26.9.2022
Kategorie: Politika

Politik politiku koryto nevyzobe

Sdílejte článek:

MILENA DOUŠKOVÁ

Naše krásná země je v rukou lidí kterým nejde o nás naši zemi, ale jen o moc a prachy. Už tam nezůstal vůbec nikdo komu bych chtěla dát svoji důvěru a svůj hlas.

Byly volby a co se prosím změnilo? Vůbec nic. K absolutnímu odrovnání mi postačily dvě poznámky. Patrik Nacher nevylučuje spolupráci se spolkem SPOLU a v Plzni je koalice ANO s Piráty a STANEM. Další už nemám chuť hledat, protože se vůbec nic nezměnilo a nezmění. Vlastně já nemám žádné právo se něčemu divit a něco soudit. Proč? Tak já to řeknu naplno. Už docela dlouho nevolím. Hnusí se mi koalice které nikdo nechtěl, nikdo nevolil a které se tak nějak pěkně tvoří ve svůj prospěch a v náš totální neprospěch. Možná jsem si naběhla na pořádnou  kritiku, ale fakt je mi to jedno. Nebudu si vybírat mezi těmi co si dělali OPO-smlouvu, nebo těmi co rozprodali celou republiku. Dávno nevěřím, že volby mohou cokoliv změnit a těch 30 let mi to jen dokazuje.

Naše krásná země je v rukou lidí kterým nejde o nás naši zemi, ale jen o moc a prachy. Už tam nezůstal vůbec nikdo komu bych chtěla dát svoji důvěru a svůj hlas. Věřte mi, píše se mi to docela těžko, ale tak to prostě je. Neustále se nám tvrdí že to či ono nejde, ale ono to jde. Pokud se chceme zbavit toho srabu, tak cestu nám ukázali Bulhaři a jak se to má dělat nám ukazují Švýcaři. Tam si politici bez národa ani neškrtnou a to je demokracie kterou bych přála naší zemi. Vláda má být složena s pořádných odborníků a má vykonávat vůli lidu a ne vůli sousedů co nás okrádají a vůli korporátníků co kradou veřejně. Jsme jen rukojmí neziskovek, bank a těch černých tam vzadu. Honosíme se demokracií a vůbec si nepřiznáme, že tady žádná není.

Potřebujeme:

  • referendum na každou velkou věc týkající se národa
  • odvolatelnost vlády pomocí referenda
  • hmotnou odpovědnost vládnoucích činitelů
  • odstranění imunity poslanců a odpovědnost za špatná rozhodnutí
  • odstranění senátu který je pro malou zemi naprosto zbytečný
  • vysoké tresty za korupci
  • vysoké tresty za rozkrádání státního majetku
  • vrácení vlády do rukou lidu jak to má v demokracii být

V takovém zřízení si umím představit žít a umím si představit, že by země vzkvétala a lidem by se konečně žilo dobře a v klidu.

Pokud chcete dál živit Německo a dodávat Polsku, Rakousku a dalším naši elektřinu za hubičku, tak je to vaše věc, ale volby tohle nevyřeší a myslím si, že většina to ví. Zrovna jako většina nejde volit ale nahlas to neřeknou, protože se oprávněně bojí, kdo všechno jim to to omlátí o hlavu. 

U nás se jen stačí zmínit o plynu z Rusku a kdejaký politický trouba si nám troufá nadávat docela hrubým způsobem. Proč nevynadají Fricům nebo Rakušanům, tak to mi řekněte vy. Říkám naplno, kdybych to uměla, jela bych klidně do Ruska pro levný plyn. Když mohou obchodovat s USA nebo Saudy či Turky tak mohou i s Ruskem.

Když čtu některé komentáře politiků nebo novinářů tak je mi z nich na zvracení. Dva zvlášť výživné jsem dala pod článek, protože co ví nějaká nepovedená Němcová o Rusech, leda tak hovno. Uráží s klidem celý národ a vůbec se nerozpakuje. Tohle je senátorka? No a ten novinářský spratek je docela odporný chlap. Co si dovoluje napsat o lidech kteří myslí jinak než on, novinářská karikatura, je opravdu nářez. Když neprotestujete a necháte si všechno líbit a pak jdete na jejich výzvu volit a oni se pak spolčí jak chtějí je to jen na vás a přestaňte se obouvat do nevoličů, protože lidově řečeno, na volby seru. Jediná výjimka bude volba prezidenta. Tam to snad nějaký smysl má.

 
Redakce

Sdílejte článek:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (17 votes, average: 4,71 out of 5)
Loading...
23 komentářů

Vložit komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

:bye:  :good:  :negative:  :scratch:  :wacko:  :yahoo:  B-)  :heart:  :rose:  :-)  :whistle:  :yes:  :cry:  :mail:  :-(  :unsure:  ;-)