3.9.2022
Kategorie: Ze světa

EU: Řízená demolice?

Sdílejte článek:

PETR VLK

To, co  najdete  dále  je doopravdy  skvělý  článek, popisující  naši nahotu ve smyslu  známé pohádky  o císařových nových šatech.  Nahotu  kolektivního Západu a zejména  Evropy  jako takové.  Kdy zdraví rozum  je poslán na  trestnou  lavici. , aby mohla nerušeně  pakovat  demagogie a  hysterie se primitivní nenávistí. O důsledky  té demagogie  se naprosto nikdo nezajímá. Jenže  ony  nás  doběhnou.

 

Ale  dost řečí.  následující  text je  stejně  skvělý  jako perfektně poskládáný  z aktuálních výroků těch nejvyšších  europapalášů. Z nich  soudnému  člověku musí  běhat mráz o zádech! Většinu jste  ovšem už na Kose  četli. Ale nepochybuji, že  oceníte  autorovu syntézu. Ačkoliv  jde o konzervativního Američana..

 

EU: Controlled Demolition?

EU: Řízená demolice?

Jak pročítám množství denních novinových článků o Rusku, Ukrajině, NATO a EU, je stále těžší uniknout myšlence, že probíhá řízená demolice kontinentu. A že ani její „vůdci“, a už vůbec ne její lid, do toho nemají co mluvit. Vše, co od těchto „vůdců“ dostáváme, jsou otázky  týkající  se NATO nebo Světového ekonomického fóra. Jediným nezávislým hlasem je Victor Orban. Který je buď umlčován v západních médiích, nebo je označován za úplně šíleného.

Orbánovi Maďaři ale nadcházející zimu nezmrznou. Právě podepsal novou smlouvu o plynu s Ruskem. Hlavním důvodem, který se poskytuje všem ostatním, kteří to nedělají, je samozřejmě ruská speciální vojenská operace na Ukrajině. Což je stejně šílené jako Orban a „zcela nevyprovokované“, říkají západní média. Noam Chomsky to shrnul nejlépe:

„Samozřejmě to bylo vyprovokováno. Jinak by o tom celou dobu nemluvili jako o nevyprovokované invazi.“

A ne, nebylo to jen Rusko/Ukrajina. Evropa už dávno podělala své ekonomiky k nepoznání – pokud byste se chtěli podívat pod pokličku. Ale proč to zhoršovat? Mám velmi silný pocit, že tito „lídři“ EU se až příliš odcizili lidem, kterým mají sloužit, a budou toho litovat. Zatím je to jasné například mezi farmáři, ale když lidé začnou mrznout, budou chtít vědět proč. A pokud nepřijde žádná odpověď, která by byla upřímná a uspokojivá, mnoho „vůdců“ to odnese.

Celá energetická a potravinová krize se prodává jako „nevyhnutelná“, ale nic takového není pravda. Jsou výsledkem rozhodnutí v Bruselu, Berlíně, Amsterdamu atd., na které se vás nikdo nezeptal. Ted něco, co jsem si poznamenal před pár dny:

Využívá Západ Ukrajinu jako záminku ke spáchání masové ekonomické sebevraždy? A, víte, jak  splnit nějaké cíle související s WEF? Proč by jinak přerušili veškeré ekonomické vazby na Moskvu, v době, kdy je zřejmé, že nemají žádné alternativní zdroje pro většinu toho, co z Ruska dováží? Navíc, proč se země jako Holandsko snaží zavřít 10 000 svých farem, když je zcela jasné, že to zhorší nadcházející globální potravinovou krizi?

Pokud nemáte rádi Putina, je to v pořádku, ale proč by vaši vlastní lidé měli trpět tím, co se vám líbí nebo ne? A samozřejmě se můžete zeptat, zda je dobrý nápad, že země velikosti poštovní známky je světovým číslem. 2 vývozce potravin /míněno Holandsko- pozn.vlk/. Ale je. A pokud se to pokusíte změnit tím, že uděláte 180º, také na poštovní známce, je velmi zřejmé, že to nedopadne dobře. A všichni takzvaní vůdci to vědí. Ale stále to dělají.

Ceny za topení, benzín, ale i jídlo mají jít mnohem výše, než dosud, zmírněné jen -snad – tím, že stále vyšší ceny si bude moci dovolit stále méně lidí. Ale teď to začíná vypadat, že tohle všechno bylo napsané předem. Protože „my“ jsme mohli ponechat komunikační kanály s Ruskem otevřené, „my“ jsme mohli posledních 6 měsíců vyjednávat o míru. Neudělat to byla záměrná volba. Volba, že ty a já, další „my“- jsme neměli žádný hlas a  tudíž právo do toho mluvit.

