18.6.2022
Kategorie: Ze světa

Křivě to začalo, křivě to skončí

Sdílejte článek:

VIDLÁK

Tak se nám u Zelenského sešli ti stejní, kteří Ukrajinu hladce připravili o Krym… Aby nedošlo k mýlce, teď nejde o konkrétní osoby, které mají své osobní emoce i osobní žebříček hodnot. Prostě se sešli německý kancléř, francouzský prezident a itelský premiér u ukrajinského prezidenta. Skoro jako tenkrát, když s podepsali s Janukovyčem tu politickou dohodu, která ale pak nebyla respektována, protože v pozadí stáli loutkovodiči zpoza kanálu La Manche i zpoza atlantiku.

Takhle křivácky začala před osmi roky cesta Ukrajiny do Evropy. Já vím, že nikdo z dnešních aktérů u toho nebyl a fakt tady nemluvím o jejich osobním nastavení. Ale všichni mají vrcholné politické funkce a ztělesňují především svůj stát, jeho zájmy a jeho hlasy. A protože víme, co se celých těch osm let dělo, myslím, že mohu s klidným svědomím říci, že se sešlo společenství křiváků, kteří všichni od začátku do konce lhali. Nikdo nechtěl Ukrajinu ani v EU ani v NATO, ale všichni chtěli, aby poštívala Rusko.

Výsledek známe. Z křivárny nic jiného ani vzejít nemůže. Nejprve přišla Ukrajina o Krym a bylo to vlastně přátelské varování bez mrtvých. Ne, nestačilo to a tak přišla vojenská operace na Donbasu, Debalceve, boje o doněcké letiště, osm let neustálého střílení a tisíce mrtvých. Z Ukrajiny Rusko ukrojilo další kousek.

Ne, nestačilo to, tak teď bude po Ukrajině. A na jejím konci jsou ti stejní. Ti, kteří Ukrajinu dovedli do té současné tragédie a kteří stejně jako na začátku zase slibují něco, co nemá cenu ani toho papíru, na kterém je to napsané.

Jen ten Putin od začátku říkal, že Ukrajina bude buď přátelská, nebo zničená… Vyplnilo se to.

A pro jistotu se hned vzápětí přiřítil arcikřivák Boris Johnson, kterému se válčení do posledního Ukrajince zalíbilo a chtěl by v něm pokračovat. Vlastně ani nepřišel jednat… jen rozkazoval. Prý má Ukrajina pokračovat až do vítězného konce a jednat se prý bude, až ruské jednotky opustí celé území Ukrajiny… Dodá zbraně, pokud Ukrajina nebude s Kremlem jednat. Copak asi Zelenský udělá?

Tohle si zapamatujte. Tohle je ztělesnění hrdého Albionu. Tohle z nich udělalo velmoc a tohle je také zničí. Ukrajinci se teď učí nenávidět vše západní. Ač se to teď zdá k nevíře, zanedlouho bude Rusko pro Ukrajinu jediné východisko ze staletých dluhů a hladomorné bídy. Mezi láskou a nenávistí je jen velmi tenká hranice. Obousměrně.

Všímáte si, jak ta karma funguje? I naše fialová vláda je v tom až po uši. I oni se křivácky přidali a lili benzín do ohně. I oni se přidali se zbraněmi… I oni to teď odnesou. Ještě si nedovedou představit, jak moc.

Teď se začne účtovat. Ukrajina je před kolapsem, Evropa nemá plyn, nemá ropu a nemá zbraně. I Polsko se prý vydalo ze všeho. Rusko naopak všechno má a co nemá, to mít brzy bude. Putin si klidně může dovolit vyhlašovat své vítězství a konec dominace USA. Celý svět to slyšel a teď začne nabíhání novému alfa samci. Vždycky to tak je. Brzy se přidá i Sitting Ping. Ten už teď v podstatě nemůže připustit, aby Vladimír Vladimírovič byl jediný vítěz. Také si bude chtít poměřit pindíka a myslím, že Taiwan a jeho firma TMSC budou brzy na řadě.

Na začátku stačilo, aby Ukrajina byla neutrální a byla ochotná vyjít vstříc ruským požadavkům na bezpečnost. Stačilo, aby Evropa byla ochotná Rusko chápat. Hranice mohly zůstat stejné. Na konci nezbude ze všech evropských i ukrajinských snů kámen na kameni. Nakonec Západ doopravdy končí. Proč? Protože křiváctví vás dožene.

Co bude dál? Především naprosto nesnesitelný Putin. S jídlem roste chuť a to platí i kdyby byl sebegeniálnější šachista. Přijde PAX Rossia. Doba, kdy o evropské politice budou rozhodovat ruské ropné a plynové kohoutky. Nic bych nedal za to, že teď právě to začíná. Už nikdy nebudeme mít na zimu naplněné zásobníky. Vždycky dostaneme jen tolik plynu, aby to tak tak vyšlo. Aby se nikdo moc nevzpouzel. A nebo možná nedostaneme nic, Putin nemusí dělat revoluci, generál zima ji udělá za něj. A opět to nebude náhlá smrt – Putin se postará, abychom teď všichni viděli, že Němci jsou opravdu křiví a dá nám ochutnat německou solidaritu ohledně zemního plynu.

Před osmi lety chtěl Putin přátelskou Ukrajinu. Nebo zničenou. Teď už bude chtít přátelskou celou Evropu. Nebo zmrzlou a rozvrácenou…

 

Redakce

Sdílejte článek:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (56 votes, average: 4,70 out of 5)
Loading...
133 komentářů

Vložit komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

:bye:  :good:  :negative:  :scratch:  :wacko:  :yahoo:  B-)  :heart:  :rose:  :-)  :whistle:  :yes:  :cry:  :mail:  :-(  :unsure:  ;-)