29.8.2022
Kategorie: Politika

Kvadratura kruhu

Sdílejte článek:
JIŘÍ WEIGL
Dnes přijíždí do Prahy německý kancléř Olaf Scholz a v médiích panuje velké očekávání, že v jednáních s ním náš premiér domluví zázrak v podobě evropského zastropování cen energií, které katastrofu, do níž se naše země řítí, odvrátí. To je ale zcela falešné vidění dnešní situace.

Dnešní kataklyzma exploze cen energií není žádný nečekaný důsledek Putinovy války na Ukrajině. Je to zcela logický důsledek dlouhodobé evropské zelené politiky. Ta ovládla Brusel i politické spektrum prakticky všech západoevropských zemí a jejím cílem je dlouhodobé a trvalé zdražení energie. Emisní povolenky, uzavírání elektráren, ostrakizace jaderné energetiky atd. jsou příkladem.

Smyslem této politiky není pouze omezení emisí údajně ohrožujících planetu, ale likvidace konzumní společnosti a nastolení nových „udržitelných“ společenských pořádků. Konzumní společnost lze odstranit pouze výrazným snížením životní úrovně miliónů dnešních spotřebitelů. Takže to, co se dnes kolem nás děje, není pro reprezentanty této ideologie žádná tragédie. Putinova válka je naopak pro ně úžasná příležitost, jak uskutečnit věci, které by v normální situaci byly zcela nepředstavitelné.

Všechny české vlády posledních let ze zbabělosti, patolízalství nebo ignorance pomáhaly tuto politiku prosadit a naši zemi vydaly těmto nezodpovědným experimentům do rukou. Ani dnes tomu není jinak. Kancléř Scholz stojí v čele nejzelenější levicové vlády, jakou kdy Německo mělo. Drahé energie jsou pilířem politiky jeho koalice. Petr Fiala se s ním může dohodnout maximálně na taktickém změkčení cenového tlaku na spotřebitele, který je dnes pro jeho vládu nebezpečný. Kvadraturu kruhu však vyřešit nemůže.

Na sny o návratu k původnímu normálu a éře přijatelných cen však můžeme zapomenout, protože ji dnešní evropská zelená věrchuška nikdy nedopustí. Její zájmy a zájmy našich občanů jsou zcela neslučitelné.

 

JIŘÍ WEIGL

Redakce
Latest posts by Redakce (see all)

Sdílejte článek:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (35 votes, average: 5,00 out of 5)
Loading...
32 komentářů

Vložit komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

:bye:  :good:  :negative:  :scratch:  :wacko:  :yahoo:  B-)  :heart:  :rose:  :-)  :whistle:  :yes:  :cry:  :mail:  :-(  :unsure:  ;-)