Jak udělat z většiny minoritu, alespoň pocitově?

Sdílejte článek:

LUBOMÍR VYLÍČIL

Už jste viděli novou reklamu Českých drah? Tu s rodinkou, cestující vlakem? Vysmátou a natěšenou, že konečně pozná „Péťu” své dcerky. A ejhle, ona to lesba. Ale to nic, všichni jsou stále happy… Milé video už stačila ocenit například iniciativa Jsme fér.

Nejde tu o nějaký exces. Podobné akce velikých firem teď kolem nás nějak houstnou. Před takovými dvěma měsíci to byla  třeba Škoda auto, s duhovým logem. Prý na podporu Prague Pride 2022. Kteroužto podporou se také na všech možných místech veřejně a náležitě pochlubila. Stejně jako výzvou všem svým zaměstnancům, že: „…se mohou společně se svými blízkými připojit k zaměstnanecké skupině ŠKODA Proud v průvodu, který se koná 13. srpna a je jedním z vrcholů celého festivalu.”

Zvídavému člověku tak může začít vrtat hlavou, proč to tyhle veliké firmy dělají? Jestliže je totiž oněch „jiných” v populaci okolo 4%, jak se oficiálně uvádí, tak zvýšený zájem této minority o „přátelskou” značku se nějak extra výrazněji na hospodářském výsledku firmy projevit nemůže. Ba co víc, počet nových, pozitivně naladěných zákazníků se tak nějak přirozeně vykompenzuje s počten zákazníků znechucených a odrazených.

Podobné úlety vidíme v posledních letech také i u reklam nadnárodních výrobců oděvů, kosmetiky a mnoha jiných komodit. Jestliže taková firma nasadí do středoevropské mutace reklamy černocha, může možná získat pár migrantů někde v Německu či Francii. Ale naproti tomu v takovém Česku či Polsku se o nějakém zvýšení obratu nedá rozumně uvažovat. Spíše naopak. Kolik lidí už jste slyšeli, že od téhle značky si už nic nekoupí, protože „zase negr”. Nebo nějaká jiná, tuzemci nepříjemná, progresivistická výchova. Jako zářný příklad můžeme vzpomenout onu šílenou reklamu firmy Gilette, s „toxickou maskulinitou” před nějakými dvěma lety. Tudy cesta k vyššímu obratu nevede. A nepodezírejme vedení obřích firem, že je tak hloupé, aby by to nevědělo.

Tak proč to dělají? Ve zkratce – protože banky. Každá normální firma potřebuje úvěry. Provozní, na suroviny, investice… No a ty poskytuje banka na základě kreditu firmy. Ten zahrnuje věci, jako jestli podnik splácí závazky, jak si stojí na trhu a podobně. Nicméně v posledních letech se objevilo ještě jedno hledisko. Veřejný, hlasitě deklarovaný  souhlas s progresivistickou politikou, kterou razí majitelé oněch bank. Globalisté. Tedy třeba vstřícnost k LGBT+, menšinám, inkluzivita, pestrost zaměstnanců, ekologičnost… A na základě vyhodnocení těchto kritérií má taková „poslušná” firma  hnedle vyšší kredit.

Existuje spousta instrumentů, jak si v tom novodobém svazáctví polepšit. Třeba Google nabízí přidání atributu „LGBT friendly” nebo „transgender friendly” k názvu firmy, což zlepší její postavení ve vyhledávačích. Tedy… oficiálně samozřejmě ne, ale znáte to. Google vám vždycky a spolehlivě vyhodí na vrch 20 000 odkazů „ty správné”, že? Nebo jsou tu různé seznamy „dobré společnosti” – firmy zahrnuté do  portfolia, nazvaného  Index korporátní rovnosti nadace Human Rights Campaign Foundation. Tam se taky vyplatí být a dát si to na první stranu prezentací. Podniky jsou k tomu  bombardovány i celou řadou přesvědčovacích analýz, které mají dokazovat „lepší úvěrové hodnocení” LGBT+ friendly firem.

Že by se zrovna tohle těm bankám vyplácelo? Ale kdeže! Co vás nemá. O nějaký zisk tu vůbec nejde. Tady se pracuje na vyšším cíli. Na globalizaci na Kalergiho způsob. Jde o to, že násilné míšení ras (skrze podporu migrace afromuslimů do Evropy), stejně jako ničení rodin původního obyvatelstva a podkopávání bojeschopnosti jeho mužů (skrze tlačení LGBT ideologie ) se tamějšímu obyvatelstvu pranic nelíbí.

Jak tedy zabránit předčasnému výbuchu nespokojenosti? Jak udržet obyvatelstvo Evropy v klidu do doby, až budou změny nevratné? Jednou z cest je cenzura. Prostě jim neumožnit přístup k relevantním informacím. Alespoň většině. Jenže, to víte, vždycky něco unikne. Všechny skuliny ucpat nelze. Další možností je samozřejmě represe. Vypnout weby, potrestat autory „nenávistných” příspěvků na síti… Ale tyto postupy přinášejí jen lokální a krátkodobý efekt. Mnohem efektivnější je plošné a dlouhodobé využívání poznatků psychologie.

Člověk je tvor společenský.  Necítí se dobře, je-li osamělý. A tuplem blbě se cítí, je-li osamělý v kolektivu.  Když nezapadá a je raritní, vysmívanou menšinou. Na to cílí globalista se svými bankami, ovládajícími skrze korporát většinu životního prostoru běžného občana. Na síti platí trolly z neziskovek, aby psali a psali. Výsměšné a nesouhlasné příspěvky ke všemu normálnímu. Aby se stali většinou, která disidentní názor utluče čepicemi.

Ve veřejném prostoru pak tlačí totéž skrze firmy. Které potřebují jeho úvěr. Jde mu o to, aby běžný člověk, jen co vyjde z domu,  viděl, že jeho prodejce aut podporuje svatby gayů. Že jeho pekař má ve výkladu ceduli „transgender friendly”. Že na jeho radnici (přes v zásadě normálního starostu) vlaje duhová vlajka. Nebo ta ukrajinská. Že jeho, malá a česká firma zavedla „safe space” pro zvlášť  citlivé zaměstnance. Aby cestou na pracoviště míjel reklamy s černochy, jako by z Konga vypadli, a aby ho šéf (se smutným pokrčením ramen) hned po příchodu hnal na školení o diverzitě.

Zkrátka, aby byl občan obklopen souhlasem s moderní, progresivní politikou všude, pořád a natolik, aby se cítil se svými názory ztracený, osamělý a bál se ozvat. Případně měl pocit, že je to zbytečné. Když přece všichni… A hlavně aby mu už nikdy nepřišlo na mysl, že by se svými názory mohl být ve shodě s drtivou většinou společnosti.

Tak se dá z drtivé většiny vyrobit zastrašená, rezignovaná minorita. 

Redakce

Sdílejte článek:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (46 votes, average: 4,91 out of 5)
Loading...
57 komentářů

Vložit komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

:bye:  :good:  :negative:  :scratch:  :wacko:  :yahoo:  B-)  :heart:  :rose:  :-)  :whistle:  :yes:  :cry:  :mail:  :-(  :unsure:  ;-)