29.5.2023
Kategorie: Společnost

Německá společnost pro výživu (DGE) žádá: Jen 10g masa denně je dobré pro klima

Sdílejte článek:

HELENA MALLOTOVÁ

A namísto masa nás chce naučit pojídat hmyz. Přitom to klimatu nijak nepomůže. Klima jenom slouží jako záminka pro vybudování totalitního státu.
Pokud by tedy byla směrnice DGE přijata, bylo by nám povoleno sníst denně jen jedno kolečko salámu. Nebo jinak: Na každého německého občana by podle tohoto doporučení vyšla jedna porce oblíbeného currywurstu měsíčně. Po zbytek měsíce by se občan musel masa zcela vzdát.


Doporučení DGE sice nejsou právně závazná, ale provozovatelé závodních jídelen by k nim mohli být donuceni, pokud by chtěli obdržet certifikát DGE. A přitom o zdraví občanů vůbec nejde.

Toto doporučení se má stát ještě v tomto roce součástí výživové strategie ministra zemědělství Özdemira (Zelení) a tím se stát prakticky úředním. Co to všechno má za smysl? Vůbec nic, říkají odborníci. Kdyby celé Německo snížilo konzum masa na polovinu, přiblížilo by to klimatické cíle, které si stanovilo, o pouhé procento.

Jde ale, stejně jako to je s příkazem topit výhradně tepelnými čerpadly a se zákazem spalovacích motorů hlavně o touhu po moci zelené elity. Občan má být ve všech oblastech života obrán o svou svobodu rozhodování. Co jí, čím topí, jak a kam jezdí – stát rozhoduje, kontroluje a dozírá na jakýkoliv, ale opravdu jakýkoliv projev života.

Svoboda se stává teoretickým konstruktem. Svoboda, dát si na talíř to, na co máme chuť, naplánovat si třeba dovolenou, se má čím dál víc omezovat. Ministr životního prostředí Habeck (Zelení) chce zavést tepelnou policii, která má kontrolovat i teplotu v bytech. Elektřina má být v případě potřeby na příděl, jídelníček má být předepsaný a ministryně vnitra Faeserová chce všechny informace o jednom každém občanovi centrálně shromažďovat a vyhodnocovat.

Takto má vzniknout dohlížecí mechanismus, jaký v historii lidstva ještě nikdy neexistoval. A aby se ještě v zárodku předešlo odporu, má být kritickým médiím nasazen náhubek a volební období prodlouženo na 5 let, aby se vytvořil dostatečný prostor pro manipulaci. (předpokládané změny volebního zákona, pro nás složité, zde neuvádím). V budoucnu budeme ve volbách, pokud budou ještě svobodné, křížkovat podle předepsaných kvót, píše se v dnešním

Tichys Einblick, z něhož čerpám tento příspěvek. Ústava už neslouží ochraně občana před státem, ale naopak k jeho poručníkování.

V konečném výsledku hrozí, že se realitou stane nejhrozivější myslitelná spiklenecká teorie. Hmyz na talíři nahradí kotletu – ačkoliv to na klima nebude mít vůbec žádný vliv. Je to pouhá záminka.

 

Helena Mallotova

Redakce

Sdílejte článek:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (24 votes, average: 5,00 out of 5)
Loading...
23 komentářů

Vložit komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

:bye:  :good:  :negative:  :scratch:  :wacko:  :yahoo:  B-)  :heart:  :rose:  :-)  :whistle:  :yes:  :cry:  :mail:  :-(  :unsure:  ;-)