31.5.2023
Kategorie: Multikulturní soužití

Černý rasismus naruby nad zákon

Sdílejte článek:

JANA MARKOVÁ

Černošku vyrazili z práce za to, že během deseti měsíců přišla 47x pozdě do práce. Ano, vidíte dobře, 47 krát.


Paní se to ovšem nelíbilo, a jak ke v Americe dobrým zvykem, jala se svého zaměstnavatele žalovat. A to rovnou o 11,25 milionu dolarů. Soud žalobu zařízl s tím, že fakt není úplně normální nechávat ve fitku, kde pracovala jako osobní trenérka, klienty na pospas osudu a posilovací strojům. S tím se ovšem nedochvilná Afroameričanka odmítla smířit.

Okamžitě si tedy vzpomněla, že nezaspala proto, že je lempl, nýbrž proto, že jiní bílí zaměstnanci vytvářeli v posilovně toxickou atmosféru. Černí samozřejmě ne. A začala to na to konto hrát na rasovou zaujatost. Kdyby i toto náhodou nevyšlo, měla v zásobě ještě zaujatost genderovou, nenávidět bílého muže se totiž smí za všech okolností, a může za všechno zlo tohoto světa.

A co se nestalo. Porota celý případ překvalifikovala, a po dvou letech nařídila zaměstnanci odškodné zaplatit. Myslíte, že by to vyhrála, i kdyby ona byla bílá a ostatní zaměstnanci jiné barvy kůže? Těžko by se na to odvážila byť jen pomyslet. A kdyby zaspal třeba bílý muž? Asi by letěl jako namydlený blesk, ani by se nenadál.

Tenhle nepokrytý rasismus naruby je hnus. A kdokoliv jej podporuje není o nic lepší, než jakýkoliv jiný rasista. A vidíme to všude. Neustále se nám opakuje, jak jedna z nejvyspělejších, z křesťanské Evropy pocházejících kultur je vlastně toxická, ničíme sochy bílých vědců, umělců a vynálezců, bílí herci jsou kvótami nahrazováni herci jiných barev a pohlaví. (Viz dnešní článek u Matouš Bulíř a jeho Malá mořská víla po novu. )

Z chlapů děláme holčičky a tváříme se, že to tak má být, a že máme pykat za všechny, byť třeba domnělé, hříchy našich předků až po lovce mamutů. Nemá.

To si jen pár královsky podporovaných zájmových lobby začíná myslet, že je nad zákon. A záleží jen na nás, jestli to připustíme i u nás, nebo ne. Ty snahy tu už samozřejmě jsou.

 

Jana Marková

Redakce

Sdílejte článek:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (33 votes, average: 4,85 out of 5)
Loading...
22 komentářů

Vložit komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

:bye:  :good:  :negative:  :scratch:  :wacko:  :yahoo:  B-)  :heart:  :rose:  :-)  :whistle:  :yes:  :cry:  :mail:  :-(  :unsure:  ;-)