30.10.2022
Kategorie: Politika

Aféra generála Pavla

Sdílejte článek:

JIŘÍ FIALA

Aféra generála Pavla rozkryla letitou odpovědnost Západu, především Ameriky za postkomunistický chlív v ČR. Za letitou vládu postkomunistů, kterých se nelze zbavit.

Kariérní komunistický spratek, který teď prosí za odpuštění své minulosti – což byl s ortodoxním jádrem KSČ spojený výcvik záškodníka proti “imperialistickým” armádám – má bezpečnostní prověrku na nejvyšší posty z NATO… Co k tomu chcete dodávat ??

O čem ta prověrka tak asi je, když ji dostane každý estébák ?

Kdo v tom NATO velí, a jak, když si do velení klidně vybere takové lidi jako je generál Pavel ? A jak se dá následně takovému orgánu věřit ??

Může se pak někdo divit, že se 33 let po sametu nemůžeme vymotat z postkomunistického marasmu, když i doteď byla vizitka z KSČ tím nejlepším doporučením ke všem vyšším postům ??

Havlovo slavné dědictví – posílené ještě o přitakání tehdejších mocných na Západě.

Kdyby velení NATO jasně sdělilo ČR, že lidé jako Pavel jsou pro ně – z ideologického, politického, i praktického hlediska – naprosto nepřijatelnými osobami, asi by teď nekandidovaly na presidenta.

Maximálně by někde cídily cvočky ve výstrojním skladu.

Kolik se našlo takových s dostatečnou sebereflexí, jako jeho spolužák z elitní vojenské přípravky, aby řekli : Byli jsme byli připravováni pro jiné účely a pro někoho jiného. Ten prohrál – proto se z veřejného života stahujeme… – A šli si podnikat do soukromí… ??!!

Sám jsem to zažil po revoluci mnohokrát, když jsem se ještě ucházel o místa v různých zahraničních firmách : Vždy nejlepší referencí bylo působení na odpovědných posicích v dosavadních českých firmách – a kdo je měl ? Jenom nomenklaturní kádry KSČ.

Komunistická minulost tak byla ne stopkou, ale doporučením – skoro všude.

Když pominu amorálnost těchto postojů – kdy jindy by měli mít bývalí pronásledování přednost než po změně režimu (??) – tak dnes vidíme výsledky tohoto amorálního guláše, který nám sem skoro výhradně naimportovali ze Západu.

Lhostejno, jaké jsi měl postoje ke komunistům, nás zajímáš, jen pokud jsi byl boss.

A že jsi byl bossem za komančů ?

Tak to neva, hlavně, že nám zaručíš dostatečně rychlý rozjezd a zisky.

NATO nepatří do konkurenčního boje, ani do výrobní sféry. Je to sféra životně důležité obrany, kde by marketinkové vlivy neměly mít váhu.

Kdyby vedení NATO jasně prohlásilo lidi typu generála Pavla za zhola nepřijatelné, a to od samého počátku spolupráce s ČR, ve vedení armády – a jistě i státu – by dnes seděli úplně jiní lidé, z jiných sociálních vrstev a jiného původu. Nekomunistického.

A tak to taky mělo – a má – být.

Západní firmy – svým honem za mamonem – a Američané – při vidině dalšího “spojence” – tady jen rozvíjely postkomunismus a umožňovaly neobolševikům ovládnutí a setrvání u moci v této společnosti.

Dobře to bylo vidět třeba i na nevinně vězněném Američanovi, když jsem se já – nebo on – dožadovali pomoci od ambasády. Prostě – spojenecká země, byť s rozvrácenou justicí – a proti té my nepůjdeme. A – vlezte nám na záda. To radši jednoho hodíme přes palubu.

Bývá mi vytýkán nekritický obdiv k Západu. Tady se může každý jasně přesvědčit, že – odtud až potud. A kdo by to myslel s bojem proti komunistům vážně a upřímně, nemohl by slavit Havla za zachování prakticky celého komunistického státního aparátu – a nemohl by adorovat komunistické rozvědčíky a záškodníky jako “odborníky” – a převzít je nekriticky do NATO.

Nemohl by mlčet ke zvůli, jež zdejší justice prokazovala při vydávání dětí americkým otcům na základě amerických rozsudků, jež zde byly vykonatelné a platné.

Pokud jde o Pavla – i kdybych pominul všechno ostatní, je to naprosto nevolitelný člověk z jiného důvodu : Celý život totiž žil jenom v bublině. V armádní bublině, ještě si navíc vezme vojandu – ergo, z toho plyne jediné : Stejně jako Francova generalita ve Španělsku – neuměla se začlenit do společnosti, a ani nechtěla. Bylo jim v té ulitě dobře. Stejně tak Pavlovi.

Pak ale nechť nekandiduje na presidenta – nás všech.

Protože o nás nic neví – a ani ho to nezajímá.

 

JIŘÍ FIALA

Redakce
Latest posts by Redakce (see all)

Sdílejte článek:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (19 votes, average: 4,95 out of 5)
Loading...
22 komentářů

Vložit komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

:bye:  :good:  :negative:  :scratch:  :wacko:  :yahoo:  B-)  :heart:  :rose:  :-)  :whistle:  :yes:  :cry:  :mail:  :-(  :unsure:  ;-)