20.8.2022
Kategorie: Politika

Opravdu jsme na tom tak špatně?

Sdílejte článek:

JINDŘICH KULHAVÝ

Venku se po delší době zatáhlo a někde trochu, jinde více zapršelo. Dřívější stmívání je neklamným znamením blížícího se podzimu a s ním i postupného ochlazování a přípravy přírody na zimní spánek. Nás však letos klidná druhá polovina roku nečeká, za což můžeme poděkovat neschopným politikům.

Situace kolem pohonných hmot, energií a plynu je dramatická. Na ropných produktech si obrovské marže nasadily jak rafinérie, tak i až na výjimky koneční prodejci. Automobilisté byli vždy dojnou krávou, na které se výrazně přiživuje i stát, a mimo marží tak platíme mnohem větší částky na daních. Tím zaplňujeme díru ve státní kase, která vzniká špatným hospodařením. Tím se vysvětluje, proč to státu de facto vyhovuje a nedělá nic proti tomu. Teď je navíc ministrem financí povoláním elektrikář, takže očekávejme nejeden zkrat ve veřejných penězích. Jinak ropa na světových trzích je levnější než před vznikem ukrajinského konfliktu a vysoká cena je vytvořena uměle. Bohužel s ní jde nahoru vše ostatní a kola inflace byla roztočena.

Dalším motorem pro inflaci jsou ceny energií. Jestliže ČEZ vyrábí elektřinu více jak 8x levněji, než ji kupujeme, jde o špatná politická rozhodnutí, která to umožňují. Otázkou zůstává, jsou li politici zkorumpováni, zastrašováni, případně zajímá li je to vůbec. Drzost současných představitelů státu je nekonečná a bývalá a nyní dokonale vycvičená obsluha callcentra T-Mobilu Pekarová-Adamová, která nepochopitelně vyšplhala až do předsednického křesla Poslanecké sněmovny, vypouští ze svých úst jednu hovadinu za druhou. Inteligence této velmi hloupé ženy, které musí její okolí psát texty na papír tak, aby se je naučila před veřejným vystoupením, je na úrovni žebřiňáku. O tom může pochybovat pouze zamilovaný muž, naivní volič a ideologicky zpracovaný konzument vysílání ČT či čtenář Seznamu, kterým nebude vadit zasvetrování. Elektrická energie je nesmyslně předražená a naše hloupost nemá mezí, pokud ji dodáváme především do Německa jen proto, aby si akcionáři ČEZu namastili kapsu. Jedním z nich je však i stát, minoritními jsou poté z části americké investiční fondy. To už také víme. Takže podobně, jako u pohonných hmot, jde nejvíce peněz do Fialovy pokladny. Část vrácená formou jakékoliv podpory jen lehce zmenšuje státní zlodějnu.

Ceny plynu jsou vysoké z důvodu nenávisti k Rusku vštěpované Evropanům. Místo spuštění provozu Nord Stream 2, což by Spojené státy učinilo nepotřebnými, budou Evropané mrznout a zastaví se velká část průmyslu. Ceny plynu letí nahoru, je to však jen proto, že ho díky liberálům a americkým Demokratům je v Evropě skutečně nedostatek. Naše předešlé vlády navíc prošustrovaly zásobníky (u ropy zase rafinérii), neuzavřely smlouvy na přímé dodávky a vytvořily tak z plynu 3x dražší produkt než jinde v okolí, který lidé i firmy dosud nakupovali. S rostoucí cenou jsme na tom ještě hůře a vláda to neřeší. Ostatně jako vše s výše uvedenou problematikou současné drahoty a inflace. Všechny lži o dostatku mají především prodloužit dobu určenou tunelování ČR vládou fungující ku prospěchu Američanů a Němců.

Toto vše vidí každý normální a průměrný občan. Přesto existují zaslepenci, kteří vládě Petra Fialy věří. A to ve všem. Mohou za to jak prolhaná média přinášející manipulativní informace z Ukrajiny či Ruska, hluboká cenzura sociálních sítí, také srdceryvná vystoupení Petra Fialy, žvásty Pekarové Adamové a naivní lži ostatních. Když ministr průmyslu Sikela tvrdí, že Němci uzavřou v případě potřeby část svého průmyslu, aby mohli Čechům předat potřebný plyn pro naše domácnosti, musíte si zákonitě klepat na čelo. Ne tak všichni. A když jim přinesete pohled z druhého břehu, uvedete jiná fakta o Ukrajině, přístupu USA či stavu EU, nazývají Vás ruskými trolly a žádají zdroje. Přitom uvádí ty své, takže vedle našich televizí jmenují Seznam, Fórum24, Echo a další. Váha těchto médií v poctivé a kvalitní novinařině je stejná, jako kdybyste uvedli kdysi Dikobraz jako technickou příručku pro opravu Škody 120. Ano, máte pravdu, ani jedno nejde dohromady. Jmenovaná média jsou ukázkou špinavé propagandy a Dikobraz byl humoristický časopis plný méně či více dobrých vtipů. Pokud má tedy nynější vláda 30ti % důvěru, pak je na tom naše společnost špatně. Byla by totiž složena právě z těch 30ti % z naprosto naivních hlupáků, a to se nepodařilo najít všechny. Opravdu jsme na tom tak špatně?

Jindřich Kulhavý

Redakce

Sdílejte článek:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (38 votes, average: 5,00 out of 5)
Loading...
39 komentářů

Vložit komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

:bye:  :good:  :negative:  :scratch:  :wacko:  :yahoo:  B-)  :heart:  :rose:  :-)  :whistle:  :yes:  :cry:  :mail:  :-(  :unsure:  ;-)