Nizozemci mohli vyjednávat se svými farmáři a pomalu řešit své vnímané problémy s oxidy dusíku a přitom udržet produkci potravin v chodu. A mohli jsme najít způsob, jak udržet ruské a ukrajinské plodiny dostupné na světových trzích. Ale vůbec to nevypadá, že bychom to „my“ chtěli.

Někdo vytvořil seznam toho, co už EU bojkotem Ruska nezíská: „plyn, vzácné zeminy, inertní plyny, potaš, síra, uran, palladium, vanad, kobalt, koks, titan, nikl, lithium, plasty , sklo, keramika, léčiva, lodě, inkousty, letadla, polymery, lékařské a průmyslové plyny, těsnicí kroužky a membrány, přenos energie, transformátorové a mazací oleje, neonový plyn pro leptání mikročipů, atd. atd. atd.

A to není vše. Přidejte ještě třeba hnojiva!! Proč to dělají, nevím. Chtějí zabít své vlastní ekonomiky? To nedává smysl. A to nebude brzy konec.

Reuters se samozřejmě snaží obvinit Putina. Ale není to on, kdo zavedl sankce. Nabídl, že nechá pokračovat  vývoz plynu a ropy.

Putin vsadil, že zimní plynová útlum přinese Ukrajině mír – za jeho podmínek

Chladné zimy pomohly Moskvě porazit Napoleona a Hitlera. Prezident Vladimir Putin nyní sází na to, že raketově rostoucí ceny energií a možné nedostatky letos v zimě přesvědčí Evropu, aby silně nasměrovala  Ukrajinu k příměří – za podmínek Ruska. To, říkají dva ruské zdroje obeznámené s myšlením Kremlu. Dle nich  je jediná cesta k míru, kterou Moskva vidí, vzhledem k tomu, že Kyjev říká, že nebude vyjednávat, dokud Rusko neopustí celou Ukrajinu.

„Máme čas, můžeme počkat,“ řekl jeden ze zdrojů blízkých ruským úřadům, který odmítl být jmenován, protože nemají oprávnění mluvit s médii. „Pro Evropany to bude těžká zima. Mohli bychom  vidět protesty, nepokoje. Někteří evropští lídři si možná dvakrát rozmyslí, zda budou nadále podporovat Ukrajinu, a možná si pomyslí, že je čas na dohodu.

Šéf zahraniční politiky EU Josep Borrell chce, aby Evropané byli poslušnými malými zvířátky a byli potrestáni za politiku, kterou on a jemu podobní vytvořili. Protože „my“ jsme předurčeni k vítězství. Pan Borrell plánuje, že to letos v zimě dopadne dobře. S tím nejlepším steakem, který si za své peníze můžete koupit, opravdu kvalitním vínem, které můžete konzumovat v komfortně vytopených domech, restauracích a kancelářích. V mozku se mi objeví obrázek Marie Antoinetty.

„Unavení“ Evropané musí „nést následky“ války na Ukrajině, protože Putin nakonec mrkne: Borrell EU

Vysoký představitel EU a šéf zahraniční politiky Josep Borrell překvapivě stroze zhodnotil válku na Ukrajině a nejistou pozici Evropy v rozhovoru pro agenturu AFP zveřejněném v úterý a připustil, že ruský prezident Vladimir Putin sází na rozbití jednotné reakce EU uprostřed současné prudce rostoucí krizové situace. extrémní nejistota cen a energií zamířila do dlouhé zimy. Zdálo se, že Borrellova slova se blíží přiznání, že Putinova taktika na určité úrovni funguje, nebo alespoň skutečně odbourá evropské odhodlání v krátkodobém i dlouhodobém horizontu, vzhledem k tomu, že zvolil slova, jako že obyvatelé EU musí „snášet“ hlubokou ekonomickou bolest. a vážná energetická krize. Zmínil „únavu“ Evropanů a vyzval vedení i obyčejné lidi, aby „nesli následky“ s trvalou rozhodností.

Borrell pro AFP vysvětlil, že Putin vidí „únavu Evropanů a neochotu jejich občanů nést důsledky podpory Ukrajině“. Borrell však naznačil, že Evropa neustoupí bez ohledu na vliv, který by Moskva mohla mít, zejména pokud jde o „energie jako zbrani“ – a vyzval občany, aby i nadále nesli náklady. Kdo bude mrkat jako první? …zde se zdá být podtextem. Naléhal: „Budeme muset vydržet, rozložit náklady v rámci EU,“ řekl Borrell agentuře AFP a varoval, že udržet 27 členských států pohromadě je úkol, který je třeba splnit „den za dnem“.

