18.10.2022
Kategorie: Společnost

Zombie Wars: Babiš vs. Fiala

Sdílejte článek:

ANTIVIRUS

Čtenáři si určitě všimli, že tu máme nefalšovanou zombie apokalypsu. Apokalypsa se pozná tak, že se všechno hroutí a jde do sraček, z vrcholu Věže Smrti promlouvá k lidem Klaus Schwab, a dávno jsme překročili bod, ze kterýho se dalo dostat zpět do “normálu”. (Což je OK, protože ten “normál” se stejně skládal víceméně z debility, lží a otroctví.) Zombík se pozná tak, že je úplně blbej, sleduje ČT nebo čte hovNovinky, Seznam Zvratky, lžiDnes a podobně, věčně tupě zírá do mobilu a nečumí, kam jde, volí některou odnož šestidemolice, nechá se otrávit čímkoliv mu vláda přikáže, mává vlaječkama, kterejma mu vláda přikáže, vykřikuje věci, který mu vláda přikáže, nechává se donekonečna okrádat, polyká všechny oficiální lži a poslušně nenávidí všechno dobrý.

Takže apokalypsu tu máme a zombíky taky – vidíte je všude kolem sebe. To, že (zatim) nikomu neukusujou hlavu, je vedlejší. Beztak je to jen proto, že jim ještě nikdo neřek, že to maji dělat. Ale už se tu navádí ke kanibalství, takže možná “coming soon”.

Zábavnym aspektem (aspoň pro ty, co maji nadhled a nejsou příliš zaneprázdněni umíráním hlady) je něco, co se děje všude: fenomén falešný opozice. U nás se manifestuje jako “Babiš vs. Fiala”. Neboli jedni zombíci se hádaji s druhejma zombíkama, kterej z jejich psychopatickejch a prolhanejch vůdců je lepší. Nebo spíš horší.

Ona totiž taková konverzace obvykle neprobíhá ve stylu “náš vůdce udělal tyhle a tyhle dobrý věci”, ale spíš “váš vůdce udělal tyhle a tyhle špatný věci”. To je logický, protože těch špatnejch věcí je tu na obou stranách spousta a ty dobrý věci na obou stranách žádný. Takže asi tak nejpozitivnější, co se dá o našich “vůdcích” říct, je “ten náš toho neposral tolik, jako ten váš!”

Tohle dobře vykresluje pohled zombíků na svět a na to, co je “dobrý”. Když Fiala rozkrade 20 miliard a Babiš 30 miliard, pro fialový zombíky je to jasná známka toho, že Fiala je dobrej člověk a je třeba ho volit. Když Babiš zavraždí 1500 lidí a Fiala 1600, pro Agrofert zombíky je to neklamnej důkaz toho, že Babiš je spasitel a je třeba ho volit. Mimo těch dvou jako by nikdo ani neexistoval. My ostatní mezitím kroutíme hlavou a říkáme si, “Vždyť jsou to oba vrazi, zloději a kreténi!”

Takhle to ale funguje všude, kde jedna sebranka psychopatů ovládá jak politiky, tak média. Založíte dvě strany, který obě dělaj, co chcete, zavedete mezi nima nějaký nepodstatný “rozdíly”, o kterejch se zombíci můžou donekonečna hádat, a zajistíte, aby vaši bezpáteřní poskoci v médiích prezentovali situaci tak, že je třeba donekonečna řešit ty umělý a fiktivní rozdíly mezi těma dvěma stranama, a že jiný strany buď neexistujou, nebo jsou to skupinky nebezpečnejch *******, ********** a *******.

V Americe tu hru hrajou s republikánama a demokratama. Třeba Bush byl R a Obama byl D. Co dělal Bush? Ved války v X zemích, převážně v Asii, zdvojnásobil národní dluh, cpal prachy Izraeli a bankéřům, zatímco Američani chudli a americká infrastruktura se rozpadala, likvidoval svobodu a od rána do večera lhal. Co dělal Obama? Ved války v X zemích, převážně v Asii, zdvojnásobil národní dluh, cpal prachy Izraeli a bankéřům, zatímco Američani chudli a americká infrastruktura se rozpadala, likvidoval svobodu a od rána do večera lhal. Možná jste si všimli, že jsem rafinovaně použil Ctrl+C/Ctrl+V, abych si usnadnil práci, ale takhle to přesně bylo.

No a lidi v Americe pořád řeší, jestli teda volit ty republikány nebo ty demokraty, protože jedni z nich jsou určitě mnohem horší, což znamená, že ti druzí jsou dobří. Jenže skutečnost odráží rčení: Republicrap, democrap… you always get crap.

Tady u nás je to stejný. Babiš vs. Fiala? Kdo dělá ochotně poskoka EU? Oba. Kdo dělá poskoka Americe? Oba. Kdo způsobil energetickou krizi? Oba. Kdo ji chce řešit? Ani jeden. Kdo zaváděl a podporoval všechny covid hovadiny? Oba. Kdo podporuje nacisty? Oba. Kdo zavinil brutální inflaci? Oba. Kdo udělal něco dobrýho pro český občany? Ani jeden. Jakej je mezi nima teda rozdíl?

