13.9.2022
Kategorie: Politika

Skutečný soupeř

Sdílejte článek:

VIDLÁK

Mimochodem – ANO je jediná parlamentní strana, která se od demonstrace výslovně nedistancovala. Hoši z pětikolky samozřejmě nálepkovali a mluvili o ruských trollech, SPD se hodně snažila, aby se od proruských živlů náhodou neušpinila a jenom Babiš řekl, že to říkal už dlouho, že se lidem nediví a je mu jasné, že příště jich bude ještě víc. Ani slůvkem se nezmínil o temných spiklencích. To jen tak na okraj, kdybyste řešili, kdo je v parlamentu alespoň malinko na vaší straně.

Hele, já předpokládám, že hnutí ANO teď zažívá neskutečnou milost ze strany Brusele i Německa. Oni tam dobře vědí, že Péťa je tragéd. Vědí, že aktivní blbec je horší než třídní nepřítel a alespoň některým kruhům je jasné, že Putin nemůže mít v řadách nepřátel lepšího spojence, než je právě Petro Ihorovič Fialenko. Vsadím se, že v Kremlu vyšel přísný rozkaz nechat Fialu na pokoji a dát mu co největší podporu, protože nikdo neudělal pro Rusko tolik co on.

Podle mě teď Babiš zjišťuje, že ledacos jde. Že je možné stáhnout obvinění, že je možné dosáhnout osvobozujícího rozsudku, je možné dát novinářům správné úkoly, aby psali, jak se sluší a patří, aby televize odvysílaly reportáže, že Andrejko je nevinný a za všechno může někdo jiný. Jen kdyby Andrej byl ochoten…. se nějak domluvit s bratry Němci a soudruhy z Brusele… aby jako nešla EU do kytek… koneckonců má stejné zájmy, ne… ? Hlavně aby ho nenapadlo přidat se k ulici, že? Pokud mám pravdu, tak ten soud o Čapí hnízdo dopadne pro Babiše dobře.

Minulý týden se na veřejnosti objevily Babišovy návrhy, jak celou dnešní krizi řešit. Zastropovat ceny energií na předválečných cenách, platit dětský přídavek 5000 na dítě každý měsíc, zvednout dávky, vyplatit mimořádné důchody, snížit DPH, dát kompenzace firmám… Nevím, jestli s tím vyšli oficiálně, ale celkem mi to k Babišovi sedí. Takhle to dělal za covidu. Sice to v delším horizontu dělá hentu inflacyju, ale v krátkodobě to značně přispívá k sociálnímu smíru. Však také za jeho vlády nikdo nedemonstroval za snížení cen plynu. Demonstrovalo se za onu vysokou politickou kultůru, kterou tady teď máme především v hnutí STAN, jmenovitě u Rakušana a Hýkely. Babiš nám tu kultůru rokem ještě kazil. Prostě změna, která je vidět.

Pětikolka není pro Rajchla žádný soupeř. Od první minuty mu jenom pomáhají. Teď už je úplně jedno, co řeknou nebo zahýkají, vždycky se to obrátí proti nim. Dvě stě tisíc lidí na Václaváku úplně převrátilo mínění a každý den, kdy zůstanou ve funkcích, přidává straně PRO další procento ve volbách. Pokud tu pětikolka bude ještě po svatém Václavu, tak by Rajchl předčasné volby normálně vyhrál. Ale já tomu nevěřím. Podle mě vláda ještě do konce měsíce padne. Podle mě to nastane těsně po komunálních volbách ve kterých Pětikolka těžce propadne a Fiala bude vyzván, aby převzal odpovědnost.

Pak přijde Andrejko. A vyhlásí svůj program pomoci. Prachy, prachy a prachy. Plošně, okamžitě a ve velkém. Zase se bude makat od rána do večera, jen Chvilkaři budou ticho, protože to bude právě hnutí ANO, které se pokusí zachránit starý svět. Bude to Babiš, kdo se pokusí nějak uchlácholit obyvatelstvo, aby EU pokud možno přestalo nenávidět a já se budu smát od rána do večera, protože to bude ten největší paradox. Ten, na kterého lepšolidé plivali, ten bude zachraňovat jejich statky a hrdla. Vsaďte se, že tu bude ticho tichoučko, protože mezi burácející ulicí a líbodémo prebendami bude právě Babiš, jako poslední instance výdobytků Sametové revoluce.