A přesto, jak někteří, jako maďarský Viktor Orbán, od začátku invaze 24. února soustavně tvrdí, že je nevyhnutelné, že někteří budou nuceni nést „náklady“ mnohem více než jiní. Již se to projevuje u iniciativ z Bruselu, jako je přidělování spotřeby plynu, což dále vedlo ke scénářům, jako jsou německá města a dokonce i rezidence, kterým je nařízeno vypínat světla nebo zdroje na stanovenou dobu v noci. „Více studených sprch“ – mnohým se také říká. Jak se blížíme k podzimu a vstupujeme do chladnějších měsíců, pravděpodobně uvidíme jen další titulky, jako je tento: „Německá města zavádějí studené sprchy a zhasínají světla uprostřed ruské plynové krize.

Mluvíme o Marii Antoinettě. Emmanuel Macron je malý muž s velkou vizí. Předvídá ‚End Of Abundance‘, skutečný „bod zlomu“ v historii. A je to jen muž, který vás tím provede. Řeknu mu toto: má dobré autory  svých projevů. Ale autoři projevů  lidi v ani neudrží v teple, ani   nakrmí.

Macron varuje před „koncem hojnosti“

Francie směřuje ke „konci hojnosti“ a „oběti“ musí být učiněny v době velkých otřesů, řekl prezident Emmanuel Macron svému kabinetu ve středu po návratu z letní přestávky. Země v poslední době čelila mnoha výzvám, od pokračujícího konfliktu mezi Ruskem a Ukrajinou až po bezprecedentní sucho, které letos v létě zasáhlo celý evropský kontinent. Přesto Macron věří, že krize je ve skutečnosti mnohem většího rozsahu a že se blíží strukturální změny.“

Někteří by mohli vidět náš osud v neustálém zvládání krizí nebo mimořádných událostí. Věřím, že prožíváme bod zlomu nebo velký otřes. Za prvé proto, že prožíváme… co by se mohlo zdát jako konec hojnosti,“ řekl. Země a její občané musí být připraveni podstoupit „oběti“, aby čelili a překonali výzvy, kterým čelí, pokračoval. „Náš systém založený na svobodě, ve které jsme si zvykli žít, když ji někdy potřebujeme bránit, což může znamenat oběti,“ dodal Macron.

„Tváří v tvář tomu máme povinnosti, z nichž první je mluvit upřímně a velmi jasně bez štvaní a  šíření  zkázy,“ zdůraznil Macron. Prezident vyzval svůj kabinet, aby ukázal jednotu, byl „vážný“ a „důvěryhodný“ a vyzval ministry, aby se vyvarovali „demagogie“. „Je snadné slíbit cokoli a všechno, někdy říct cokoliv a všechno. Nepodléhejte těmto pokušením, je to demagogie,“ řekl prezident s tím, že takový přístup dnes „vzkvétá“ „ve všech demokraciích ve složitém a děsivém světě“.

Poselství dnešní Marie Antoinetty je vzor. Borrell chce, abyste to vzali v klidu, Macron chce, abyste to dělali po dlouhou dobu (jako je zbytek vašich životů) a belgický premiér to upřesňuje- příštích 10 let budete mrznout. Poté budou údajně vybudovány obnovitelné zdroje, které udrží vaše děti v teple. Nebudou.

Belgický premiér: „Příštích 5–10 zim bude těžkých“, protože se energetická krize zhoršuje

Belgický premiér Alexander De Croo  možná prozradil, jak dlouho potrvá evropská energetická krize. V pondělí novinářům řekl, že „příštích 5 až 10 zim bude těžkých“. „Vývoj situace je v celé Evropě velmi obtížný,“ řekl De Croo belgickému vysílání VRT. „V řadě odvětví je opravdu těžké se s takovými vysokými cenami energií vypořádat. Pozorně to sledujeme, ale musíme být transparentní: nadcházející měsíce budou těžké, nadcházející zimy budou těžké,“ řekl. Komentáře premiéra naznačují, že nahrazení dovozu ruského zemního plynu by mohlo trvat roky a způsobit další ekonomickou zkázu na ekonomiku regionu v podobě energetické hyperinflace.

Z Řecka jdou informace  ještě konkrétněji- energetické dotace. Stojí 1,9 miliardy eur za jeden měsíc. Aby se davy  nedostaly do ulic. Počkej, ten belgický chlápek řekl, že to bude trvat 5-10 let? Jak to země zaplatí? Jediná věc, která mě napadá, je, že Řekové budou v příštích volbách volit kohokoli, kdo slíbí, že co nejdříve promluví s Putinem, obnoví dobré vztahy mezi zeměmi a podepíše dohodu o plynu.

