7.10.2022
Kategorie: Ze světa

Kamala Harris: Pomoc černochům a ženám, pak teprve ostatním

Sdílejte článek:

KN

Nejdřív černoši a ženy! Viceprezidentka Kamala Harrisová pobouřila svými výroky o rozdělování federální pomoci Američanům postiženým nedávným hurikánem Ian. Její slova odmítl mimo jiné šéf Tesly Elon Musk.

Americká viceprezidentka Kamala Harrisová prohlásila, že při poskytování federální pomoci po ničivém hurikánu Ian by měly být vedle nízkopříjmových skupin upřednostňovány také „ženy“ a „barevné komunity“.

Harrisová v pátek vyjádřila názor, že přírodní katastrofy, jako je hurikán Ian, nejvíce postihují právě tyto skupiny obyvatel. Přitom nastínila, jak by měla být státní pomoc poskytována „na spravedlivém základě“. Informuje o tom Fox News.

Viceprezidentka dále uvedla: „Právě naše komunity s nejnižšími příjmy a naše barevné komunity jsou těmito extrémními podmínkami postiženy nejvíce a jsou postiženy problémy, které nezpůsobily.“ Harris pak dodala, že mezi nejvíce postižené skupiny patří ženy.

„A tak to musíme řešit poskytováním zdrojů na základě potřeb a pochopením, že bojujeme za rovnost, ale musíme také bojovat za spravedlnost a pochopit, že ne všichni začínají na stejném místě. A pokud chceme, aby si lidé byli rovni, musíme někdy tyto rozdíly zohlednit a pracovat na tom,“ dodala.

Kritici na sociálních sítích jsou Harrisové výroky pobouřeni a nechápou, proč by měla mít rasa nebo pohlaví obětí hurikánu jakýkoli vliv na rozdělování finančních prostředků.

„Mělo by se to dělat na základě potřeby, ne rasy nebo čehokoli jiného,“ oponoval Kamale Elon Musk, generální ředitel společností Tesla a Space X, v současnosti nejbohatší člověk na světě.

Spolupracovnice floridského guvernéra Rona DeSantise Christina Pushawová kritizovala Harrisovou, označila její tvrzení za „nepravdivá“ a ujistila Američany, že FEMA (Federální agentura pro řešení mimořádných událostí) poskytuje pomoc všem, kdo přežili hurikán Ian, bez ohledu na jejich rasu. Slova viceprezidentky podle ní vyvolala mezi oběťmi paniku.

„Kdyby novináři dělali svou práci dobře, napadli by Kamalu Harrisovou za její dnešní výroky o tom, že bílé rodiny postižené hurikánem Ian nedostanou žádné federální prostředky, protože peníze budou přesměrovány do ‚barevných komunit‘,“ uvedl novinář Ian Miles Cheong v narážce na mlčení médií.

Deník Štandard

Redakce

Sdílejte článek:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (18 votes, average: 5,00 out of 5)
Loading...
25 komentářů

Vložit komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

:bye:  :good:  :negative:  :scratch:  :wacko:  :yahoo:  B-)  :heart:  :rose:  :-)  :whistle:  :yes:  :cry:  :mail:  :-(  :unsure:  ;-)