředl soudruh Šonka. No, ano správně, to je ten předobrý cituplný soudruh, co nám kázal o přetížených praktických lékařích, co ordinují od rána do večera při boji s plándemií. Zřejmě myslel ty telefonáty, nemáte test, tak sem ani nechoďte. V některých případech to hlásala cedulka na dveřích. Ale kdyby se vám náhodou přitížilo, tak si zavolejte rychlou. Tak tento pravověrný soudruh varoval, že chřipka může mít stejně vážné následky jako covid-19. To je krásné soudruhu Šonko, ale nějak si matně vzpomínám, že jako naprostá ukázka dezinformace bylo srovnávání chřipky s covidem. Dokonce na to bylo posměšné pojmenování chřipečkáři a každý správně myslící občan se něčemu takovému zdaleka vyhnul. A teď není radno chřipku podceňovat? Může mít stejné následky? Soudruh ministr vědom si správné stranické linie ho sice opravil, ale i tak došlo k ideologické škodě. Chtěl jsem si zajít konečně na včeličku, abych byl ten zodpovědný občan věřící v moderní vědu, ale tohle mne naprosto rozkolísalo. Navíc ta poznámka, že se chřipka dva roky v Čechii nevyskytovala. Víte, byla tu taková dezinformace, že chřipka tu byla pořád, jen se jí říkalo covid. Ale to je samozřejmě nepravda.  Navíc se v poslední době objevil daleko zákeřnější zabiják – neznámá příčina úmrtí, která rozhodně s ničím nesouvisí, kdepak.

Nic se nesplnilo, ale to nevadí, ne?

Očkování je bezpečné a naprosto prověřené, lze mu bezvýhradně důvěřovat. Nemá naprosto žádné vedlejší účinky, nebo možná sem tam nějaké ojedinělé, ale v každém případě nad vedlejšími efekty převažují celospolečenské klady. Rozhodně se není čeho obávat. Sem tam se potvrdí něco, co dříve bývalo odpornou dezinformací, ale to je jen taková náhoda. Postoj včeličkářů je takový, inu prazvláštní. Dánsko už nebude očkovat děti a vůbec lidi do padesáti let. Prý to byla chyba a nic to nepřineslo. Přečtěte si, co k tomu říká dánský soudruh Brostrøm – děkujeme, že jste udělali, co bylo požadováno, a poslechli jste, ale bylo to celé k ničemu. Napíchali jsme vás a vaše děti bůhví čím, nevíme, co to udělá, nesplnilo se nic z toho, co jsme deklarovali jako cíle. Zpráva dál nepokračuje s informací, zda došlo na lynčování nebo se to odbylo rychlým útěkem. Ale kampak s tím na nás! My s cesty nesejdeme! Budeme očkovat, dokud budeme dýchat. Protože co? Protože na podzim už bude pozdě, jak uvádí naprosto věrohodný článek z června 2022. Tak nějak nechápu, když je zcela nepochybně podzim, proč se máme očkovat? Už je přece pozdě, říkají tam naprosto věrohodní odborníci. Dokonce varují před hroznou vlnou nákazy už v srpnu. Jakým zázrakem se ji podařilo odvrátit? Nějaký prapodivný hlas v hlavě mi napovídá, že když tyhle dobré rady odborníků zcela ignorujeme, je situace, ač je to s podivem, mnohem lepší. Čímpak to? Nedávno jsem se setkal s otázkou jednoho pravověrného soudruha, jak jenom někdo může věřit dezinformacím? Upřímně taky tomu nerozumím, protože skutečnost je dokonce horší než konspirační teorie, jak píší na důvěryhodném plátku respektujícím zásady správné novinařiny. Protože naprosto a bezvýhradně věříme naší vládě, tak se všichni naočkujme, zakažme spalovací motory, vezměme si dva svetry a hurá společně vpřed vstříc novým šťastnějším zítřkům!

 

Redakce

Sdílejte článek:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (26 votes, average: 4,96 out of 5)
Loading...
23 komentářů

Vložit komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

:bye:  :good:  :negative:  :scratch:  :wacko:  :yahoo:  B-)  :heart:  :rose:  :-)  :whistle:  :yes:  :cry:  :mail:  :-(  :unsure:  ;-)