4.10.2022
Kategorie: Ze světa

Elon Musk a podmínky míru mezi Ukrajinou a Ruskem

Sdílejte článek:

JINDŘICH RAJCHL

Elon Musk včera na svém twitterovém účtu navrhl podmínky míru mezi Ukrajinou a Ruskem, které de facto kopírují podmínky, jež jsem v několika svých rozhorech označil za reálnou cestu k deeskalaci tohoto (i pro nás) velmi nebezpečného vojenského konfliktu.


Zelenskyj, Kuleba a Melnyk jej samozřejmě okamžitě obvinili z proruského přístupu. A to i přesto, že Musk ihned po vypuknutí války na Ukrajině zdarma zprovoznil síť Starlink, jež byla zcela klíčovým pilířem pro zajištění komunikace v rámci jednotlivých složek ukrajinské armády.

Skutečnost, že jej i po tomto kroku někdo obviní z proruského přístupu, považuji za evidentní důkaz toho, že racionalita už v této válce dávno padla na oltář zkorumpovaných šílenců, kteří jsou ochotni vést proxy válku mezi USA a Ruskem do posledního Ukrajince.

Musk zakončil svůj tweet větou “pokud vám jde o ukrajinský lid, usilujte o mír.”

V podstatě přesně za tuto větu jsem byl já označen za příslušníka Putinovy páté kolony.

Ostatně citát Marca Tullia Cicera “I nespravedlivý mír je lepší než spravedlivá válka” jsem zde na své zdi napsal už mnohokrát.

Musím přiznat, že je mi velkou ctí být v názorové jednotě s racionálními a vysoce inteligentními lidmi typu Elona Muska, než se přidat na stranu přitroublých válečných tamtamů, na něž s vážnou tváří bubnují užiteční idioti typu Fialy, Rakušana a Pekarové-Adamové.

Zelenského samozřejmě nepočítám – hlavní postava skandálu Pandora Papers, jehož odhadované jmění 800 milionů dolarů velmi patrně nevzešlo z platu průměrného ukrajinského komika, jen hraje svoji nejlépe placenou roli v životě.

P.S. Předtím, než začne naše svazácká bojůvka z pražské kavárny hýkat bláboly o tom, že nás všechny platí Putin, tak bych jen rád upozornil na fakt, že odhadovaná výše Muskova jmění činí zhruba pětinu celého hrubého domácího produktu Ruska. A takový člověk, který si může dovolit koupit v podstatě cokoliv na světě, se fakt blbě uplácí.

 

Jindřich Rajchl

Redakce

Sdílejte článek:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (47 votes, average: 4,64 out of 5)
Loading...
88 komentářů

Vložit komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

:bye:  :good:  :negative:  :scratch:  :wacko:  :yahoo:  B-)  :heart:  :rose:  :-)  :whistle:  :yes:  :cry:  :mail:  :-(  :unsure:  ;-)