3.6.2023
Kategorie: Exklusivně pro PP, Historie

Mění se jen kulisy

Sdílejte článek:

PETR ZDOBINSKÝ

Vyklízel jsem před pár dny byt po svém zemřelém otci a našel pár výtisků novin z konce reálného socialismu – zajímavá retrospektiva. Rudé právo, dnes odnož dezinformačního webu Seznam, Mladá fronta, tehdy vydávaná Socialistickým svazem mládeže, Lidová demokracie vydávaná tehdejším „béčkem“ KSČ tedy lidovci, věrnými členy Národní fronty – nyní stávající údajně demokratická KDU-ČSL, vedená prototalitním „špatně placeným“ politikem Jurečkou, který nám jako člen vlády, zavedl cenzuru oblíbených názorových webů.

Tak jako tehdejší režim předstíral zájem o lidská práva a tak deník Lidová demokracie dne 21.4.1989 tehdy píše, že proběhla beseda se zástupci Výboru čs. Veřejnosti pro lidská práva a humanitární spolupráci. Podle tehdejšího práva samozřejmě političtí vězni neexistovali, byli odsouzeni podle platných § tehdejšího trestního práva a nyní je to identické – i dnes jsou političtí vězni odsuzováni za ideozločiny, podle stávajících paragrafů. Jak napsal do diskuse v mém předchozím komentáři příznivec pětidemolice, „zločinec“ Peterková byla odsouzena po právu, protože na to prostě jsou paragrafy.

Fiala je stejně směšný jako Milouš Jakeš, ten byl ovšem směšný ve svém legendárním projevu na Červeném Hrádku, pro formu projevu, ne pro jeho obsah. Jak řekl Jakeš, když nebude v obchodě chleba, může za to KSČ, kdežto v západním Německu živnostník. Dnes může za nedostatek léků manažer zeměkoule se zkušenostmi z Barmy, Petr Fiala, protože žijeme v bruselském socialismu, ne v tržním hospodářství, to samé platí pro ceny elektřiny i plynu. Problémy přetrvávají, kulisy se mění.

I tehdy mluvili o lidských právech ti, kdo se podíleli ve skutečnosti na jejich potlačování, tak jako dnes mají plnou hubu lidských práv příznivci cenzury, kritici demonstrací a jim podobní. Tehdy byla cenzura, dnes je cenzura. Tehdy byli političtí vězni, dnes jich přibývá geometrickou řadou. Prostě se mění jen kulisy a prázdná hesla jsou stále stejná.

Kterému politikovi nejvíce věříte? (můžete vybrat až 3)

View Results

Nahrávání ... Nahrávání ...

Redakce

Sdílejte článek:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (21 votes, average: 4,67 out of 5)
Loading...
22 komentářů

Vložit komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

:bye:  :good:  :negative:  :scratch:  :wacko:  :yahoo:  B-)  :heart:  :rose:  :-)  :whistle:  :yes:  :cry:  :mail:  :-(  :unsure:  ;-)