9.9.2022
Kategorie: Ze světa

Ať žije král!

Sdílejte článek:

COM

Princ Charles je po smrti své matky Alžběty II. novým králem a hlavou státu Spojeného království a 15 zemí Commonwealthu. Bylo potvrzeno, že se stane králem Karlem III. Jeho manželka Camilla, dosavadní vévodkyně z Cornwallu, se stala královnou-manželkou. V pátek vystoupí Charles s projevem k národu.


Bývalý princ z Walesu se automaticky stal novým panovníkem v okamžiku, kdy zemřela královna Alžběta II., ale jeho korunovace se pravděpodobně uskuteční až za několik měsíců. Ještě ve čtvrtek ovšem přijal ke své první královské audienci premiérku Liz Trussovou.

„Smrt mé milované matky, jejího veličenstva, je pro mě a pro všechny členy mé rodiny momentem největšího smutku. Hluboce truchlíme nad odchodem vážené panovnice a milované matky. Vím, že její ztrátu bude hluboce pociťovat celá země, Commonwealth a nespočet lidí po celém světě,“ uvedl v prvním oficiálním prohlášení nový král.

Vystupovat bude pod jménem Karel III.

Redakce

Sdílejte článek:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (10 votes, average: 2,80 out of 5)
Loading...
25 komentářů

Vložit komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

:bye:  :good:  :negative:  :scratch:  :wacko:  :yahoo:  B-)  :heart:  :rose:  :-)  :whistle:  :yes:  :cry:  :mail:  :-(  :unsure:  ;-)