28.5.2023
Kategorie: Politika

Korespondenční volba

Sdílejte článek:

JANA MARKOVÁ

Korespondenční volba není nic jiného než způsob, jak se tu chce vládní koalice zabetonovat na věky věků. Tak aspoň, že teď opozice po řadě fatálních selhání ukázala ráznou stopku. Příště ji musíme ukázat všichni.


Korespondenční volbu považuji za jedno z největších ohrožení demokratických voleb u nás. A ne, nepište mi, že je potřeba kvůli promile lidí žijících v Antarktidě, kteří by měli problém sehnat na ten termín psí spřežení. Volby jsou záležitost většiny a tak by také zájmy většiny měly být na prvním a jediném místě. Je mi líto, ale je to tak.

Korespondenční volba je, a vždycky bude diskutabilní, a to i po technické stránce. Pokud tu někdo hodlá svěřit (jako generál prezident Pávek) například možnost volby již šestnáctiletým, a ještě jim hodlá umožnit, aby u toho nemuseli zvednout zadek z gauče a prst od mobilu, považuji to nejen za nebezpečné, ale rovnou za neskrývaný pokus jakoukoliv další volby ovlivnit řádně indoktrinovanou omladinou, která nemá o reálných starostech života ani rodičů a prarodičů ani šajna.

Co se týká lidí dlouhodobě žijících v zahraničí, kteří svůj další život ani život svých dětí s touto zemí nespojují a neplatí zde daně, nevidím jediný důvod, proč by měli ovlivňovat život nás všech a chod této země. Rozhodli se jí opustit, tak tedy se vším všudy. Většinou nabudou dojmu, že jsou lepší než my a mají potřebu nám to zpoza svých zahraničních kont dokazovat. Jak říkám, jsem zásadně proti tomu, a považuji to za naprosto nefér. Pro všechny trolly upozorňuji na první větu, vážně nemyslím někoho, kdo jede na čtrnáct dní na služebku.

Volby jsou svátek a my máme dokonalý systém. Nikdo v České republice není o tuto možnost připraven, volební komise jsou úžasné a mají pokryté vše od nemohoucích po nemocnice. Nenechme si ho vzít pod záminkou čehokoliv. Každý, kdo toto chce změnit to chce totiž změnit jen proto, že se mu hodí a chce si přihrát hlasy, které by za normální situace nedostal. To nemá s demokracií nic společného, to je sprostá manipulace.
Korespondenční volba není nic jiného, než pokus současné pětikoaly se tu udržet na věčné časy a nikdy jinak. Samozřejmě za vydatné podpory všech demokratů ze zahraničí, protože to by tak hrálo, aby si o výsledku voleb v České republice rozhodovali ti v České republice žijící Češi, že?

Jana Marková

Redakce

Sdílejte článek:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (34 votes, average: 5,00 out of 5)
Loading...
13 komentářů

Vložit komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

:bye:  :good:  :negative:  :scratch:  :wacko:  :yahoo:  B-)  :heart:  :rose:  :-)  :whistle:  :yes:  :cry:  :mail:  :-(  :unsure:  ;-)