7.8.2022
Kategorie: Politika

Chapadla mafie zasahují do nejvyšších pater vládní koalice

Sdílejte článek:

RADIM FIALA

Dle důkazů se ukazuje, že do mafiánského spiknutí, organizovaného zločinu a korupce kolem pražského magistrátu je vedle vládního hnutí STAN namočena i vládní TOP 09. Europoslanec a pražský lídr TOP 09 Jiří Pospíšil nakonec přiznal, že se několikrát pracovně sešel s blízkým spolupracovníkem mafiána a zločince Radovana Krejčíře Michalem Redlem, který je již ve vazbě. Podle hnutí SPD by měl Pospíšil složit mandát europoslance a rezignovat na všechny veřejné funkce.

Vedení TOP 09 s Markétou Pekarovou Adamovou ho de facto kryje, protože ho ani nevyzvalo k rezignaci na mandát. Celý organizovaný zločin a mega korupce se děje pod primátorem Prahy Zdeňkem Hřibem z Pirátů. Chapadla mafie zasahují do nejvyšších pater vládní koalice. Jediným řešením je demise neschopné Fialovy vlády, která kašle na občany a zavírá oči před korupcí, pokud se jí přímo neúčastní!

Pražský lídr TOP 09 Pospíšil (na pražské kandidátce SPOLU pro zářijové komunální volby je na druhém místě!) po týdnech lhaní přiznal, že se s Krejčířovým spolupracovníkem Michalem Redlem, vazebně stíhaným v kauze Dozimetr, potkal opakovaně. Ještě před pár dny tvrdil, že Redla viděl jen jednou v životě. Takže se navíc ukazuje, že Pospíšil lhal! Informoval o tom zpravodajský server Seznam.

Pospíšil nakonec potvrdil, že se v Itálii potkal jak s Redlem, tak zároveň i s tehdejšími čelními funkcionáři hnutí STAN – exministrem Petrem Gazdíkem a europoslancem Stanislavem Polčákem (ten si zase účtoval milionové provize z veřejných peněz z odškodnění obcí u Vrbětic). Přijeli prý za ním na dovolenou do Itálie. Bylo jaro 2018 a oni s sebou přivezli i Michala Redla.

Obviněný Petr Hlubuček (bývalý náměstek primátora ze STAN) tehdy v rozhovoru pro Seznam uvedl, že ho s Redlem seznámil právě Pospíšil. „Jiří Pospíšil s Jiřím Fremrem (bývalý blízký poradce Pospíšila) nás před posledními volbami seznámili,“ pronesl na konci května Hlubuček. Tuto verzi potvrdila i mluvčí zastupitelského klubu STAN a TOP 09 Šárka Kuželová, která se rozhovoru s Hlubučkem účastnila. I ji prý s Redlem seznámil Pospíšil společně s jeho blízkým spolupracovníkem z TOP 09 Jiřím Fremrem.

Pospíšil tehdy na slova svého magistrátního koaličního partnera reagoval velmi pobouřeně. Označil to za „útok a plivanec“ a připustil jen, že se s Redlem v minulosti setkal jen jednou na společenské akci. „To je úplná lež, že bych je seznámil. Ani paní Kuželová nemá pravdu. Viděl jsem pana Redla možná na nějaké společenské akci. Jinak s ním nejsem v kontaktu, hotovo, tečka. Roky jsem pana Redla neviděl, nemám ho v telefonu, klidně si nechám udělat od operátora výpis, že jsem s panem Redlem nehovořil. Prostě ne, přísahám na svůj život,“ lhal na konci května europoslanec Seznam Zprávám.

A na této verzi trval i po prasknutí kauzy Dozimetr. Tehdy se ukázalo, že se jeho blízký spolupracovník a poradce Fremr scházel s Redlem, a to i v policií odposlouchávaném bytě v centru Prahy. Fremr kvůli tomu odešel z TOP 09 a Pospíšil s ním ukončil spolupráci. A dál lhal, že se s „Myšákem“, jak Redlovi jeho známí říkali, viděl jen jednou.

Obviněný podnikatel Pavel Dovhomilja svědčí, že právě Pospíšil společně s Hlubučkem stáli u zrodu kriminální skupiny. Podle něho se oba se svými „consigliere“ (termín, který použil v rozhovoru Dovhomilja) Redlem a Fremrem potkali a domluvili rozdělení vlivu v Praze. „Consigliere“ je v hantýrce mafie poradcem šéfa mafie.

Jenom připomenu, že pokud jde o STAN, tak o nekalém dění v pražském Dopravním podniku informovala pražská radní za STAN Hana Marvanová předsedu STAN Víta Rakušana již na začátku tohoto roku, ale on věc vůbec neřešil. A podle prohlášení bývalého ministra za STAN Jiřího Bessera stál Krejčířův spolupracovník Michal Redl přímo u vzniku STAN. A bývalý předseda STAN Petra Gazdík měl s Redlem velmi přátelské vztahy.

Chapadla mafie zasahují do nejvyšších pater vládní koalice. A premiér Petr Fiala nejen že ke všemu mlčí, ale ještě navíc tento organizovaný zločin a mafii otevřeně kryje! Jediným řešením je demise neschopné a nedůvěryhodné Fialovy vlády!

Radim Fiala, fb

Redakce

Sdílejte článek:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (27 votes, average: 5,00 out of 5)
Loading...
52 komentářů

Vložit komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

:bye:  :good:  :negative:  :scratch:  :wacko:  :yahoo:  B-)  :heart:  :rose:  :-)  :whistle:  :yes:  :cry:  :mail:  :-(  :unsure:  ;-)