Ale zombíci se budou hádat o tom, kterýho z nich je třeba volit. Jak ukázaly poslední volby, na poměru sil se nic závažně nezměnilo. Pořád jedeme podle Milgramova experimentu. Třetina lidí tu šaškárnu dřív nebo pozdějc prokoukne (někdo hned, někdo až když si nabije hubu) a dvě třetiny to asi neprokouknou nikdy.

Ta jedna třetina se neustále vyvíjí, vzdělává, chápe víc a víc věcí, hledá řešení a láme si hlavu tim, jak by se ty dvě třetiny pitomců daly proměnit v o něco menší pitomce. Mezitím ty druhý dvě třetiny se nijak nevyvíjí a chodí stále dokola v tom samym kruhu a následujou to, čim jim někdo zrovna mává před držkou. Jak byla ta písnička? “Za návnadou debilové dokola jdou”? Jo, to je přesně ono.

Mluví se tu hodně o sjednocení společnosti. Rozhodně souhlasim, že by se měla sjednotit ta jedna třetina nezombíků, což jí mimochodem bohužel zdaleka nejde tak dobře, jak by si to mnozí asi představovali. Poslední dobou to tu opravdu vypadá, jakoby tu řádilo nějaký COINTELPRO, který jsem zmínil minule.

Sjednotit tyhle lidi s těma dvěma třetinama zombíků je ale nemožný. Tyhle dvě skupiny se nijak nesbližujou – naopak, ta propast mezi nima se den za dnem prohlubuje. Jedni se vyvíjí, druzí chodí v kruhu a degenerujou. Z toho se nedá vytvořit jedna fungující společnost. Naopak tu vznikaji dvě podspolečnosti, který se spolu baví jen když musí, a z nichž každá žije v úplně jinym světě, ačkoliv (zatim) okupujou fyzicky stejnej prostor.

Dokud si zombíci budou hrát hru Babiš vs. Fiala a nepochopí, že ta skutečná hra je my lidi vs. Babiš & Fiala, tak budou dál chodit v kruhu a degenerovat. Bohužel nic nenasvědčuje tomu, že by byli schopni tohle pochopit. Kam to všechno povede, brzo zjistíme.

Lépe řečeno by ta hra ale měla bejt prostě jen “my lidi” a Babiše i Fialu by měli všichni ignorovat jako irelevantní přežitky zastaralýho a nepotřebnýho systému. Kdyby je všichni ignorovali, neměli by nad náma žádnou moc. Což je zásadní poznatek – moc nad náma má někdo jen tehdy, když mu to dovolíme. Bohužel když to většina lidí dovoluje, odnáší to dost i ta zbylá menšina.

Nicméně to, že většina lidí jsou zombíci a asi se z toho neprobudí, by nás nemělo odradit. Chceme-li posunout tu naši nezombifikovanou část společnosti někam dopředu, musíme změnit svoje myšlení a vnímání reality. Musíme si uvědomit, že špatně je nejen to, co se děje teď, ale i ten “normál”, kterej jsme tu měli předtim. Máme-li se někam vyvíjet, může to bejt jedině pryč od toho všeho prohnilýho svinstva. Když máte shnilý jablko, nebudete ho natírat na zeleno. Nebudete ani čekat na novou úrodu, když vidíte, že ten nemocnej strom už roky rodí jen shnilý jablka. Musíte zasadit novej strom, a možná úplně jinej než jabloň.

Současná situace se nijak zvlášť nedá “řešit” ve fyzickej rovině a s mentalitou, která to všechno způsobila. Materialistický myšlení nás nemá kam dál posunout. Jeho hranice jsme otestovali a zjistili, že vede jen k tej hnilobě. Nástroje systému jako demonstrace nejsou úplně k ničemu – přece jenom brzdí tu tendenci rozdupat nás totálně na kaši. Ale myslet si, že to nějak zvrátí tenhle chaos a bude zase klid a pohoda, by bylo naivní, stejně jako myslet si, že naučíme zombíky myslet.

Je nutný pochopit, že jakejkoliv návrat by nic nevyřešil, protože jsme žili v parazitickym systému, kterej pomalu ale jistě ničil sám sebe. Vracet se od rychlý destrukce k pomalejší destrukci neni řešení. Nepotřebujeme nápravu systému, kterej byl od začátku nefunkční, destruktivní a totálně nespravedlivej. Potřebujeme kompletní transformaci. A ta musí začít transformací myšlení, protože starý postupy tu nebudou fungovat – můžou maximálně zpomalit totální kolaps.

Jak bude taková transformace vypadat a jak k ní může každej přispět, je na nás. To je naše výzva. Základem je nepokoušet se opravit to starý (protože to už nijak nejde), ale vytvořit něco novýho. Něco, co si v tuhle chvíli možná ještě skoro nikdo nedokáže představit.

Redakce

Sdílejte článek:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (23 votes, average: 4,65 out of 5)
Loading...
17 komentářů

Vložit komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

:bye:  :good:  :negative:  :scratch:  :wacko:  :yahoo:  B-)  :heart:  :rose:  :-)  :whistle:  :yes:  :cry:  :mail:  :-(  :unsure:  ;-)