9.10.2022
Kategorie: Společnost

Demonstrace odborů je debaklem a Středulova osobní prohra…

Sdílejte článek:

TOMÁŠ MĚŠŤAN

Tož, nebudu zastírat, že jsou mě odbory sympatické, asi jako revizor v metru… Nicméně zjevně pro lidi z továren a fabrik opodstatnění mají. Kromě toho, že naše odbory jsou dosti měkké a samozřejmě dosti úplatné.


Jediný odborář, který kdy po roce 1989 ukázal sílu odborů, byl Jaromír Dušek někdejší šéf Odborového sdružení železničářů a Svazu odborářů služeb a dopravy. Ten jen nevyhrožoval stávkou, ale opravdu ji udělal “Stávka musí bolet, jinak je k ničemu”, řekl v roce 1997 Dušek a železnice se kompletně v celé zemi zastavila. Klaus tenkrát jako premiér prohrál a musel odborům ustoupit…

Dnešní demonstrace ČMKOS, měla být velká a důrazná … nicméně se to nepovedlo … pár tisíc odborářů na Václavském náměstí, jsou jak pěst na oko, po dvou demonstracích, kdy bylo náměstí plné, svolané iniciativou ČR na prvním místě.

Josef Středula, by chtěl být prezidentem, po dnešním debaklu na to může zapomenout … ani jeho vlastní lidé si na něj neudělají čas, aby za ním přišli na Václavák. Je nabíledni, že si ani neudělají čas, “jít mu to hodit” v prezidentských volbách.

Středula je klasickým “salonním levičákem”, užívajícím si všech vymožeností, které mu funkce šéfa odborů dává … je to jako kdysi ministr Zdeněk Škromach, také někdejší odborář, který když jel na demonstraci odborů, přijel ministerským BMW, sundal sako, oblékl “montérky” a šel protestovat … paradoxně proti vlastní vládě. Protože měl přece taky, “to odborářské srdíčko”.

 

Tomáš Měšťan

Redakce

Sdílejte článek:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (25 votes, average: 4,96 out of 5)
Loading...
15 komentářů

Vložit komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

:bye:  :good:  :negative:  :scratch:  :wacko:  :yahoo:  B-)  :heart:  :rose:  :-)  :whistle:  :yes:  :cry:  :mail:  :-(  :unsure:  ;-)