11.9.2022
Kategorie: Politika

Proruské názory Milionu chvilek

Sdílejte článek:

MONIKA HRABÁKOVÁ

Přátelé, málo chybělo k tomu, abych se dnes rozplakala dojetím ze srdceryvného dopisu Milionu chvilek pro demokracii, který je adresován premiérovi. Spolek se totiž rozhodl promluvit premiéru Fialovi do duše a nonšalantně a citlivě mu naznačit, že už je opravdu třeba něco začít dělat s energetickou krizí a třeba i s kauzami hnutí STAN pod vedením neschopného ministra vnitra Víta Rakušana. 


Není se čemu divit, že se z kavárenských uskupení ozval jako první právě spolek Milion chvilek pro demokracii, když to byl právě on, na jehož medializovaném podhoubí mohla vzniknout říjnová katastrofa, tj. vítězství pětikoalice ve volbách a nástup Fialy na pozici předsedy vlády. Když to byl právě spolek Milion chvilek, který opěvoval „konečně schopnou a slušnou vládu“. 

Protože se jedná o uskupení, které oplývá jediným správným názorem a adoruje Unii, nemůžeme samozřejmě čekat, že kdokoli jejich dopis označí za jasně proruský, i když paradoxně mnoho vyjádření, které Chvilky použily, říkáme my, občané na odvrácené straně Měsíce, už řadu dlouhých týdnů. 

V úvodu dopisu premiérovi si Chvilky neodpustily jeden z veršů ze svojí staré známé písničky a zacinkaly na notu vítězství demokratických stran v říjnových volbách. Já jsem si zase neodpustila komentář, ve kterém se Chvilek ptám, zda by mohly vyjmenovat strany v Parlamentu, které nejsou demokratické. 

Zatím jsem se nedočkala odpovědi.

V pokračování dopisu Chvilky uvádějí, že řada kauz a otazníků, které provází „vládu demokratických koalic“ (už zase! ), dokonce zapříčinily vznik obří demonstraci na Václavském náměstí minulou sobotu. Poprvé se z úst pražských kavárníků dovídáme, že demonstraci neorganizovali proruští Putinovi agenti, nýbrž skutečně nespokojení občané.

A že demonstrace nebyla podporou Ruska, ale vyjádřením nesouhlasu s kroky-nekroky aktuální Fialovy vlády.

Wau, vážně?! 

Ještě včera byl totiž kdokoli s tímto názorem označen za dezoláta, dlužníka v exekucích pobírajícího dávky na úřadech práce a za proruského kolaboranta.

Doufám, že nebudu jediná, kdo si této korelace všimne.

Milion chvilek pro demokracii následně v několika dlouhých odstavcích kritizuje Fialovu vládu a vyčítá jí například, že i se silou 108 poslanců nejsou ve vládě schopní prosadit žádný ze svých předvolebních slibů, které by pomohly řešit současnou krizi. Dopis ukončí výkřikem, že občané potřebují od premiéra jasný signál, že se jejich problémy zabývá. U slova signál jsem se pouze ironicky poušklíbla. 

Přátelé, na závěr – já se jen divím, proč je stále někdo překvapen jednáním-nejednáním, které vidíme v konání vlády. Vždyť ani jedna ze stran a hnutí takzvané demokratické koalice není v České republice nově, občan by tak mohl logicky čerpat ze zkušeností z dob minulých a jednoduchou analýzou přijít na to, že „demokratická koalice“ je nevolitelná.

Proč došlo k říjnové katastrofě a tolik lidí se nechalo zmanipulovat marketingovou strategií „antiBabiš“, je už na jiné povídání.
Snad jen dodám, že pokud Fialovu vládu už veřejně kritizuje i Milion chvilek pro demokracii, něco na těch našich „proruských“ názorech přece jen bude, nemyslíte?

 

Monika Hrabáková

Redakce

Sdílejte článek:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (27 votes, average: 4,67 out of 5)
Loading...
17 komentářů

Vložit komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

:bye:  :good:  :negative:  :scratch:  :wacko:  :yahoo:  B-)  :heart:  :rose:  :-)  :whistle:  :yes:  :cry:  :mail:  :-(  :unsure:  ;-)