8.6.2023
Kategorie: Multikulturní soužití

JAR: Útoky na bělochy pokračují, starší pár byl mučen a zaživa upálen

Sdílejte článek:

SLOVANKA

Jihoafrická republika již není místo vhodné pro život bělochů. To dává najevo i samotná vláda zákony, které stále více omezují bělošské obyvatelstvo v zemi.

Reakcí je emigrace bělochů, ale například i Indů, kteří jsou také početnější menšinou. Černošská privilegia se ovšem nevyznačují jen patřičně upravenými zákony, ale i roky trvajícím postupným vyvražďováním bílých farmářů.

O vybíjení bělochů se již ani příliš nepíše, občas se více přetřásají jen ty nejhrůznější případy, jako například nedávná bestiální vražda staršího bílého páru.

Nicméně v JAR dochází všeobecně k nejvíce vraždám v přepočtu na počet obyvatel na světě. Tedy dochází k nim i uvnitř černošské komunity.

Statistiky dále uvádějí, že v zemi dochází ke třem vraždám za hodinu. Obětí se může stát kdokoli.

Je tragické, že od minulého týdne došlo k sedmi vraždám na farmách, včetně vražd dvou starších párů, které byly brutálně zabity o víkendu.

Hennie a Anneke Claassenovi byli brutálně mučeni a zavražděni na farmě u Ohrigstadu, zatímco Pierre a Belinda de Kockovi byli zavražděni na své farmě u Piketbergu.

Hennie a Anneke Claassenovi (77 a 73) byli majiteli a správci turistické atrakce Echo Caves v provincii Limpopo (dříve Severní Transvaal). Incident se stal v sobotu 3. června 2023 kolem 1:30.

Anneke i Hennie (viz titulní obrázek) byli mučeni předtím, než byli ještě zaživa zapáleni. South African hlásí: „Syn Anneke, Jan-Daniël Claasen, řekl Netwerk24, že to vypadalo, jako by jeho matku dva nebo tři ozbrojení muži přemohli a odtáhli do chodby, kde jï zapálili, zatímco byla ještě naživu.

Řekl, že jeho matka byla upálena k nepoznání. Hennie byl zamčený v místnosti v odděleném statku, než ho útočník zapálil.“

Nikdo nebyl zatčen.

Další dvojnásobná vražda se odehrála v Piketbergu v Západním Kapsku. Těla Pierra a Belindy de Kockových našel pracovník na jejich farmě v neděli 4. června 2023, píše South Africa Today.

Obraz
Pierre a Belinda de Kockovi

1. června byl v Eastern Cape poblíž Cookhouse zastřelen 26letý manažer farmy Sibulele Potela. V tomto případě se jednalo o černocha, který pracoval pro bělochy.

Bezbranná 84letá žena byla napadena a brutálně mučena osmi muži na farmě v Leeufonteinu v Bronkhorstspruit v časných ranních hodinách ve čtvrtek 1. června, podle The South African.

Osm neznámých mužů s pochodněmi se dostalo do domu a probudilo starší ženu, podle policejní mluvčí kapitánky Kay Makhubela:  „84letá žena byla vlečena a její ruce a nohy byly popáleny pochodní. Zůstala v zamčené koupelně.

Její zaměstnanec byl také svázán v zadní části domu a podezřelí odjeli s pick-upem Ford ranger bakkie, věcmi ukradenými v domácnosti a hotovostí. Zraněná žena byla převezena do nemocnice k lékařské pomoci.“

Organizace pro občanská práva AfriForum apelovala na zemědělce a obyvatele venkova, aby zvýšili svou bezpečnost a připravenost. Podle AfriForum došlo v uplynulém týdnu po celé zemi k nejméně sedmi vraždám na farmách:

„AfriForum vyzývá zemědělce a obyvatele venkova, aby se naléhavě zapojili do svého místního sousedství nebo farmářských hlídek. Jediným způsobem, jak omezit tyto strašlivé útoky, je, aby se komunity mobilizovaly a zvýšily svou připravenost,“ řekl mluvčí AfriForum pro komunitní bezpečnost Jacques Broodryk.

„Brutální způsob, jakým jsou tyto zločiny prováděny, je jasným znamením, že se nejedná jen o obyčejný zločin. AfriForum bude i nadále vyvíjet tlak na vládu a požadovat, aby útoky na farmy byly prohlášeny za prioritní zločin a aby se jim dostalo nezbytné pozornosti ze strany úřadů.“

„Jak tomu je už dlouho, vraždy našich lidí nejsou dostatečně prezentovány mainstreamovými médii. Nejen vraždy na farmách, ale i vraždy našich lidí ve městech,“ uvedla organizace civilní obrany Suidlanders.
„Chtěli bychom vyzvat všechny naše členy k přímluvě a připravenosti. Naše bezpečnost je naší vlastní odpovědností a nepřítel chodí kolem jako řvoucí lev. Staňte se součástí bezpečnostních iniciativ ve vaší oblasti a nikdy není pozdě zajistit si legální střelné zbraně.“
Redakce

Sdílejte článek:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (11 votes, average: 5,00 out of 5)
Loading...
9 komentářů

Vložit komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

:bye:  :good:  :negative:  :scratch:  :wacko:  :yahoo:  B-)  :heart:  :rose:  :-)  :whistle:  :yes:  :cry:  :mail:  :-(  :unsure:  ;-)