30.10.2022
Kategorie: Politika

Petr Fiala není můj premiér

Sdílejte článek:

JANA ZWYRTEK HAMPLOVÁ

Pohled nastupující senátorky na slova premiéra zveřejněná v den státního svátku 28.10. Chcete-li to stručně, a dál nečíst, pak konstatuji, že pan premiér žije bohužel stále mimo realitu, mimo život svého lidu, a prozatím naprosto nepochopil, jaká je role skutečného státníka v této době vůči své zemi. Zdůrazňuji – vůči své zemi.

K jeho textu…

Především – absolutně nerozumí obavám lidí, přestože to tvrdí.

Žije zcela v jiném, vlastním a velmi virtuálním světě. Kde se stále z důvodu křečovitého a ideologického rozdělování na východ a západ vypnul zdravý rozum, i kdyby lidé na tom “západě” žijící na to měli extrémně doplatit. Energetická krize byla uměle vyvolána z důvodu ideologie, plus nekritické podpory jedné země válečného konfliktu, a nebezpečí války jdou politikové včetně našeho premiéra dokonce sami naproti – už přívlastky “válečný” rozpočet a řadou dalších silných slov. Vnímají, že jejich občané válku nechtějí?

Když se pak vrátím k zmíněným přísným omezením kvůli tvrzené pandemii, jde opět o opatření, která vznikla z důvodu nepravdivých tvrzení odpovědných lidí. Tedy na podkladě lží. Nemusela tedy vůbec být, a aktuální dění kolem předsedkyně evropské komise navíc nasvědčují korupci v nejvyšších patrech politiky. Evropské politiky zdůražnuji.

Jsme nyní předsednickou zemí EU. Chlubíme se tím. Očekávala bych, že náš premiér se proto k této otázce jasně vyjádří. Věří předsedkyni, která tají osobní sms s šéfem Pfizzeru, nebo se zasadí o důsledné vyšetření tohoto skandálu? Vakcín byly objednány miliardy, snad deset na každého (!!) občana EU … Počty volající do nebe… Jenže náš premiér má taktiku vše “promlčet”. Neumí zaujmout jasný názor.

Proto mlčí i k té visící hrůze na ministerstvu vnitra. Mlčí k “příběhům” svých ministrů v regionech. Mlčí ke všemu. “Promlčení se” vším nepříjemným a složitým je jeho základní taktika.

A krize energií, která ničí české firmy a rodiny? Když už bylo nejhůř a vláda viditelně nedělala nic, zastropovala ceny, což ovšem řešení není, a řekne vám to každý odborník. A krutě to na nás dopadne. Na koho to svedou potom?

Vždy se totiž hledá viník mimo – napřed to byl C19, který se ovšem stal předmětem hlavně miliardového byznysu (což právě “prasklo”), a evropsky “sebevražedné” šílenosti kolem energií se hází na Putina, který za kroky EU proti sobě sama skutečně nemůže, navíc důvody těch embarg mohou být zcela jiné, což patrně také jednou praskne… Ovšem to také může být už pozdě…

Premiér Orbán si dojednal výjimku a bude odebírat plyn dál z Ruska – proč náš premier ne, a jen a jen řadí výmluvu za výmluvou…? A když už neví kudy kam, prohlásí své občany, trvající na demisi neschopné vlády, za spojence Kremlu? Absurdní a urážející.

Z těžké situace, ve které se naše země nachází, nás nezachrání bulvární výzdoba státní budovy z hlavy pubertálního ministra vnitra, placená navíc nepochybně z našich daní. Z této situace nás vyvedou pouze schopní lidé ve vládě. Ti tam teď prostě nejsou, a podle toho to vypadá. A o to jde lidem na těch náměstích.

V projevu premiéra tedy postrádám vše – úctu k vlastnímu národu, odpovědnost, zdravý rozum, vyjádření k tématům doby, odvahu k pravdě. Čtu tam vytváření alibi sobě sama, mlčení k tomu, k čemu by se mlčet nemělo, a házení vlastní neschopnosti na jiné. Soudruzi házeli svého času vše na západ. Ti novodobí házejí vše na vir… a na východ.

Je to totiž pohodlnější, než zapnout ten mozek, vnímat fakta, a problémy skutečně řešit.

Co dodat…

Petr Fiala není můj premiér. A bohužel není de facto premiérem ani České republiky. Ten jeho text je plný výmluv a frází. Které neberou v potaz to, že lidé musí topit, jíst a platit složenky. Nebere zkrátka v potaz život dole – jen ty hry těch nahoře. A skáče, jak oni pískají.

 

Jana Zwyrtek Hamplová

Redakce

Sdílejte článek:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (78 votes, average: 4,87 out of 5)
Loading...
85 komentářů

Vložit komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

:bye:  :good:  :negative:  :scratch:  :wacko:  :yahoo:  B-)  :heart:  :rose:  :-)  :whistle:  :yes:  :cry:  :mail:  :-(  :unsure:  ;-)