22.5.2023
Kategorie: Politika

Tak se to naší ministryni války Černochové nějak sype

Sdílejte článek:

JANA MARKOVÁ

Tak se to naší ministryni války Černochové nějak sype. Nezbývá než doufat, že nezlikviduje naši armádu tak, jak se to povedlo madam Uršule von Leyenové s Bundeswehrem. Ten se z toho, jak ho znebojeschopnila, hrabe doteď.

Aby nedošlo k mýlce, tak pro začátek uvedu, že osobně považuji přiměřeně silnou a fungující armádu za důležitou. Ale fungující skutečně, nikoliv jen na papíře ministerských náměstků. Takovou, která je bojeschopná, která by v případě potřeby dokázala chránit a bránit naše hranice, ne takovou, která je používaná jen jako finanční tunel a nákupem předraženého vybavení sanuje čím dál tím víc neodvratný kolaps americké ekonomiky. Protože ano, americká ekonomika jde do kopru, bankrot jejích financí se blíží jako Kinžal nad Pacifikem, a už i Joe a jeho administrativa začíná být lehce nervózní. Koneckonců, když se ho na to teď na G7 ptali novináři, řekl jim ať drží hubu. No a my máme dělat totéž, jen ještě držet krok.

Pokud uvážíme, v jaké situaci se momentálně nacházíme, že bychom potřebovali profesionální a hlavně stabilní armádní vedení, které je schopno tento resort důvěryhodně a alepsoň trochu příčetně řídit, nemůžeme si nepoložit otázku, zda aktuální personální politika paní bývalé městské starostky Prahy 2 není přece jen trochu přes čáru, a neměla u toho zůstat. Zda vyhazov šéfa vojenské policie Otakara Foltýna na základě nepodloženého obvinění, které bylo nakonec státním zástupcem smeteno ze stolu, ale posloužilo jako zástupný důvod, je v pořádku. Jestli nevyvrácené informace o žádosti o odchod náčelníka Generálního štábu Řehky a dalších personálních harakiri nezačíná být už opravdu nebezpečný precedent vládnoucí ministryně. Dodejme, že to byla právě ona, která si zmíněné pány přivedla. Jestli tady není něco hodně moc o egu a hodně moc špatně.

Jana Černochová zřejmě tento víkend vyrazila do Ameriky na „tajnou misi“, která zřejmě vyvrcholí podpisem smlouvy o americko-české vojenské spolupráci. Smlouvu, která má usnadnit pobyt amerických vojáků na českém území, už schválila před čtrnácti dny vláda. Podle mne to není nic jiného, než smluvní zakotvení našeho závislého postavení na Americe. Jinak si ale myslím, že o základny u nás Američané aktuálně zrovna desetkrát nestojí, mají je v Německu, v Rumunsku, v Kosovu, v Turecku, podbízí se jim Polsko, Baltové i Ukrajinci jim za ně budou „líbat zadek“. Nás k ničemu nepotřebují, z jejich pohledu jsme na dostřel od Rammsteinu a nedávalo by to logický smysl.

Nás to bude stát něco jiného. Nás to bude stát naše důchody, naše daně z nemovitostí, naše zvýšené DPH a tlak na plnění státní kasy od každého, komu ještě něco zbylo. Babišovo setkání s Trumpem nás stálo 12mld korun, tahle současná garnitura nás bude stát miliard mnohem víc. Nakoupí nesmyslně drahé stíhačky a další „nezbytný“ materiál, nechá je dělat jaderné elektrárny a podepíše tuhle vazalskou dohodu. Janu u toho zřejmě bude příjemně šimrat v podbřišku, až jí podá ruku její americký kolega, nebo aspoň některý z jeho náměstků.

Je smutné, že jeden hájí zájmy Ameriky, druhý zájmy Ukrajiny a EU a na to, aby hájil někdo skutečně zájmy České republiky nikdo z nich už ani nepomyslí. A vlastně si na to už ani nehrajou. Tož máme bohužel zřejmě aktuálně to, co si zasloužíme.

 

Jana Marková

Redakce

Sdílejte článek:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (36 votes, average: 4,92 out of 5)
Loading...
52 komentářů

Vložit komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

:bye:  :good:  :negative:  :scratch:  :wacko:  :yahoo:  B-)  :heart:  :rose:  :-)  :whistle:  :yes:  :cry:  :mail:  :-(  :unsure:  ;-)