Andrej bude ten skutečný soupeř. On nebude lidem nadávat a říkat o nich, že jsou kolaboranti. On jim nabídne prachy. I Rajchlovi nabídne prachy. Možná i mně nabídne prachy. Všem nabídne prachy. Hodně peněz. On na lid nebude posílat elfy, on jim pošle přídavky na děti, pastelkovné, školkovné, benzínovné, elektrovné, plynovné, topné, balné, poštovné… Já sám dneska dostávám na svých pět dětí cca 15% rodinných příjmů od státu. Dejte tomu rok a zjistíte, že si vlastně v práci vlastně nic nevyděláte a stát vám víceméně všechno platí pomocí různých forem žebračenek. Ne, tak moc to ještě nebude, ale trend bude zřetelně vidět.

Ale v daném okamžiku to vyřeší lidem jejich zoufalou situaci.

Navíc ANO teď posbírá po republice skoro všechny radnice. V téměř každé díře bude mít svoje lidi, které může využít k organizaci vlastních protestů a vlastního přístupu.

Pak teprve přijde to pravé pokušení. Riskovat další demonstrace a volat po změně systému s tím rizikem, že se to nezvládne? Že nás noví vůdci jen zavedou do jiné prdele, že se všechna varování, která o nich slyšíte, ukáží jako pravdivá? Riskovat kolaps všeho, riskovat poslední zbytky průmyslu, riskovat katastrofu za naději, ke které nás povedou nevyzkoušení politici? Za měsíc už bude rozhodně o dost hůř než je teď. To už lidi budou potřebovat každou korunu… Riskovat za takové situace neznámou cestu? Nemluvě o tom, že válka na Ukrajině ještě neřekla své poslední slovo. Rusové prostě vyklidili Charkovskou oblast a hlásí do světa, že to měli v plánu… I v tomto případě střípky informací jaksi začínají měnit celkový obraz do jiného výsledku.

Rozhodovat se mezi Rajchlem a Fialou, to je jednoduché. S každým dalším vystoupením ministra Hýkely teď zjistíte, že podporovat PRO je super. Ale rozhodovat se mezi Rajchlem, který vám slibuje rovnost , svornost, bratrství, teda až to vybojujeme, zvítězíme a dosáhneme u Putina hentých lepších cen… a mezi Babišem, který vám bez čekání nasype tu pět tisíc, tu tři tisíce, tu doplatí důchod, tu přidá jednorázovou valorizaci, tu zastropuje cenu, tu vám prodlouží splácení… jo, to bude jiné kafe. Navíc ani Rajchl nemíní opustit EU a NATO. Jen by je chtěl reformovat… Znamená to novou cestu ala Orbán, který také neopouští stávající struktury, nebo je to jen další způsob, jak odvést pozornost? Sami si to rozhodněte.

Na Fialovi a Černochové se to lámat nebude. Skutečným soupeřem bude až ten, který brzy přijde po nich. Možná jím nebude cinkat Andrejko, ale třeba Blažek, Kupka, nebo někdo úplně jiný. Skutečným soupeřem bude měšec. Vrchovatý, cinkající, rozdávající velké almužny a ještě větší odpustky. Čtyři artikuly pražské proti Basilejským kompaktátům. Probuzený lid s nevyzkoušenými lídry proti plné peněžence a velmi vyzkoušenému šéfovi.

Píšu to teď často… dumejte, dumejte. Za krátký čas se budeme muset všichni rozhodnout. Přijde nová vláda, napřáhne k vám svojí štědrou ruku a bude mluvit, jako když másla ukrajuje. Vy přemýšlejte, zda tu ruku stisknete.

Za Babiše si samozřejmě můžete dosadit jakékoliv jiné jméno…

 

Redakce

Sdílejte článek:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (33 votes, average: 3,67 out of 5)
Loading...
63 komentářů

Vložit komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

:bye:  :good:  :negative:  :scratch:  :wacko:  :yahoo:  B-)  :heart:  :rose:  :-)  :whistle:  :yes:  :cry:  :mail:  :-(  :unsure:  ;-)