Šok z dotací elektřiny

Výrazné zvýšení ceny elektřiny oznámené státem kontrolovanou Public Power Corporation (PPC) na září přimělo vládu zvýšit svou dotaci na elektřinu na září na 1,9 miliardy eur z 1,1 miliardy eur v srpnu. Výše dotací se nevyhnutelně řídí cenovou politikou PPC, protože je dominantním hráčem na trhu a volí ji 63 % spotřebitelů. Zatímco PPC měla v srpnu nejnižší cenu ze všech poskytovatelů elektřiny (0,48 EUR za kilowatthodinu), zářijová cena se zvýšila na 0,788 EUR pro zákazníky s odběrem do 500 kWh za měsíc a na 0,80 EUR pro těžší spotřebitele. Aby vláda dodržela svůj závazek ohledně skutečného poplatku pro spotřebitele mezi 0,14–0,17 EUR za kWh, musela odpovídajícím způsobem upravit výši dotací a zvýšit ji o více než 72 %.

Jak dlouho to bude trvat, říkal jsi? No, podle agentury AP „Washington očekává, že ukrajinské síly „budou bojovat v několika  nadcházejících letech“. „Součástí US pomocného balíčku  jsou pokročilé zbraně, které jsou stále ve fázi vývoje.“

„Měsíce nebo roky“, než se americké zbraně dostanou na Ukrajinu – média

Podle zpráv západních médií mohou uplynout roky, než se některé zbraně z nadcházejícího „největšího“ balíčku americké vojenské pomoci Kyjevu skutečně dostanou na Ukrajinu. V úterý řada mainstreamových médií citovala anonymní americké představitele, kteří popisují blížící se oznámení o 3 miliardovém balíčku vojenské pomoci Ukrajině. Pokud by se to potvrdilo, byl by zatím největší svého druhu. Washington je zdaleka největším dodavatelem vojenské techniky na Ukrajinu, která bojuje proti Rusku. Některá ze slíbených zařízení však „nebudou v rukou ukrajinských stíhačů měsíce nebo roky“, uvedla NBC News, jedna z platforem, která o nadcházejícím balíčku informovala. Součástíjsou pokročilé zbraně, které jsou stále ve fázi vývoje, vysvětlil.

Stejné upozornění citovala i agentura Associated Press, která uvedla, že podle jejích zdrojů může trvat „rok nebo dva“, než se zbraně dostanou na bojiště. Washington očekává, že ukrajinské síly „budou bojovat v nadcházejících letech“, řekli američtí představitelé agentuře AP . Dron AeroVironment Switchblade 600 je příkladem zbraňového systému, který byl Ukrajině přislíben před měsíci, ale dosud nebyl dodán. Defense News tento týden uvedly, že Pentagon plánuje do měsíce podepsat smlouvu potřebnou k vyslání 10 takzvaných „kamikadze dronů“. Minulý měsíc ukrajinský ministr obrany Aleksey Reznikov vyzval zahraniční dodavatele zbraní, aby jeho zemi využili jako testovací prostor pro nové zbraně. Zavázal se poskytnout podrobné zprávy o zkušenostech ukrajinských vojáků s prototypy, které jim byly poskytnuty.

Tohle nedopadne dobře. Ne pro evropské „vůdce“, ne pro EU, ne pro Ukrajinu a ne pro Evropany. Mohli bychom začít trochu sázet na to, kolik vůdců bude do jara ještě ve  funkci a vsadím se, že vy Zelensky nebudete jedním z nich. Putin bude. Pokud jde o zbytek, Rutte, Macron, uvidíme. Nepodceňujte ale hněv lidí s hladovými a studenými dětmi. Pro 99 % Evropanů to působí jako téměř mimozemský obrázek, ale už to tak nebude.

A není pro to žádný logický důvod, existuje pouze ideologie několika malých hrstek malých mužů s velkými vizemi. Nenávist ke všemu ruskému udržovalo Západ v chodu 100 nebo více let. A tito malí muži se tím živí. Mohou to udělat pouze tím, že odmítnou mluvit. Protože přesně to Rusko neodmítá. Pouze chtějí mluvit jako rovný s rovným.

 

Redakce

Sdílejte článek:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (29 votes, average: 5,00 out of 5)
Loading...
10 komentářů

Vložit komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

:bye:  :good:  :negative:  :scratch:  :wacko:  :yahoo:  B-)  :heart:  :rose:  :-)  :whistle:  :yes:  :cry:  :mail:  :-(  :unsure:  ;-)